İllet

Ocak 2025
Karakarga Yayınları

Puan vermedi·272 syf.·
2025 6. kitabı
Silikozis bilinen en eski meslek hastalıklarından biri. Solunabilir büyüklükteki silika kristallerinin akciğer dokusunda geri dönüşümsüz ve ilerleyici bir fibrotik reaksiyon oluşturması ile karakterize tedavisi olmayan bir hastalık. Son yıllarda özellikle küçük ve denetimsiz atölyelerde uygunsuz koşullarda yapılan kot kumlama işi hastalığın gelişiminde farklı bir işkolu haline gelmiş. İlletİllet de bu hastalığı ve yasak bir aşkı işleyen nefis bir kitap. Angutyus'un Bir Apaçi Masalı'yla başlayan 6 kitaplık serisini de çok severek okumuştum. Kitap ismi ve Yazar ismi belki sizde çok edebi duygular uyandırmıyor ama Angutyus'un yani Fatih Akdere'nin kitaplarında bir çok kitapta bulamayacağınız samimiyet ve gerçek karakterler var. Son Kitabı "İllet" o kadar güzel ki elimden bırakmadan okudum.
İlletAngutyus · Karakarga Yayınları · 202511 okunma
2026 5. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 14:44
Yemin ediyorum iki sayfada bir yazar kendini tekrarlamasa ve canım ülkemin canım okumuş ve okumamış ham cahilliğinden dem vurmasa gözlerimi yaşarttığını çok net söyleyebilirdim ayrıca sınırlarımızın daha doğrusu çıkarlarımızın sadece kendi yarıçapımız kadar olduğu bu toplumda çoktan kendimizi aşmış olduğumuz ama vicdanımızın insanlığımızın nerede başlayıp nerede kaybettiğimiz hatta tükettiğimiz polemiği topuna ise hiç girmeyeceğim ama bir şey var ki illa söylemem gerekirse işte o kimselerin ağzına pelesenk etmediğimiz edemediğimiz meziyetlerimiz ki bu meziyetleri yazsam vallahi billahi tillahi romanın ikinci cildi olur. Siz gelin bu romanı okuyup illet ve cinnet sahibi olmayın.
İlletAngutyus · Karakarga Yayınları · 202511 okunma