Intermezzo

Bazen Düşünmek, Okumaktan Daha Gürültülüdür
2025 20. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 20:56
Sally Rooney
’nin Intermezzosu, adına yakışır şekilde hayatın arasında kalmış bir geçiş gibi. Ne tam bir fırtına, ne tam bir durgunluk. Bir anı yaşarken başka bir anı düşünen karakterlerin zihninde
IntermezzoSally Rooney · Faber and Faber Paperback · 20244,393 okunma
2024 78. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 14:06
karmaşık insan ilişkileri. sally rooney’nin diğer kitaplarında da olduğu gibi hikaye ilişkiler üzerinden ilerliyor. kitapta birden çok ana karakter olmasına rağmen her karakterle ayrı ayrı bağ kurabiliyorsunuz ve bence bu kitapta yazarın yarattığı karakterlerin hepsinin zihninizde bir tasviri oluşuyor, onları hayal etmek çok kolay. bu kadar rahat bağ kurabildiğim kitaplara karşı ayrı bir sevgi hissediyorum. eylül ayının en güzel kısmı intermezzo’yu okuyabilmiş olmaktı. toplum baskısını, yargıları ve hayatın geçiciliğini; bir kere geldiğiniz hayatı yaşamanız gerektiğini öyle hassas ve dolu dolu anlatmış ki sally rooney, insana cesaret veriyor. kardeşlik ilişkisine de harika bir dokunuşu var. eşsiz bir akıcılığı olduğunu düşünüyorum kitabın. hiç sıkılmadım. her bir karaktere hem kızıp hem onları sevdim. hayatı kucaklama ve başa çıkma yöntemlerini okurken bolca düşündüm. ve tutkuyu diğer kitaplarında da olduğu gibi içimde hissettim. bu kitap sally rooney’nin dilini ve hassasiyetini öyle güzel özetlemiş ki, daha nice işine şahit olmak için sabırsızlanıyorum.
2024 126. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 00:00
İntermezzo’yu beğenmemek, sosyal medyada yüksek okurluk göstergesi olacak gibi. Ben beğendim İntermezzo, babalarını yeni kaybetmiş iki erkek kardeşin ilişkisi, annenleriyle ilişkileri, yas süreci ve
2024 97. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2024 00:00
‘Hapsolduğu ağdan kurtulup özgürleşen hayat diye bir şey yok: Hayatın kendisi o ağ, insanları yerli yerinde tutuyor, olayları anlamlı hale getiriyor. Kısıtlamaları paramparça edip anlamsız bir
bazı kitaplar böyledir
2024 36. kitabı
Oh, bitti. Takıntılı bir insan olduğum için sevemediğim bir kitabı daha okuyup bitirdim :) Siz öyle yapmayın. Türk-yabancı, İnstagram-Twitter(X) fark etmeksizin her yerde karşıma çıkan; inanılmaz
2024 61. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 16:48
Belki bu aralar sosyal medyada, çevrenizde, bulunduğunuz ortamlarda İntermezzo’yu çok fazla duydunuz ya da gördünüz… Peki, bu kadar sık karşılaştığınız için İntermezzo’yu
İntermezzoSally Rooney · Can Yayınları · 20244,393 okunma
Sorgulamanın Sınırı Nerede Başlar?
