İslam'dan Deizme

Cazim Gürbüz
Yılların okumaları, sorgulamaları, iç hesaplaşmaları; yaşamsal ve dinsel deneyimlerle birikimler, bir dindar insanı, bir aydını; kitaplı denilen dinlerden ve kitaplarından, yalnızca Ortadoğu coğrafyasında ortaya çıkan ve Tanrı’dan vahiy aldığını iddia eden akıl ve bilim dışı mucizelerin mucidi peygamberlerden nasıl uzaklaştırır? O kitaplı dinlerin ant içen, kullarını tehdit eden, şeytanla bahse tutuşan, durmadan aynı sözleri tekrar edip duran, ganimet alan, sık sık fikir ve karar değiştiren, peygamberinin evliliklerine ayet indiren ve yarattığı en güzel varlıklar olan kadınların saç kıllarıyla uğraşan Allah’tan, güzellik, sevgi ve akıl Tanrısı’na dönüş nasıl olur? Bu kitap işte bu süreci, İslam’dan Deizme giden yolu anlatıp ayrıntılıyor. Yazar’ın vardığı yer aydınlık, yargı ve belirlemeleri doğru ve yeni şartları kurtuluşumuzdur: “İman tazeledim… Artık benim imanının şartları: Tanrıya, bilime, sanata, edebiyata, Türklüğe, aşka, Atatürk’e, insan haklarına ve hukuka imandır.”
163 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

163 syf.
6/10 puan verdi
Cazim Gürbüz bu kitabında ayet ve hadis ekseninde islam'a ve müslümanlara çeşitli eleştirilerde bulunuyor. Osmanli tarihinden, eski türk toplumlarından örnekler vererek din eleştirisini farklı boyutlara taşıyor. Felsefik anlamda zayıf bir kitap olmasına rağmen okurken keyif aldığımı söyleyebilirim fakat dil bakımından sert bir dil kullanmış. Bu en azından doğruyu göstermek amacı taşıyan bir yazarın kullanmaması gereken bir dil. Temellendirmeye çalıştığı düşüncelerini çeşitli örneklerle desteklemesi okuyucu için güzel bir doyum olmuş. Tavsiye ederim.
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Eski HEPAR Genel Başkan Yardımıcısı Cazim Gürbüz'le 3 Mayıs 2015'te Kastamonu Öğretmenevinde tanışmıştım. Ve ozaman gündemde olan konuları anlatırken anlatım tarzından anlamıştım ki bu adam kitap yazsa okunur diye. Ve daha önce kitap yazmıştı ama hiçbirini okumamıştım. Kendisini facebookta takip ederken böyle bir kitap çıkaracağını söylemişti. Benimde farklı görüşlere merakım olduğu için bu kitabı almak istedim. 1 hafta içerisinde kitabı okurken önemli yerleri sarı kalemle çizerek ve not alarak bitirdim. Hatta bazı yerlerinde gerçekten inanmadığım yerler oldu gittim kaynakları açtım. Gerçekten olmuş olayları okuyunca şaşırdım. Eğerki sizde böyle farklı görüşlere merakınız varsa özellikle dinde, okumanızı tavsiye ederim.
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
·
Puan vermedi
Kitabı aldığım gün sabaha karşı bitirdim.. Kopamadim diyebilirim merak ve bilgiler etkisi altında kitabı bırakamadım birçok not aldım.. Aldığım notlar aklımdan geçen ama dile gelmeyen kelimelerin yerlerini tutturmadığım tam benim düşüncelerim bunlar dediğim bölümlerden oluşuyor..
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
·
Puan vermedi
·
30 saatte okudu
Beklentimi karşılamadı . Kitabın ismine aldandım . Daha sistematik , daha felsefik alt yapılı bir kitap okuyacağımı düşünüyordum . Kitaptaki argümanlar oldukça basit , aslında argüman bile değiller . Yazarın hemen hemen her sayfada da “Ben Türk oğlu Türküm , Türkçüyüm, Turancıyım “ şeklinde ki ifadelerini de abartılı buldum . Sürekli kendi ırkını güzelleyip, Arapları ya da başka ırktan milletleri yerden yere vurup , üstten bakınca Deist olmuyorsunuz maalesef yazar efendi ..
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
·
Puan vermedi
Milliyetçi yazar din üzerine duygularını,düşüncelerini bazı anı ve kıssalarla zenginleştirerek yer yer sert bir üslupla ifade etmiş..Bazı okur ve şahıslarla yaptığı yazışmalar da içerikte bulunmakta..Kendisini geç tanıdık..
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
1/10 puan verdi
Temelsiz,dayanaksız amatörce yazılmış bir kitap.Kitap kendi içinde bir bütünlük içermiyor. Konular,kişiler arasında kopukluklar var. Maalesef içerisinde birçok iftira da barındırıyor.İnsanların kutsallarını küçümsemek,hakaret etmek kişinin seviyesini zaten ortaya koyuyor. Farklı görüşlere saygı duyulabilir ancak iftiralar saygıyı da hak etmezler.Kendine göre birtakım Müslümanların kötü örneklerini gösterip İslamı yargılamaya çalışıyor. Sürekli akıldan bahsediyor ama söylediklerinin hiçbir bilimsel dayanağı yok.Bu kitabı tavsiye etmiyorum kişilere bir şey kazandıracağını da düşünmüyorum.
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma
163 syf.
1/10 puan verdi
büyük hayal kırıklığı
Yazarı tanımam etmem. Kitabım kapağına ve ismine bakınca belki hayatıma dokunacak iki cümle bulurum diye aldım. Ama tam bir hayal kırıklığı. Yazarın üslubu, olayları ele alış tarzı tam bir avam. Belki de yıllarca Müslüman (yazar kendini öyle tanımlıyor diye bu ifadeyi kullanıyorum) olarak yaşamış olmanın verdiği kin duygusu ve nefretle kitaplarını yazmış. Bana kattığı hiçbir şey olmadı maalesef.
İslam'dan Deizme
İslam'dan DeizmeCazim Gürbüz · Berfin Yayınları · 201754 okunma

