kitabı okuyunca bu kadar geç okuduğunuz için bir parça üzülebilirsiniz. Çok kıymetli bilgiler içeriyor. Kitap benim de katıldığım #hypatiaokumakulübü listemizin ilk kitabıydı. Başta çeviri kaynaklı biraz adapte olamasam da, bu değerli bilgileri kaçırmak istemedim. Ama Ediz yayınları çevirisi daha iyi olduğu söyleniyor, onu da edinmek istiyorum. Siz de karşılaştırarak tercih yapabilirsiniz.
İrade, zihnimizin gücü. Zihin kası diyebiliriz. Ne kadar emek verirsek, o kadar güçlenir ve hayatımızda o kadar önemli bir yeri var ki. Bizi düzene sokan, başarılı olmamızı sağlayan, hem fiziksel hem zihinsel sağlıklı ve mutlu bir birey olmamızın kaynağı diyebiliriz. Ama hiç bize öğretilmedi. Halbuki bir insan olabilmek, hayatı anlamlı kılabilmek, kendimizi gerçekleştirmek için öncelikle irademizi terbiye etmek şart. Kendine hükmedemeyen bir kişinin, nasıl hem kendine hem çevresine katkısı olabilir? Kitap özellikle 18-25 yaş arası öğrencilerin bunu farketmesini ve bunu kazanmlarını hedeflemiş. Ama tabii ki hiçbir zaman geç değil. Mutlaka listelerinize ekleyip, okumanızı önerdiğim bir kitap.
Sevgiler