Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bağımlılar ve Aileleri İçin El Kitabı

İnternet Bağımlılığı

Holger Feindel
7.9/10
16 Kişi
45
Okunma
7
Beğeni
1.125
Görüntülenme
İnternetsiz bir hayat hayal etmek artık neredeyse mümkün değil, en azından şehirde yaşayan geniş kesimler için bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fatura ödemek, alışveriş yapmak, gazete okumak gibi pratik işler bir yana, sosyal medyayı takip etmek, oyun oynamak, dizi ve film izlemek için de her geçen gün daha fazla kullanıyoruz interneti. Öyle ki, tatilde bile sanal dünyadan uzak kalmak birçoğumuz için rahatsızlığa, hatta bir tür yoksunluğa sebep oluyor. İnterneti makul düzeyde ve anlamlı bir şekilde kullanmak hayatı kolaylaştırıyor ama ya aşırı kullanımı? Hakikaten, ne kadardan sonrası aşırı kullanım sayılır? Günde üç ya da dört saat mi, daha fazlası mı? Peki iş veya okul gereği internette “zorunlu olarak” geçirilen saatler bu süreye dahil midir? Hangi aşamadan itibaren internet bağımlılığından söz etmek gerekir? Mağdurlar ve yakınları bu rahatsızlıktan nasıl etkilenir? İnternet bağımlısı kişiler ne tür bedensel, sosyal ve psikolojik sorunlarla karşılaşırlar? Kişiyi internet bağımlılığına sürükleyen nedenler nelerdir? Gerçeklik ile sanallığın birbirinden ayrılamaz hale geldiği noktada bağımlılar ne yaşar? Medya okur yazarlığı, internet bağımlılığına karşı koruyucu bir kalkan olabilir mi? Aileler çocuklarını korumak için başka ne tür önlemler alabilir? İnternet bağımlılığı konusunda uzman bir klinikte uzun yıllardır başhekim olarak görev yapan Holger Feindel, bu kitapta internet bağımlılığını normal internet kullanımından ayıran özellikleri ortaya koyuyor. Birçok örnek vaka eşliğinde risk grubundaki kişileri, tedavi yollarını, sanal sarmalından gerçek hayata geri dönüş yollarını anlatıyor. Bu dertten mustarip kişiler ve yakınları için vazgeçilmez bir rehber…
Yazar:
Holger Feindel
Holger Feindel
Çevirmen:
Atilla Dirim
Atilla Dirim
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 187Basım Tarihi: Mart 2019Yayınevi: İletişim YayınlarıOrijinal Adı: Onlinesüchtig
ISBN: 9789750526541Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
187 syf.
5/10 puan verdi
·
3 günde okudu
İnternet bağımlılığı üzerine odaklanan ve hem mağdurlara hem de mağdur yakınlarına bazı tavsiyeler içeren bir kitap. Şahsen çok nitelikli bulmadım. İnternet denilen şey oldukça hızlı biçimde değiştiği için kitabın bu dünyaya olan yaklaşımını biraz eski buldum. İnternet bağımlılığı kitap içinde sadece chat siteleri ve oyunlar üzerinden irdelenmiş. Sosyal medyanın lafı bile geçmiyor. Kitap orijinal dilinde 2015, Türkçede ise 2019 senesinde basılmış. O dönem için bile oldukça demode bir içerik bence. Kitaptaki vaka örnekleri ilk aşamada enteresan olsa da bir noktadan sonra kitap sadece bu vakalara sırtını yaslıyor. Yazarın kitapta belirttiği önemli kısımlar oldukça kısa bir bölümü oluşturuyor. Kalın harflerle yazılan kısımlara göz atsanız yeterli. Diğer yerlerde hikaye okuyorsunuz sadece. Yazarın son bölümlerde verdiği tavsiyeler de zayıf açıkçası. Spor yapın, gezintiye çıkın vs. gibi şeyler belirtmiş. İnternet bağımlısı olan insanların ciddi bir kısmı bunun farkında zaten. Mesele onları harekete geçirmeye yarayacak motivasyonu yaratmak.
İnternet Bağımlılığı
İnternet BağımlılığıHolger Feindel · İletişim Yayınları · 201945 okunma
Reklam
187 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Bağımlılık mi?
İnternetin yaş ve cinsiyet dinlemeden tüm hayatı istila ettiği günlerde yetişmekte olan gençlik için uyuşturucu bağımlılığı gibi değerlendirilmesi gerektiğini uzun süredir dile getiriyordum. Doğrusu kitap ilaç gibi geldi. Yani koymaktan çeşitli bağımlılık biçimlerine, ailelerin tutumlarından bu davranıştan kurtulmaya son derece derli toplu bir kitap. Başarılı bir çeviri ile her kesimden insanın rahatlıkla okuyup kendini tartabileceği değerlendirmelere imkân sağlıyor.
İnternet Bağımlılığı
İnternet BağımlılığıHolger Feindel · İletişim Yayınları · 201945 okunma
187 syf.
8/10 puan verdi
Bir şeye bağımlı olduğumuzu ne zaman anlarız? Onsuz bir gün geçiremediğimizde ve geçirsek dahi sinirli oluşumuzdan bağımlı ya da bağımlı olma aşamasında olduğumuzu anlarız. Bağımlı olma genellikle hoş karşılanmaz ve hep bir bırakma zorunluluğunu gündeme getirir. Bırakma-başlama, tekrar bırakma- tekrar başlama, esasında kısır döngüden ibarettir. Bırakmak için yaplıcak şeyler yazara göre başlamaya sevk edecek neslerin kökten yok edilmesi, sonrasında ona ayrılan zamanın yerine konulabilecek aktivitelerin oluşturulması. Bu önemlidir, özellikle ergenlik çağındaki gençler için bilinçli aileler farklı uğraş alanları bulurlar ya da neyi denemek istiyorlarsa belirli kurallarla izin verirler. Sebebi gencin kafasının sürekli meşgul olmasını sağlamak ve kendini bulma eylemini ona farkettirmeden keşfetmesini sağlamaktır. Tekrar kitaba dönecek olursam, kitabı okurken kendimi sanki bağımlıymışım gibi hissettim. Bu Feindel'in psikiyatrist olmasından kaynaklı nitekim üslubu da o yönde. Ben kitaptan çok zevk aldım. Bu tarz kitaplar okumayı severim. Umarım sizde seversiniz. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
İnternet Bağımlılığı
İnternet BağımlılığıHolger Feindel · İletişim Yayınları · 201945 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.