Emre Alkin
İktisada Giriş iktisadın ilk dersidir... Hatta ilk kitabı... İçinde bol bol rasyonellik, hatırı sayılır matematik ve geçmişin deneyimleri vardır. Bugün ise inandırıcı gelmiyor kimseye. Neden mi? Çünkü normal şartlarda iktisat rasyonel insanı tarif eder. Hani şu özgür yaşayan ve sınırlı kaynaklarla sonsuz ihtiyaçları arasında dengeleme yapmak zorunda kalan insanı...Ne yazık ki günümüzde rasyonel insandan söz etmek mümkün değil. Gelirinden fazla harcayan, arzularıyla ihtiyaçlarını birbirine karıştıran, alışılmış mutsuzluklar için keşfedilmemiş mutlulukları feda eden insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Peki neden böyle oldu? İktisat, rasyonel insanı ne zaman ve neden kaybetti? Şimdi ne yapmak lazım? Dünyanın en etkili ekonomistleri arasında gösterilen Prof. Dr. Emre Alkin, çok yönlü bir iktisadi değerlendirmeyle dünyanın ve Türkiye’nin ekonomisine dair çarpıcı ve rahatsız edici bir bakış açısıyla cevaplıyor bütün bu soruları... Siyasetçiden iş insanına, sokaktaki vatandaştan firmadaki personele, futbolcudan sanatçıya kadar herkes için çıkarılacak dersler bulacaksınız bu kitapta... Türkiye’den başlayıp küresel ekonomiye kadar uzanan iktisattan çıkış yolculuğu, sadece devletlerin değil, insanın da hikayesi.
Yazar:
Editör:
Özlem Esmergül
Özlem Esmergül
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 59 dk.Sayfa Sayısı: 176Basım Tarihi: Kasım 2019Yayınevi: Destek Yayınları
ISBN: 9786053117049Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Bu zamana kadar iktisada giriş dersi ile başladığımız ekonomi yazınını bu sefer tersten başlayıp iktisattan çıkış olarak ifade eden kıymetli hocamız ülkemiz ve dünya ekonomilerinin güncel bir panaromasını açık bir şekilde çözüm önerileri ile karşımıza çıkarıyor bu değerli eserinde.
10/10 puan verdi
İktisattan Çıkış
Öncelikle selamun aleyküm yıllarca ekonomiyle ilgili olan bölümlerde ders olarak iktisata giriş dersi verildi bununla ilgili kitaplar okutuldu. Ben kimsenin bu derslerden bir şey anladığını düşünmüyorum zaten anlasalardı şu an ülkemizde iyi gerçek ekonomistler konuşulurdu düşünceleri önemsenirdi lafta kaldı bunların öğrettikleri öğrendikleri. Bu kitap 10 yaşındaki bebenin bile anlayacağı şekilde yazılmış Türkiyenin sorunlarını ele almış dünyanın sorunlarından bahsetmiş ne yapmamız gerektiğini söylemiş bize. Kitap adı gibi sahici şekilde iktisattan çıkış olmuş tüm sorunları tüm ekonomiyi özetlemiş ve İKTİSATTAN ÇIKIŞ olmuş. Neyse kısa öz 'Adalet,özgürlük,eğitim'
9/10 puan verdi
Ne MEHAPE Ne CEHAPE İşte "İNSAN" Diyorum! (Dikkat: inceleme uzundur...)
Neden 9/10? Kitabı çok beğendim ama kitapta alıntılanan sözler ve raporların kaynakları yetersiz geldi bu yüzden puanım 9/10. YouTube'da Flu TV'nin yayınladığı, Olmaz Öyle Saçma Ekonomi programı ile tanıdığım Prof. Dr. Emre Alkin'in anlattığı mevzular benim de kafamı kurcaladığı için bu kitabı okumaya karar verdim. Çünkü genelde çevremden
İktisada Giriş İktisattan ÇıkışEmre Alkin · Destek Yayınları · 2019283 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.