Roma, Bizans, Çin, Karolenj, Moğol, Rus, Osmanlı, İspanyol, Felemenk, Portekiz, Avusturya Macaristan, Britanya, Fransız, Alman, Amerikan ve Japon İmparatorlukları…
İmparatorluklar, yani uçsuz bucaksız topraklar üzerinde kurulu, zor ve ihtirasla bir araya getirilmiş halklardan oluşan devletler, politika sahnesine iki bin yıldan fazla bir süredir hâkimdir.
İmparatorluklar Tarihi, alışılagelmiş Avrupa ve ulus odaklı bakış açılarından sıyrılarak, imparatorlukların küresel bir düzeni şekillendirmek için farklılıklara nasıl bel bağladıklarını ele almaktadır.
Antik Roma ve Çin'den başlayan incelemeler Asya, Avrupa, Amerika kıtası ve Afrika boyunca devam edip, imparatorlukların çeşitli nüfuslar arasındaki farklılıkları nasıl yönettikleri üzerinde önemle durarak fetihlerini, husumetlerini ve hâkimiyet stratejilerini gözden geçirmektedir.
Politik güçlerini yüzyıllarca koruyan Roma ve Çin'i 3. yüzyıldan itibaren inceleyen İmparatorluklar Tarihi kitabı, Bizans'ın militan tektanrıcılığından İslam halifeliklerine, kısa ömürlü Karolenjlere,
Moğolların ve Osmanlıların faydacılık içeren hoşgörülü yönetimlerinin ayrıntılarına dek pek çok konuyu özenle ele almaktadır. İmparatorluğun kapitalizm ve halk egemenliği üzerindeki etkisi,
Avrupa'nın kararsızlığı ve sömürgecilik projelerinin sınırları, Rusya'nın sömürü ve fark gözetme repertuvarı, Amerikan devrimcilerinin geliştirip sonra da tüm bir kıtaya ve ötesine yaydıkları "özgürlük imparatorluğu" tartışılan konular arasındadır.
Farklılıkların ve imparatorluk devletleri arasındaki ilişkinin derinlerine inen İmparatorluklar Tarihi, imparatorlukların geçmiş ve günümüz üzerindeki güçlü etkisini geniş, kapsamlı ve yepyeni bir bakış açısıyla sunuyor.