The Psychology of Persuasion

Influence

2025 28. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 00:47
Hepimiz geçimimizi bir şeyler satarak kazanıyoruz. Ürün, hizmet ya da zamanımız. Kendi işimiz olması ya da kurumsal hayatta çalışıyor olmamız fark etmiyor, hepimiz aslında pazarlama işinin içindeyiz.
İknanın PsikolojisiRobert B. Cialdini · Mediacat Kitapları · 20222,809 okunma
Belki size lazım olacak bir bilgi .
2021 6. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2021 01:18
Sevgili Anne ve Babam , Üniversiteye başladığımdan beri sizlere yazamadım ve bu düşüncesiizliğimden dolayı özür dilerim. Size şimdiye kadar olanları anlatacağım ve bu mektubu okumadan önce Lütfen
İknanın PsikolojisiRobert B. Cialdini · Mediacat Kitapları · 20222,809 okunma
Temel giriş kitabı niteliğinde bir kitap
2022 4. kitabı
Benim için geç başlanmış bir kitaptı. Muhtemelen çok daha erken bir zamanda okusam beni daha fazla etkileyebilirdi, özellikle Dan Ariely'nin Akıldışı Ama Öngörülebilir ve Aronson'un yazarlarından biri olduğu Sosyal Psikoloji kitaplarından önce. Benim düşüncem bu kitap ya iletişim yahut da ikna konusunda ilk defa okumalar yapacak kişiler tarafından okunmalı ya da özeti okunmalıdır. Zira kitabın yarısından fazlası örneklerle dolu ve bu örneklerin birçoğu yazıldığı zaman sebebiyle, artık bugünün insanları tarafından bilinen örnekler. Eğer kitabı inceleyip merak ettiğiniz için incelemelere bakıyorsanız benim önerim yukarıda bahsettiğim kitaplara göz atmanızdır. Benden tam puan alan kitaplardır.
İkna
İknanın Otonom Sistemleri Üzerine Zihin Mühendisliği
·661 syf.·
2025 29. kitabı
İknanın Psikolojisi
,temelinde insan psikolojisinin karar verme mekanizmalarını incelemekte. Hal böyle olunca da ucu bucağı olmayan bir kitleye hitap ediyor olsa da
Kişisel Gelişim
2025 2. kitabı
Bu kitap insanların nasıl etkilendiğini ve neden çoğu zaman farkında olmadan “evet” dediğini inceler. Cialdini; karşılıklılık, otorite, sosyal kanıt, kıtlık, tutarlılık ve beğenilme olmak üzere altı evrensel ikna ilkesini gözler önüne serer. Bu ilkeler günlük hayatta basit bir alışverişten politik söylemlere kadar her yerde karşımıza çıkar ve insan davranışının ne denli yönlendirilebilir olduğunu hatırlatır. Kitap, ikna sanatını yalnızca bir teknik olarak değil insan ilişkilerinin derin bir parçası olarak sunar. Anlatımındaki yalınlık onu geniş bir okur kitlesine kolayca ulaştırabilirken eleştirel bir bakışla okunduğunda ise insan zihninin ne kadar savunmasız olabileceğini de düşündürür.
Psikoloji
·368 syf.·
2014 105. kitabı
Bir insan bir şeye nasıl ikna olur ve en önemlisi neden ikna olur. Çeşitli reklam kampanyalarının da faydalandığı bu ikna yöntemleri psikolojik bir bakış açısıyla dile getirilmeye çalışılmış. Sürü psikolojisi, sosyal aidiyet, toplumda kabul görme kavramlarıyla bezenmiş bir kitap.
2020 1. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2020 17:34
Kitap beynimizin hangi koşullarda bizi yanılttığını gözler önüne seriyor. Okurken ben bunları yaptım diyorsunuz ben düşmemişimdir dediğim konu başlıklarında bile ben bunu bir yerden hatırlıyorum dediğim yerler oldu.
Libereji
2020 54. kitabı
İKNANIN PSİKOLOJİSİ - ROBERT B.CİALDİNİ İknanın Psikolojisi incelemesi ile karşınızdayız İknanın psikolojisi içerik olarak daha çok alışverişlerde uygulanan satış tekniklerinin üzerinde duruyor .Eğer işiniz satış yapmak ise mutlaka okuyun . . bölüm bölüm ikna tekniklerini anlatmış , örneklerle desteklemiş , bilimsel deneylerle de ispatlamış . işiniz satış yapmak olmasa dahi sonuçta hepimiz alışveriş yapıyoruz bazen bilinçsizce para harcıyoruz . hiç ihtiyacımız olmayan bir şeyi bile alıyoruz , çünkü satış danışmanlarının bizlere uyguladığı yöntemlerden çoğumuz bihaberiz . bu yüzden bilinçsiz bir alıcı oluyoruz . bu yüzden her insanın okuması gereken kitaplardan . İncelememizin devamı için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. libereji.blogspot.com/2020/11/iknannp...
2026 9. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 09:32
İknanın Psikolojisi
kitabını okurken, günlük hayatta verdiğim pek çok kararın ne kadar farkında olmadan şekillendiğini fark ettim.
Robert B. Cialdini
insanları ikna etmeye yarayan temel ilkeleri (karşılık verme, tutarlılık, sosyal kanıt, otorite, beğenilme ve kıtlık gibi) somut örneklerle anlatıyor. Bu örnekler sayesinde kitap teorik olmaktan çıkıp günlük hayatın içine yerleşiyor. Okurken reklamların, satış stratejilerinin ve hatta insan ilişkilerinin bu yöntemlerle nasıl yönlendirildiğini daha net görmeye başladım.
Duygu ve Düşünce
2020 8. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2020 22:02
Özellikle satış ve pazarlama sektöründe çalışan bireyler için baş ucu kitabı olarak nitelendirebilirim, bence her birey bu kitabı okumalı. Biz tüketicilere bir ürün nasıl pazarlanır tam olarak bu konuyu anlatmış bir kitap. Satış stratejisinden iknanın binbir türlü yolunu bizlere açıklayan güzel bir kitap.