Yazar Hakkında

Cazim Gürbüz
Cazim GürbüzYazar · 18 kitap
1948 yılında, Bayburt'ta doğdu. Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Ziraat Bankası'nda memurluk, Tekel ve Türk Standartları Enstitüsü'nde başmüdürlük ve bölge müdürlüğü görevlerinde bulundu. Erzurum Meslek Yüksek Okulu'nda iki yıl Banka Muhasebesi ve Ticari Hesap dersleri verdi. Bu görevlerin ardından, bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra, uzun yıllar Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak hayatını sürdürdü. 2000-2001 yıllarında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2001 yılında, girdiği mesleki sınavı kazanarak Yeminli Mali Müşavir oldu. Evli ve iki çocuk babası ve bir torun sahibi olan Câzim Gürbüz, Kocaeli-İzmit'te oturuyor ve Yeminli Mali Müşavir olarak ekmeğini kazanıyor. Şiir Defteri Yayınları arasından çıkan ve 1990 ile 1993 yıllarında birinci ve ikinci baskıları yapılan "Ateşkes Çağrısı" ile 1993 yılında yine aynı yayınevince yayımlanan "Saman O Yana, Buğday Bu Yana" ve 2007 yılında Sone Yayınları’nca yayımlanan “Türk’e Baştan Başlamak” adlı üç şiir kitabı var. Şiir Defteri Dergisi'nin 1992 yılında açtığı yarışmada, dergi okurlarının oylarıyla, "İkinci Ürün" adlı şiiri, ikincilik ödülü aldı. 2007 yılında “Edebiyatlaşan Vergiler/Vergi Ve Muhasebede Çok Bilinmeyenler” adlı araştırma-İnceleme türü bir kitabı Bilgeoğuz Yayınları’nca yayımlandı. Yazarın 2007 ve 2008 yılında Sone Yayınları arasından dört kitabı daha çıktı; bunlar; Nikolay’ın Av Köşkü (Öykü), Türk’e Baştan Başlamak (Şiir) ve Hazar Üstüne Yazılanlar (Deneme) ve Cennet’in Kütüphanesi (Deneme) adlarını taşımaktadırlar. Cazim Gürbüz’ün 2008 yılında Kora Yayınları’nca bir gülmece öykü kitabı yayımlandı, adı: “Gelin Bizi Ayırt Edin Ulan”. Yazarın 2009 yılında yayımlanan kitapları ve yayınevleri ise şöyle: “Atatürk Ekonomisi ve Beş Destan Adam” (Asya-Şafak Yayınları), Oyunlar ve Senaryolar-1 (Sone Yayınları) 1992 yılında Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin davetlisi olarak Azerbaycan'a da giden Yazar’ın; şiir, öykü ve yazıları pek çok dergi ve gazetede yayımlandı. Câzim Gürbüz, amatör olarak, gazeteciliğin haberden köşe yazısına, röportaja dek, birçok dalında ürünler verdi. Türk Haberler Ajansı, Güneş ve Ortadoğu gazetelerinde muhabirlik yaptı. Köşe yazarlığına Ortadoğu Gazetesi’nde başlayan Gürbüz, 1998-2003 yılları arasında aralıksız olarak Büyük Kurultay Gazetesi'nde haftalık kültür-sanat yazıları yazdı. Aralık 2003'den bu yana, haftalık yazılarına Yeniçağ Gazetesi'nde devam ediyor. 1980 öncesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Gençlik Kolu 2.Başkanlığı yapan Cazim Gürbüz, 2003 yılında Kocaeli MHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 Haziran ayı içinde MHP’den istifa ederek, 4 Eylül 2008 tarihinde Osman Pamukoğlu önderliğinde kurulan Hak ve Eşitlik Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Gürbüz, bu partide, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak da görev yaptı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.