Doğan Cüceloğlu
(78. Baskı) Bir İnsanın İlişkilerinin Niteliği, O İnsanın Yaşamının Kalitesini Belirler. İnsan, ilişkileri içinde sürekli olarak “yeniden tanımlanan” bir varlıktır. İnsan ilişkilerinin temelini ise iletişim süreçleri oluşturur. İki insan birbirinin farkına vardığı anda iletişim başlar. Aynı sosyal ortam içinde yer alan kişilerin söyledikleri sözler ve hareketleri kadar, hareketsizlikleri, susmaları, beden duruşları ve yüz ifadeleri, hepsi anlamlı birer mesaj oluşturur. İyi bir dinleyici, iletişim kurduğu kişinin yalnız söylediklerini değil, yüzü, eli, kolu ve bedeniyle yaptıklarını da “duyar.” Bir aracın sürücüsü, yolda kendinden başka araç yokmuş gibi davranırsa, trafik kazası olur. Bir kişi konuşurken, karşısındakini nasıl etkilediğini düşünmeden, kendi bildiği yönde istediğini söylerse “iletişim kazası” ortaya çıkar. İlişkilerimizde, verdiğimiz mesajların sorumluluğunun bilincinde olmamız, iletişim kazalarını önler. Bu varsayım toplumsal düzeyde de geçerlidir. Kişi farkında olsun ya da olmasın, toplumla da sürekli ilişki içindedir. Bir toplumda “Herkes benim gibi düşünmelidir, benim düşünce tarzım en doğrusudur,” tutumu ağır basarsa, akılcı tartışmalar yerine duygusal çatışmalar ortaya çıkar. İnsan hayatını mercek altına alıp, insana dair her hikâyeden bir anlam çıkarabilen bilgeliğiyle değerli Doğan Cüceloğlu, kimliklerin ötesinde, canların temas içinde olduğu “insan insana” bir ilişkinin mümkün olduğunu bize hatırlatıyor. Kalıpları tekrarlamaktan kurtulabilmeniz, insan ilişkilerine anlamsal zenginliği ve derinliği getirebilmeniz için iletişim süreçlerini uygun ve etkili bir biçimde uygulamanıza yönelik bilgi ve becerileri sunuyor. İletişim sorunlarını çözmeden doyumlu bir yaşam sürdürmenin olanaksız olduğunun ve insanın isterse kendini değiştirip geliştirebileceğinin altını çiziyor.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 312Basım Tarihi: Eylül 2023İlk Yayın Tarihi: 1979Yayınevi: Kronik Kitap
ISBN: 9786257631525Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

268 syf.
10/10 puan verdi
İletişim kurmakta zorlanan her bireyin rafın da mutlaka bulunması gereken bir kitap. Nasıl daha höşgörülü olabileceğimizi, iletişim becerilerimizi nasıl geliştireceğimize dair bilgiler bulunmakta...Dil anlatımı ise çok sade ve anlaşılır okurken yazarın sizle onlan samimiyeti çok içten. Eminim ki bu kitabı okuduktan sonra iletişim kurarken yanlışlarınızın farkına varacaksınız..İletişim nedir ? İletişim nasıl başlar ? Nasıl daha sağlıklı bir iletişim kurulabilir ? Bunların cevabını alacaksınız..Kitapta kendinizi test etmek için bazı uygulamalar var ben bir iki tanesini uyguladım... Bende olan sorunların farkına vardım..Yani demem o ki kitabın okunması hem bireyi bilgilendirecek hem de değiştirecek (tabi değişmek isteyenleri) .....
İnsan İnsanaDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20217,7bin okunma
268 syf.
10/10 puan verdi
Doyumlu ve mutlu bir yaşam için iletişim!
“Aynı evde, insanlar birbirlerinden kilometrelerce uzakta olabiliyormuş.”¹ Doğduğumuz andan itibaren hava, su ve ekmek gibi en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında iletişim geliyor. Çünkü anne babalarımıza gereksinim duyduğumuz dönemde onlarla ilişkiyi iletişimle kuruyoruz. Oyun çağına geldiğimizde arkadaşlarımızla ilişkiyi iletişimle
İnsan İnsanaDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20217,7bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.