Haruki Murakami
Bir yolculuk sırasında Beatles’ın “Norwegian Wood” adlı parçasını duyan kahramanımız 37 yaşındadır ve bu parça onu Tokyo’da geçirdiği üniversite yıllarına götürecektir. En yakın arkadaşının intihar edişi, geçen zamanın ardından onun kız arkadaşıyla yakınlaşması, araya giren zorunlu ayrılık ve yeni bir kız arkadaş. “İmkansızın Şarkısı” yalın, çarpıcı ve sıcak bir aşk hikâyesini anlatıyor. Yazarı Haruki Murakami Japon edebiyatının aykırı, ama en çok okunan yazarı. Japon geleneklerinin dışında geliştirdiği üslubuyla adından çok söz ettiren Murakami’yi dünyaya tanıtan roman “İmkansızın Şarkısı”. 1968-1970 yılları arasında geçen olaylar, o günün toplumsal gerçeklerini de satırlara taşıyor. Ama romanın odağında bu toplumsal olaylar değil üçlü bir aşk var. Gençliğin rüzgârıyla hareketlenen “İmkansızın Şarkısı”nı ölümle erken karşılaşan gençlerin hayatı yönlendiriyor. Hiçbir şeyin önem taşımadığı, amaçsızlığın ağır bastığı, özgür seksin kol gezdiği bir öğrenci hayatı... Ama diğer yanda da yoğun duygular var... İmkansız aşklar, imkansız şarkılar söyleten. Hemen hemen her Japon gencinin okuduğu roman anayurdu dışında da çok kişi tarafından sahipleniliyor.
374 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Eylül 1987

7/10 puan verdi
Üniversite okuyan ve ayni zamanda üniversite yurdunda kalan bir gencin hayatına dokunuslari üzerine yazılan bir kitap. Kitapta ağırlıkta olan cinsellik ve arzulardan bahsediliyor.Karakterler sadeliğiyle,doğallığıyla okuyucuyu etkilemeyi başarmış. Genç olmalarına rağmen hissettikleri her şeyi yazarak ya da konuşarak birbirlerine dürüstçe itiraf ediyorlar, psikolojik açıdan da incelenmesi gereken bir kitap gibi aynı zamanda biyografi teması da hissettiriyor. Kitap iyi veya kötü arasında diyebilirim herseye rağmen keyifli okumalar, umut dolu kitaplara...
Bir Kitabın Peşinde Geçen 7 Ay
Puan vermedi
Her şey, 7 ay önce, kitabı elime almamla başladı. Başladığı gibi de bir dizi talihsizlik zincirini beraberinde getirdi. Daha ilk haftasında, bir uçak yolculuğunda kitabı uçakta unutmuştum. Tüm
Puan vermedi
Haruki Murakami’nin İmkânsızın Şarkısı romanı, gençlik yıllarının acılarını, kayıpları ve aşkı anlatıyor. Ana karakter Toru Watanabe’nin geçmişe dönüşüyle, kaybettikleri ve yaşadığı ilişkiler ekseninde iç dünyasında yaşadığı çatışmaları okuyoruz. Benim için kitap, özellikle işlediği yoğun cinsellik teması ve karakterlerin beni metinden uzaklaştıran tavırları nedeniyle çok da bağ kurabildiğim bir eser olmadı. Hikâyenin duygusu güçlü olsa da, genel olarak bana hitap etmeyen, okumasam da olurdu diyeceğim kitaplardan biri oldu.
10/10 puan verdi
Çok önceden alıp bir köşeye attığım okumadığım bir kitaptı. Başlarda sıkılacağımı düşünmüştüm sonra 3-4 gün önce elime aldım bir bakayım dedim okumaya başladım okudukça çok farklı bir hikaye ve bitmeyen bir hikaye akışının içinde buldum kendimi ve bazen okurken de zorlandım. Şunu bilmelisiniz ben okuyunca gördüm okumadan önce kitap hakkında fikrim yoktu biraz cinsel sohbetler var içinde hatta baya var fakat bu hikayenin içerisinde serpiştirilmiş yani bu tip şeyler yazıyor evet ama hikaye ve karakterler o kadar gerçek ki sizi içine alıyor bir anda merak ediyorsunuz devamını zaman zaman farklı düşünüyorsunuz. Ben bu gerçek hikayeleri kapsayan kitapları seviyorum yazar gençken ne yaşamış olursa olsun bu onun hayatı ve bizlerle paylaşmış ve gerçekten kolay şeyler yaşadığını düşünmüyorum kitap kesinlikle sarsıcı bir kitap yani bitirdiğiniz de kesinlikle etkisi altında kalıyorsunuz ayrıca ''The Beatles'' ve daha bir çok sanatçıdan söz edilmesi güzel şarkılardan söz edilmesi çok hoşuma gitti. Dediğim gibi her karakterin ayrı bir görevi vardı bu hikaye de ve kesinlikle çok sürüklüyor. Evet cinsel öğeler cok fazla olabilir ama sanki bunları hayatında ilk kez duymuş gibi yapıp kitabı kötülemeye çalışan arkadaşları görmek gerçekten samimiyetsiz ve komik geliyor. Rahatsız edici yerleri atlayarak okuyabilirsiniz bu yüzden kesinlikle akıcı bir kitap akıcı bir hikaye sarsıcı bir son. Sözlerime Naoko , Reiko ve Vatanabenin beraber gitar çalıp söyledikleri o ilk buluşmada ki şarkılardan biri ile veda ediyorum ne zaman dinlesem bu hikaye aklıma gelecek. :) (The Beatles - Michelle) youtu.be/WoBLi5eE-wY
Ütopik romanım
Puan vermedi
Tekrar okunacak bir eser benim için. Zira kitap bambaşka bir seviyede. Olayın kahramanları gerçek hayatta pek de göremeyeceğimiz tipler. Özellikle ülkemizde bu karakterde insanları hayal etmek bile
9/10 puan verdi
Günümüz itibariyle Avrupa'da en çok okunan Japon yazar olan Haruki Murakami'nin en ünlü kitaplarından İmkansızın Şarkısı, ismiyle olduğu kadar güzel hikayesiyle dikkatimi çekmişti yıllar önce.
