Nehir Erdem
İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem'in dördüncü kitabı; İKİ ENTRİKA BİR DÜĞÜN - İSMAİL Sıcacık bir mahalle hikâyesi. "Yenge ha yenge? Böyle mi tanıttın beni millete?" "Evet. Ben de böyle cins bi deliyim. Ne yaparsın?" "Doğru. Yapacak bir şey yok. Sendeki kod bozukluğu..." "Bana bak… Benle öyle kodumlu modumlu konuşma. Yenge lafından rahatsız oldun ama bi güzel de kurulmuşsun minibüsün koltuğuna." İşte böyle başlıyor hikâyemiz. Birbirine tahammül edemeyen bir kadın ve bir erkek, iki entrikaya kurban gidiyor, sonrasında birbirlerine mahkûm oluyorlar. Bu oyunda neler yaşanacak bilinmez ama bir yerlerde aşk, hiçbir şart gözetmeksizin yolunu bulur. Birbirlerini bir kaşık suda boğabilecek iki kişi, aşkın tutkusuna ve büyüsüne yenik düşüverir. Her şeye rağmen, her şeye inat…
Kitabın Konusu:
448 sayfa

9/10 puan verdi
İki Entrika Bir Düğün :İsmail Okudum bitti. Uzun zamandır konusu mahalle ortamı olan kitaplar okumak istiyordum canım arkadaşım da Nehir Erdem'in kitaplarını tavsiye etti. Hemen alıp okumaya başladım iyi ki de okumuşum. O kadar çok güldüğüm yerler oldu ki bazı yerleri bir daha bir daha baştan okudum. Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım beğenerek de okudum. Açıkçası okumadan önce belki sevmem demiştim. Bilenler bilir Nehir Erdem aynı zamanda senarist. Dizileri ilk başlarda güzel başlasa da kötü devam ediyor. Kitaplarının da aynı şekilde olduğunu düşündüm açıkçası ama kitapları cidden daha güzelmiş. Konusundan bahsedecek olursak : İnci ailesiyle birlikte İsmail'in yaşadığı mahalleye taşınır. İkilinin arasında geçen eğlenceli mi eğlenceli bir aşk hikayesi okuyoruz. İkilinin arasındaki o tatlı diyaloglar, mahallenin teyzeleri sayesinde gülmekten karnıma ağrılar girdi. Hele sen yok musun Ayten Sultan ne yaptın ettin istediğin oldu. Çok da güzel oldu haaa ne dersin. İsmail'ciğim sen ne de güzel seviyorsun öyle. Ben de azıcık sana aşık olmuş olabilirim. İnci kız senle kanka olabilirdik kitap karakteri olmasaydın. Kendimi sana çok yakın hissettim. Sevdiği adamı sinir etmek için neler ettin. Yok muydu o elbise ah ah. Her şey bir yanlış anlamayla başladı. Öyle de devam. İş konuşması yapılacak sanıp elinde mandalina poşeti ile gelen İsmail, çay yapacakken kahve yapan İnci nasılda şaşırdınız ben ise keyifli keyifli sizi okudum. Okuyun derim. Kafa dağıtmalık güzel bir kitap. Evet kimler okudu bakalım.
5/10 puan verdi
Nehir Erdem - İki Entrika Bir Düğün İsmail +18
Bir farklı hayat serüvenin daha sonuna geldim. Okuduğum üçüncü Nehir Erdem kitabıydı ve Aşkın Adı Yahya ve Deli Divane'yi de okumuş biri olarak bu kitabın onların içinde biraz sönük kaldığını düşünüyorum. E biraz da fazla uzatıldığını. Annelerin sürekli kurduğu cümlelerin sonunda 'ayol' demeleri biraz sıkıcı olmuş. Bu kitaptaki ana karakterlere pek ısınamadım da. Kitap bittiğinde her ne hissetmiş olursam olayım her sayfası emek olan bir kitap için verilen emeğe ve veren kişiye saygım sonsuz. Kısaca konusundan bahsedeyim; İnci ve ailesi taşındıkları yeni mahallede büyük bir aile sıcaklığıyla karşılanıyor. İsmail annesi her gelin arayışında kayaya toslasa da İnci'nin mahallelerine taşınmaları ve iki gencin bitmek bilmeyen bir şekilde başlayan eften püften tartışmaları halı hazırda olan mahalle halkını ve Ayten Sultan'ı yanlış anlamalara sürüklüyor ve iki genç koca bir oyunun kurbanı oluyor. İsmail delikanlılığına leke sürdürmemek için bu işi bozmazken İnci de kötü kız olmamak için ayak diriyor.