·477 syf.·
2025 188. kitabı
Selam! Bu günün konusu, okumamın üzerinden uzun bir süre geçmiş olsa da henüz inceleme atma fırsatı bulduğum intermezzo. Konuya geçmeden önce; uzun zamandır görüşemedik, nasılsınız? Okuduğum
Duygu ve Düşünce
2025 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 22:12
2024 yılında pekçok kez kendinden bahsettiren, konusu ve içeriği ile bir çok eleştiriye maruz kalan İntermezzo adlı kitabı inceleyeceğiz. Kitabı kısaca özetleyecek olursak ; Birbirleriyle alakasız iki kardeş olan Peter ve Ivan’ın hayatı babalarını kaybettikten sonra köklü bir değişime uğrar. 30’larında başarılı bir avukat olan Peter, iki farklı kadınla, Sylvia ve Naomi ile görüşmekte ve bir şeyleri oldurmaya çalışmaktadır. 20’lerin başında bir satranç dehası olan Ivan ise abisinin aksine sosyal olmadığı gibi ilişkilerde de başarısızdır. Onun da hayatı kendinden yaşça büyük bir kadın olan Margaret ile tanıştıktan sonra değişir. İki kardeş bir yandan yaslarını yaşarken diğer yandan kendi hayatlarında anlam arayışına gireceklerdir.  Kitap tamamen bu iki abi kardeş üzerinde ilerlemektedir. Bir yanda yasları bir yanda ise kendi ahlaklarına aykırılık ikilemi içinde yaşamaktalar. Bu ikili arasında uzun süreli çatışmalar, küslük ve hatta sevginin altında yatan nefret hisleriyle çokça karşılaşıyoruz. Fakat kitabın sonunda bir barış, rahatlama ve galiba huzur bulunuyor. Kitabı zevkle okudum fakat bazı kısımları sıkıcı ve aşırı geldi. Kitabı önerir miyim diye sorarsanız, yani neden olmasın, okunabilir. Keyifli okumalar dilerim.
Çağdaş fakat yavan
2025 4. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 00:00
2024'ün son aylarında çok konuşulan bu kitabı ancak 2025'in ikinci ayında okumaya fırsat bulabilmiş oldukça kaygılı bir okur olarak, henüz okumaya fırsat bulamamış veya okuyup da kitap
·470 syf.·
2024 88. kitabı
Sally rooney karmaşık ilişkiler alanında uzman çoğu kitabı da öyleymiş ben bir
Normal İnsanlar
Normal İnsanlar
okumuştum ama detayları hatırlamıyorum çok süre geçmiş aradan , kitaba gelirsek bir ara cidden Dark romance’tan farkı olmadığını anladım o kadar smut sahne var ki , iki kardeşin hayatında da yani göz devirdiğim ve artık gına geldiği için çevirdiğim sayfalar oldu, yani bu bir fiction’sa ona göre yazılsaydı bilmiyorum dark romance almadım ben sonuçta, onun dışında İki kardeşin hayatını okuyoruz Peter bir avukat ve ivan ‘da satranç dahisi , peter’ı okurken çok sinirlendim o kadar zayıf ve ukala ne istediğini bilmeyen egoist biri ki iki kadınla sürekli , ama ivan küçük kardeş (22) yaşında olan o kadar saf yürekli ve biraz da asi bir genç ki hayatına giren Margrot’la olan ilşkisini okuyoruz kadın 36 yaşında ve sürekli yaş konusu sorun oluyor , aile ilşkileri zayıf çocuk yaşta boşanmış anne babaları , babaları iki çocuğunu da büyütmüş o yüzden sürekli babalarının vefatını kabullenmekte güçlük çekiyorlar, o yas dönemini güzel vermişti yazar , kitabın 3. Kısım da ki olaylar da çok gereksiz buldum peter sylvia’ya dönecek mi yoksa Noami ‘mi seçecek , abi kardeş sahnesiyle güzel bir kapanış yaptı yazar.

Sally RooneyYazar · 5 kitap
Milenyum kuşağının en önemli yazarlarından sayılan Sally Rooney 1991’de Dublin’de doğdu. Üniversite eğitimini Trinity College’de tamamladı. Edebi çalışmaları Granta, The White Review, The Dublin Review, The Stinging Fly, Kevin Barry’s Stonecutter and The Winter Pagesanthology’de yayımlanmıştır. Arkadaşlarla Sohbetler ilk kitabıyla Sally Rooney, 2017 Sunday Times Yılın Genç Yazar’ı ödülü başta olmak üzere birçok ödül almıştır.