Paulo Coelho
Işığın Savaşçısının Elkitabı, hayallerimizi yaşa­mamız, hayatı kucaklamamız, yazgımızla yüzleş­me­miz için bir çağrı. Paulo Coelho, benzersiz üs­­lubuyla, her birimizin kendi içindeki “ışığın sa­vaşçısı”nı keşfetmesine yardımcı oluyor; hepimizi Savaşçı’nın yoluna çağırıyor: Yaşıyor olma mucizesinin değerini bilenin, yenilgisini kabullenenin, sonunda olmak istediği insan olabilenin yoluna. Işığın Savaşçısının Elkitabı, Sim­yacı’nın yazarından bilgelik dolu bir armağan. “Yirminci yüzyılın insanı toplama kampını yarattı, işkenceyi yeniden canlandırdı ve başkalarının felaketlerine gözlerini yummanın mümkün olabileceğini öbür insanlara öğretti,” der Marek Halter. Belki de haklıdır; terk edilmiş çocuklar var, kıyıma uğrayan siviller, suç­suz yere hapse atılanlar, yalnız kalmış yaşlılar, sokaklarda sarhoşlar, iktidarda deliler... Öte yandan hiç de haklı olmayabilir, çünkü ışığın savaşçıları var. Ve ışığın savaşçıları, kabul edilmez olanı asla kabul etmezler.
160 sayfa

159 syf.
8/10 puan verdi
Kişisel gelişim kitaplarını okumakta zorlanıyorum. Belki başka birinden öğüt almak gibi olduğundan karakterimin asi tarafı bu durumu kabullenemiyordur. Belki de biraz ders kitabı niteliğinde olduğundan verilen öğretileri ezberleme ihtiyacı beni yoruyordur. Açıkçası tam olarak ben de bilemiyorum ve bilmek için de çaba sarf etmek istediğim de
Işığın Savaşçısının ElkitabıPaulo Coelho · Can Yayınları · 20173,356 okunma
160 syf.
8/10 puan verdi
Her insan aslında ışığın bir savaşçısı. Kitap biraz kişisel gelişim kitabı. Paulo Coelho insanın kişisel menkıbesini gerçekleştirken yürüdüğü Yol’a dair öğütler veriyor. ‘İçimden gelmemek’ tanımlamasının tuzaklarla dolu olduğunu, yola çıkmanın durmaktan yararlı olduğunu anlatıyor. Hayatın dengesini her insanın bulabileceğini, cesaretin en büyük etkenlerden biri olduğunu vurguluyor. Her olayda farklı tepki vermenin olağanlığını, her koşulda düşünerek hareket etmenin deneyime dayalı hareket etmekten daha anlamlı olduğunu söylüyor. Tutarlı olmaya çalışma, çelişkilerinle yaşamayı öğren öğütüyle bitiyor.
Işığın Savaşçısının ElkitabıPaulo Coelho · Can Yayınları · 20203,356 okunma
160 syf.
7/10 puan verdi
Kitap, bir ışık savaşçısının ruhuna sahip insanların parçalarını içeriyor. Bu ruha sahip insanlar, yaşamın mucizelerini anlayan ve inançları için sonuna kadar savaşabilen insanlardır. Herkesde bir ışık savaşçısı olabilme yeteneği vardır. Kimse kendini bir ışık savaşçısı olarak görmese de, herkes böyle bir savaşçı olabilir ...
Işığın Savaşçısının ElkitabıPaulo Coelho · Can Yayınları · 20173,356 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.