Puan vermedi
#okudumbitti Sanırım uzun zamandan beri ilk defa böyle sıcak bir kitap okudum. Günümüzde göremediğimiz o sicak mahalle tadında bir kitap. Mahallenin ağır abileri, güzel kızları, çocuklarını evlendirmeye çalışan iki anne ve dedikoducu teyzeler.. Zaten o teyzeler hiç bitmez. İsmail ve Inci'nin Sürtüşmeleri çok hoşuma gitti. Her ne kadar yanlış anlamalar sonucu istemeden nişanlanmış olsalarda birbirlerine aşık olmaları ayrı bir güzellik (görücü usulü misali) Ismail diger kitaplarda okuduğum gibi gününü gün eden adamlardan değildi.. Inci hiç sevgilisi olmayan bir genç kızdı.. Ilk aşkı, sevgiyi ve korkusunu okuduk.. Olumsuzluklar yokmu ? Tabi var. Yazım hataları sıkça yapılmış sanki düzenleme yapılmamış gibi. Çok mu kötüydü dersek hayır değildi ama belirtmek istedim. Bir digeri ise geçişlerde sorun vardı cok hızlı ilerledi.. Ama yine de okumak isteyenlere tavsiye ederim..
Puan vermedi
Nehir edemin her zmnki eğlenceli güzel vakit gecirebileceginiz kitaplarından biri öyle cok buyuk beklentilerle okunucak bir kitap değil ama gününüz güzel olsun guzel seyler okuyim diyrsaniz bi bakın derim
6/10 puan verdi
Spoiler içerir
Mahalleye yeni taşınan inci ile dolmuş şoförü ismailin aşkını anlatıyor. Anlatımı akıcı dili yormuyor ama bana aşkları geçmedi samimi gelmedi. Mahallenin ağır abisi olması, sürekli yerli yersiz inciyi kıskanması, ayten sultanın her şeye karışması yani nasıl anlatsam gerçek aşk bu değil bence her koşulda ve durumda birbirine güvenmek olduğunu düşünüyorum. Kurgusu bana geçmedi , bazı yerleri komikti daha cok yaş itibariyle küçüklere hitap edeceğini düşünüyorum.
10/10 puan verdi
Yine bir Nehir ERDEM romanı ile beraberiz. İsmail ve İnci'nin aşkı anlatılıyor. İsmail, oturduğu mahallenin hattında minibüs şoförlüğü yapıyor. Mahallenin ağır abisi kendileri. Yakışıklı, Orhan Gencebay hayranı ve mahallede ki kızlara bakmayan bir oğlan 27 yaşına girmiş. Annesinin sabah akşam evlen diye dırdırını çekiyor. Ayten sultan yani
8/10 puan verdi
Yazarla tanışma kitabım oldu.Harika bir aşk romanı okudum.Oyunla başlayan bir atışmanın sonucu Harika bir aşkla noktalanıyor.Dönen entrikalar sizi eğlendirecek ve Yeşilçam filmi izliyor hissi yaratacak sizlerde. Ben çok beğenerek okudum. Sayfalar akıp gidiyor.Bitmesine üzüldüğüm bir kitap oldu. Saygılarımla...
10/10 puan verdi
Kitap başından sonuna beni kahkahalara boğdu ve bıkmadan okuduğum kitaplar arasında ne zaman başlayız ne zaman bitirdiğimi hatırlamadığım kitaplardan bir tanesi
8/10 puan verdi
İki Entrika Bir Düğün - İsmail ~ Kitap Yorumu
Herkese merhaba! Büyük bir keyifle, tek solukta okuyup bitirdiğim #İkiEntrikaBirDüğün kitabının yorumu ile sizlerleyim… Nehir Erdem’in kitap ve dizilerinin yakın takipçilerinden olarak, az çok nelerle karşılaşacağımın bilinci ve beklentisiyle başlamıştım kitaba. Ve ufak tefek hatalara rağmen kesinlikle beklentimi karşılayan bir kitap oldu.
5/10 puan verdi
Guzel komik ve eglenceli roman.mahalle dedikodusuyla baslamis annelerin yanlis anlamalariyla guzel bir sonla bitmis begendim ,fakat fi kitabindan sonra bana basit geldi ama yinede okunacak eglenceli bir kitap.

Nehir Erdem
Nehir ErdemYazar · 10 kitap
İstanbul doğumlu, Boğaz çocuğuyum. Beylerbeyi sahilinde kurdum çocukluk düşlerimi, genç kızlık hayallerimi. Eğitim yaşamım da aynı yerde geçti. Hayatımı düşünmeden emanet edeceğim adamla evleneli uzun seneler oldu. Bana dost bir kızım, evime neşe bir oğlum var. İki oda bir sofa evimde kelimelerime, cümlelerime ortak ettiğim ailemle yaşamanın tadına varıyorum. Bir çok şiir denemelerim, hikaye denemelerim ve bitmiş kitaplarım olmasına rağmen, hala YAZAR olabilmek adına emek harcamaktayım ve ömrüm el verdiğince bu çabayı sürdürmeyi umuyorum…
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.