Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslam Öncesi Arap Mitolojisi

İbrahim Usta

İslam Öncesi Arap Mitolojisi Sözleri ve Alıntıları

İslam Öncesi Arap Mitolojisi sözleri ve alıntılarını, İslam Öncesi Arap Mitolojisi kitap alıntılarını, İslam Öncesi Arap Mitolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mitler kutsal sayıldıkları için toplumun manevi değerlerini saklar ve korurlar. İlkel toplumlar için mitler, tanrılar ve onlarla ilgili kutsal olaylan ihtiva ettikleri için yaptırım güçleri çok fazladır. Bu toplumlar için mit, din ve kanun mertebesindedir.
Reklam
Lat tarikatının özellikle Mekke yakınlarındaki Taif kentinde bir grup müridi vardı. Burası, Lat'ın kendilerinden koruyucu tanrısı olduğunu düşünen Taif kabilesinin yurduydu.
Cahiliye Dönemi denilen bir dönemde yaşamalarına rağmen Araplar; "ensab ilmi, şiir, hitabet" gibi sahalarda ileri idiler.
...siyah şekilsiz bir taş şeklinde putu bulunan Menat, Arap mitolojisinde üç tanrıçanın en eskisi olan put Allah'ın kızı olarak anılmıştır.
Reklam
Hükümdar: "Bu söylediklerin gerçek mi?" diye sorunca, Satih şu cevabı verdi: "Aydınlığına ve karanlığına, gecenin sökülüşüne ve günün ışımasına and olsun ki, sana verdiğim haberler gerçektir.
Zaruri bir durum olmadıkça yazıya başvurmayan halkın kültürü, göçebe hayatın zaruretlerinden doğan tecrübe, adet ve geleneklerin geliştirdiği bilgilerden ibaretti.
Cahiliye Devri Araplarında yaygın olan kahinlikte, putların içinde cinlerin olduğu ve o cinlerin de gizli bilgileri kahinlere ilettiği inanışı vardı. İz arayıcılık ilerlemişti.
Arapların sevgi ve güzelliğin ilahı olarak adlandırdıkları 'İştar/Zühre yıldızı, Hintlerde "Maya veya Behafaru" Farslarda "Nahid veya Mitra", Fenikelilerde "'İştar", Asurilerde "Anaitis" Yunan ve Roma da "Venüs" olarak adlandırılmıştır.
Reklam
Önsöz
Her toplumda mitolojiye ya da mitolojik unsurlara rastlamak mümkündür. Kimi zaman bu mitolojik unsurları edebi eserlerin oluşmasına da kaynaklık etmiştir. Mitoloji denildiğinde akla ilk Yunanlılar gelmektedir. Oysaki diğer milletlerde olduğu gibi, Araplarda da geniş bir mitoloji kültürü vardır. Bu bağlamda bu çalışma, Araplarda mitolojinin
Sayfa 7 - Ankara Okulu
MÖ altıncı yüzyılda Babil hükümdarı Nebonidus Kuzey Hicaz'ın Tema' kasabasını yazlık başkenti olarak seçti.
...müşrik Araplar ölen kişinin mezarına bir deve getirip bağlarlardı. Deveyi ölünceye kadar aç ve susuz bırakırlardı. Bu şekilde devenin diğer dünyada ölünün bineği olacağına inanıyorlardı.
Efsane
Mitolojiye kaynaklık eden konular bakımından mitolojinin diğer edebi türlerle ilişkisini efsane, masal ve destan olarak özetleyebiliriz. Efsane, batı dillerinde Latince "legendus" kökünden türetilmiş ve dilimize Farsçadan "efsane" şeklinde geçmiştir. Efsanenin bilim dilindeki karşılığı "mythos"tur. Kelimenin aslı Yunanca olup söz, öykü anlamlarına gelir.
Sayfa 21 - Ankara okulu yayınlarıKitabı okudu
MİT
Mit (myth), ilkel insan topluluklarının henüz sırrını çözemedikleri tabiat olaylarını veya varoluş sebeplerini kavrayamadıkları çeşitli metafizik olay ve varlıkların anlaşılması; olağanüstü olarak nitelendirilen kimi insanların etrafında bulunan canlılara ya da kutsal saydıkları varlıklara benzetilerek onlara kişilik atfedilmesi gibi kavramları kapsayan ve bunlarla ilgili -çoğu zaman- insanlarca üretilmiş hayali anlatılardır.
Sayfa 15 - Ankara okulu yayınlarıKitabı okudu
188 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.