Bütün Yazıları 1

Şükrü Erbaş
“Ayrılık ne biliyor musun? Ne araya yolların girmesi, ne kapanan kapılar, ne yıldız kayması gecede, ne güz, ne ceplerde tren tarifesi, ne de turna katarı gökte... İnsanın içini dökmekten vazgeçmesi ayrılık. İpi kopmuş boncuklar gibi yollara döktüğü gözlerini, birer damla düş kırıklığı olarak toplaması içine. Ardında dünyalar ışıyan camlar dururken duvarlara dalıp dalıp gitmesi. Türküsünü söyleyecek kimsesi kalmamak ayrılık. Ödünç sesle konuşan bir kalabalık içinde kendi sesiyle silinmek. Birdenbire büyümesi, gülüşü artık yaprak kıpırdatmayan bir çocuğun. İnsanın yaşlandıkça kendi kuyusuna düşmesi. Bir kadının yatağına uzanan kül bağlamış bir gövde. Saçına rüzgâr, sesine ışık düşürememek kimsenin. Parmaklarını sözüne pınar edememek. Uzaklarda bir adamın üşümesi, bir kadın dağlara daldıkça. Işıklı vitrinlere bakmadan geçmek çarşılardan. Çiçekçilerden uzağa düşmesi insanın yolunun. Evlerle sokaklar arasında bir ayrım kalmaması... Ayrılık o küçük ölüm, usta dokunuşlarla bizi büyük ölüme hazırlayan.”
256 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1995

İnsanın Acısını İnsan Alır - Ş. ERBAŞ (İçtenliğimizden Yaralıyız!)
8/10 puan verdi
"Seni hiçbir dünya telaşına değişmedim ben." Kitabı eline alır, incelersin. Sayfaları şöyle bir açar koklar, kitabın kokusunu içine çekersin. Ben çok severim mesela kitap kokusunu. Yeni
İnsanın Acısını İnsan Alır
İnsanın Acısını İnsan AlırŞükrü Erbaş · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201812,3bin okunma
Barıştan, aşktan, özgürlükten ve güzellikten ümidi kesmek yok !
10/10 puan verdi
Hayatım bir kitap olsaydı Önsöz'ü kesinlikle Sayın Erbaş'ın şu cümlesi olurdu: "İnsanlık ne kadar büyük bir yalnızlığı, yabancılaşmayı, sevgisizliği ve yıkımı yaşıyor olursa olsun, dünyanın herhangi bir yerinde şiir yazan birisi varsa ve onu okuyan bir başkası varsa, barıştan, aşktan, özgürlükten ve güzellikten umudu kesmeye yer yoktur." Şükrü Erbaş mükemmel bir insan, mükemmelliği yaptığı işte başarılı olmasında değil tanımadığı yüreklere dokunabilmesinde saklı. İki yüzlü insanlarla dolu, herkesin kendi menfaati peşinde koşarak ömrünü tükettiği bu yaşamak kavgasında, benim hayata daha sıkı tutunmamı sağlayan bir isim. Yüreği güzel insanların azalmaması dileğiyle, şiirle kalın.. Güncelleme: Şiirle sınırlandırdığım hayatı anlayabilme ve onu insanca yaşayabilme hevesime düz yazı türünü de eklememi sağlayan güzellikler bütünü bir eser.
Senin Korkularını Benim İnceliğimi
Şükrü Erbaş
bence ülkemizin yaşayan en büyük şairi olabilir. Bu kitabı okuyanlar ise sadece şiir ve şairlik yönünü görmeyecekler Erbaş'ın. Edebiyat, siyaset, felsefe, gündem, yaşam,sanat gibi
DÜNYAYI İYİLİK GÜZELLİK KURTARACAK
Puan vermedi
Ayrılık; araya giren mesafeler değil, uzaklık değil... Ayrılık nedir biliyor musun? "Ne araya yolların girmesi, ne kapanan kapılar, ne yıldız kayması gecede, ne güz, ne ceplerde tren tarifesi,
İnsanın acısını insan(şiir) alır
224 syf.