374 syf.
Puan vermedi
Kitap yazar Haruki Murakami’nin yaşamından izler taşıyor.1960’lı yıllarda üniversitede tiyatro eğitimi alan Vatanabe isimli genç erkek en yakın arkadaşını kaybediyor ve onun psikolojik birtakım rahatsızlıkları olan sevgilisiyle beraber bir aşk yaşamaya başlıyor ancak bu aşk bazı nedenlerden ötürü imkansız bir aşk. Bu imkansız aşk delikanlının hayatına başka bir kişiyi almasıyla daha da karmaşık ve imkansız bir hale bürünüyor. Kadın-erkek ilişkilerine,hayatın anlamsızlığına,yalnızlığa,aşka ,çaresizliğe dair olan bu roman akıcı bir özelliğe sahip ancak edebî olmaktan biraz uzak.İçinde yoğun bir erotizm var ki bu yer yer rahatsız edici. Beğendim ama yıllar geçse de etkisi bende kalacak bir kitap değildi ,okumayanların büyük bir kayba uğrayacağını düşünmüyorum.
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 201812,5bin okunma
Puan vermedi
Haruki Murakami’nin "Norwegian Wood" romanı, gençlik, yalnızlık, aşk ve kayıp temaları etrafında dönen bir hikaye. Ana karakterimiz Toru Watanabe, üniversite öğrencisi olarak hayatını
374 syf.
Puan vermedi
"Hiçbir gerçek, bir sevdiğimizi kaybettiğimiz zaman duyduğumuz kederi gideremez. Hiçbir gerçek, hiçbir samimiyet, hiçbir güç, hiçbir nezaket bu acıyı geçiremiyor. Tek yapabileceğimiz şey, üzüntüyü sonuna dek yaşamak ve sonunda bundan bir şey öğrenmek, ama her ne öğrenirsek öğrenelim, bir sonraki beklenmedik üzüntüde bir yardımı olmuyor." Kitapta beni içine çeken satırlardır. Bu düşünceye de öneriye de sonuna kadar katılıyorum. Kitapla ilgili iki alıntı paylaştım, ölümün yaşamın zıttı olmadığı aksine yaşamın bir parçası olduğunu anlatan. Bu düşünce ve beraberinde gelen kabulleniş duygusu çok yakın zamanda tanıştığım bir duygu. Ölüm de doğum kadar yaşamın içinde olan bir gerçek. Bende bıraktığı izler bu şekilde. Genel anlamda akıcı bir kitap. Keyifli okumalar dilerim.
İmkansızın ŞarkısıHaruki Murakami · Doğan Kitap · 201812,5bin okunma
6/10 puan verdi
Bu kitapla ilişkimi iyi gitmeyen bir uzak mesafe ilişkisine benzetiyorum. Beraberken sevdim ama yokken özlemedim. Normalde bir kitabı çok seversem gün içinde onu düşünür ve okumak için fırsat

Haruki Murakami
Haruki MurakamiYazar · 36 kitap
1949 yılında dünyaya geldi, 1975'te Tokyo'daki Vaseda Üniversitesi'nden mezun oldu. 1986-1995 yılları arasında Avrupa ve ABD'de yaşadı. Yazarın ilk ve Gunzou Edebiyat Ödülü'nü alan romanı "Kaze no oto vo kike"dir (1979). Onu "Hitsuci vo meguru Bohken" (1982) isimli romanı izledi. Yazar bu eseriyle Yeni Yazarlar Noma Edebiyat Ödülü'nü aldı. Ardından "Sekai no ovari to hahdo bohrudo" (1985) geldi ve bu kitap da yazara Tanizaki Ödülü'nü kazandırdı. Ama ona asıl ününü kazandıran 16 dile çevrilen "İmkânsızın Şarkısı" (1987) oldu. 1995'te yayımlanan "Zemberekkuşu'nun Güncesi"yle 1996 yılında Yomiuri Edebiyat Ödülü'nü de kazanan Murakami, daha sonra baştan çıkarıcı bir aşk hikâyesi olan "Supuhtoniku no Koibito"yu (2001) yazdı. Yazar ayrıca, "Zoh no şohşitsu" (1993) ve "Kami no Kodomotaçi-va mina adoru" (2002) adı altında öykülerini de kitaplaştırmıştır. Japonya'nın XX. yüzyıldaki en büyük edebiyatçılarından biri olarak kabul edilmesine rağmen, Amerikan kültürünün etkisi altında kaldığı ve aşırı Batıcı olduğu eleştirilerine maruz kalan yazarın edebiyat dışı tek kitabı "Andahguraundo"dur (2001). Murakami'nin son eserleri ise "Kokky no minami, taiyou no nişi" (2003) ve "Dansu dansu dansu"dur (2003). Ödülleri : - 1996 Yomiuri Edebiyat Ödülü ("Zemberekkuşu'nun Güncesi"yle - 1985 Tanizaki Ödülü ("Sekai no ovari to hahdo bohrudo"yla) - 1982 Yeni Yazarlar Noma Edebiyat Ödülü ("Hitsuci vo meguru Bohken"le) - 1979 Gunzou Edebiyat Ödülü ("Kaze no oto vo kike"yle)
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.