İslam ve Modern İnsanın Çıkmazı

Seyyid Hüseyin Nasr
"Bu kitap İslam'ın fikrî ve manevî mirası ile bu mirası inceleme araçlarını tartışmak, hem Doğu'da hem de Batı dünyasındaki modern insanın açmazlarını çözme konusunda İslamî geleneğin öğretilerini sunmak amacıyla yazıldı. Hem Doğu'da, hem de Batı'da yaşayan modern insanın karşı karşıya bulunduğu ana sorunları gündeme getirmeye çalıştı.. Batı'da birçok insanın İslam medeniyetinin başarılarıyla her geçen gün daha fazla ilgilendiği şu zamanda, bunlara İslam geleneğinin canlı yapısını ve bugünkü sorunlarıyla olan ilgisinin sunmanın özellikle önemli olduğuna inanıyoruz. Ve yine, İslam dünyasındaki modernleşmiş öğelerin, etkilerinde kaldıkları güçlerin gerçek yapısını öğrenmeleri ve İslam geleneğini, bugün bizzat İslam dünyasının içinde kendisini tehdit eden bu güçlere karşı savunmaya daha iyi hazırlıklı olabilmeleri için gelip geçmekte olduğu duygularını da taşıyoruz." (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 2 dk.Sayfa Sayısı: 248Basım Tarihi: 2001Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: Islam and the Plight of Modern Man
ISBN: 9789755743103Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

248 syf.
·
Puan vermedi
Seyyid Amca'nın okuduğum ilk kitabı
İran'daki İslam kültürü ile alakalı güzel bilgiler öğrendim. Çıkmazdan nasıl çıkarız onun doyurucu bir cevabını alamadım. Yazarın dili oldukça karmaşık ve jargonlarla dolu. Çeviri de tam anlamıyla başarılı değil gibi hissediliyor. Tasavvuftan çok fazla bahsetmiş. Tekke-tasavvuf dersi görmüş bir edebiyatçı olmama rağmen bilmediğimiz konulara değinmiş. O kısımları da anlamakta güçlük çektim. Açıkçası okuyup da önermeyeceğim bir kitap.
İslam ve Modern İnsanın Çıkmazı
İslam ve Modern İnsanın ÇıkmazıSeyyid Hüseyin Nasr · İnsan Yayınları · 200155 okunma
248 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Seyyid Hüseyin Nasr'ın okuduğum ilk kitabı oldu. Benim gibi ilk başlayanlar için bu kitabı önermem. Zira hem çeviri yönünden biraz sıkıntılı geldi hem de yazarın savunduğu tradition(gelenek) düşüncesini aşırı ideolojik, taraflı ve ön yargılı buldum. Kitabın sonlarına değin sanki Batı Düşüncesi'nden hiçbir şey almamalıyız gibi bir tezi savundu durdu. Her ne kadar sonlara doğru hafif de olsa bir yumuşama olsa da. Tabi bir de şunu belirtmek lazım ki, yazarın muhatap kitlesi bu noktada Batı kültürü ile yetişmiş ve modernleşmiş müslümanlardır. Sanırım o yüzden bu kadar katı bir uslübu vardı.
İslam ve Modern İnsanın Çıkmazı
İslam ve Modern İnsanın ÇıkmazıSeyyid Hüseyin Nasr · İnsan Yayınları · 200155 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.