Puan vermedi
Vicdanın yargıcı cümleler !
Şükrü Erbaş
‘ın eserini yazarken sadece kağıda değil, direkt okuyucusunun vicdanına dokunduğunu düşünüyorum. Her cümlesinde, sayfalar ilerledikçe bir tül gibi vicdana değen kelimeler rüzgar edası alıyor. İyiliği , güzelliği, merhameti ve en çokta samimiyeti anlatıyor her cümlesinde. Bazı kitapların bir cümlesi olur ya bu eserin en güzel “cümlesi” tümüyle samimiyet mırıldanıyor zihninizin , gönlünüzün en güzel bahçelerine tohumlar saçarken ruhunuza ilişiyor… yeşertmek ümidiyle Yazarın bu zamana kadar dergilerde yazdığı denemelerin bir kısmını topladığı eser kesinlikle okunası … İyiliğin yolu sevgiden geçer , bağışlamanın yolu da affetmekten geçer , affetmekte sevginin durağı, yolu sevgiden geçenlere selam olsun Keyifle okumalar herkese…
İnsanın Acısını İnsan Alır
Seni hiçbir dünya telaşına değişmedim ben!
Puan vermedi
İnsan sevdiğinden en çok ne duymak ister;seni seviyorum, canım, hayatım.... vb. mi? Bence değil. Kitabı ilk elime aldım ve en sevdiğim cümle ile karşılaştım.
Şükrü Erbaş
şiirleri gibi bu cümleyle büyüledi beni. " Seni hiçbir dünya telaşına değişmedim ben" bundan daha güzel, daha özel bir cümle Duygu olabilir mi? Ve dedim ki hayatımda değer verdiğim insana söyleyeceğim ve duymak istediğim tek cümle. Sonra bir baktım zamanım yok, meşgulüm diyenlere yol göstermek en güzeliymiş. Yalnızlaşmak, tenhalaşmak ve bir tek cümlede tek'e tutulmak...
kitabı
Şükrü Erbaş
'ın denemelerinden oluşsa da kitap bölüm bölüm farklı konulara yer veriyor. Yazarımızın siyaset, özgürlük, toplum hayatı gibi dünya görüşlerini okuyoruz. Sonraki bölümlerde; edebiyat dünyasının Dostoyevs ki, Camus, satre ve daha bir çok değerli yazarların Cümlelerini paylaşıyor bizlerle. Kitabımızın son bölümünde edebiyat dünyamızın ünlü şairlerin ve yazarların yazı tarzlarını bizlere anlatırkan şiirleri ile ruhumuzu dinlendiriyor. Ben kitabı keyifle okurken duygularım kıpır kıpır hareketlendi ve insan insana iyi mi geliyor acı mı veriyor diye düşünmeden geçemedim. Insanların yüreğine ağır gelmeden küçük bir tebessümle, sıcacık bir kucakla, bazen bir merhaba ile iyi gelebileceğiniz keyifli okumalar diliyorum.
İnsanın Acısını İnsan Alır
İnsanın acısını kelimeler de alırmış!
9/10 puan verdi
İnsan bir kitabı okurken zihninin dinlendiğini, yüreğinin ferahladığını, ruhunun hafiflediğini hisseder mi? Evet, hissediyormuş.
’ın “
İnsanın Acısını İnsan Alır
” adlı deneme kitabını okurken tam da bu duyguları
10/10 puan verdi
Şükrü Erbaş'ın ilk kez bir kitabını okumuyorum ama başladığım her yeni eseriyle bir kez daha tanışıyorum büyük ustayla. Her eseri gibi bu da akıcılığını barışa ve özgürlüğe olan sempatisinden alıyor. Sanıldığı gibi ideolojik bir dayatmada da bulunmuyor. Şiirler de, denemeler de birbirinden güzel olduğundan kitabın her satırı altını çizmek isteyeceğiniz güzelliklerle dolu. Keyifli okumalarınız olsun, bırakın acınızı Şükrü Erbaş alsın :)
Gelmen iyiliktir...
Puan vermedi
Kitabı okurken neredeyse her paragrafta altı çizili satırlar bıraktım. Buraya her satırı yazmayı çok isterdim okumayan herkes görsün, okusun diye.. Simdilik sadece bir kısmını yazacağım. “Günlerdir yoksun. Ofkeni bile özledim. Nasıl bir uzaklıktan geleceksin bilmiyorum. Ayrılıktan medet umar oldum. Kaşlarının işaret ettiği yerde duracağım. Bir ülkenin acılarına tutunarak özür dileyeceğim."
İnsanın Acısını İnsan Alır
İnsanın Acısını Şükrü Erbaş Alır...
9/10 puan verdi
Bu kitap
Şükrü Erbaş
'tan okuduğum ikinci kitap oldu. Daha önce okuduğum
Bütün Şiirleri 1
Bütün Şiirleri 1
ve az önce bitirdiğim
İnsanın Acısını İnsan Alır
kitaplarını herkese tavsiye ederim. Şükrü Erbaş kitaplarında sadece aşkı değil halkın tüm dertlerini de bulacaksınız. Erbaş'ın her zaman halkının yanında yer alan muhalif kişiliği ve düşünür tarafı onu diğer yazarlardan bir adım öne çıkarıyor. İmgeleme yeteneği bakımdan benim gördüğüm en iyi şairlerden. Herkese keyifli okumalar diliyorum. Kitaba 9.1/10 Puan veriyorum.

Şükrü ErbaşYazar · 45 kitap
7 Eylül 1953 tarihinde, Yozgat'ta dünyaya geldi. Annesi, Lalezar Hanım; babası Doğan Erbaş'tır. İlk ve orta öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü'nden 1978'de mezun oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde memurluk ve yöneticilik yaptı, bu kurumdan emekli oldu. 1984 yılında başladığı edebiyat hayatının ilk yıllarında, Yarın dergisinde kurul üyesi olarak yer aldı. Edebiyatçılar Derneği'nde 1993-1995 yılları arasında genel sekreterlik, 1998-1999 yılları arasında başkanlık yaptı. İlk şiiri 1978 yılında, Varlık Dergisi'nde yayımlanan sanatçı; "Yolculuk" adlı şiir kitabıyla, 1987'de Ceyhun Atuf Kansu şiir ödülüne layık görüldü. Şiir dışında deneme ve antoloji dallarında da eser veren Erbaş, halen PEN Yazarlar Derneği üyesidir. Yarın dergisi yazı kurulunda görev yaptı (1984). Edebiyatçılar Derneği'nde yöneticilik görevinde bulundu (1993-1999). Şair, halen Antalya'da yaşamaktadır. Şükrü Erbaş, ilk şiirini Varlık dergisinde, 1978 yılında yayınlandı. "Yolculuk" adlı şiir kitabıyla, 1987 Ceyhun Atuf Kansu şiir ödülüne değer görüldü. Ayrıca, "Dicle Üstü Ay Bulanık" şiir kitabıyla1996 Orhon Murat Arıburnu şiir ödülünü, "Üç Nokta Beş Harf" şiir kitabıyla 2002 Ahmed Arif şiir ödülünü ve "Gölge Masalı" adlı şiir kitabı ile de 2005 Ömer Asım Aksoy şiir ödülünü kazandı. Şiir, edebiyat ve yaşam üzerine denemeler yazdı. Denemelerini "İnsanın Acısını İnsan Alır" (1995) ve "Bir Gün Ölümden Önce" (1999) adlı kitaplarında toplayan Şükrü Erbaş'ın, "Gülün Sesi Gül Kokar" (1998) adlı düzyazılarından oluşan bir kitabı da vardır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.