Hiçbir Şey Aşktan Daha Önemli Değildir

Ferzan Özpetek
Ferzan Özpetek, doğup büyüdüğü şehir olan İstanbul'u yıllardır uzaktan gözlemliyor. Bu sevginin ve hüznün romanı olan İstanbul Kırmızısı, sanatçının sinema eğitimi için İtalya'ya gidişine kadarki İstanbul yaşantısından izler taşıyor. Mesafelerle ölçülebilen uzaklığın kişiyi bir şehre ait olmaktan alıkoyamayacağını, önemli olanın şehirde yaşamak değil, şehri yaşatmak olduğunu gösteriyor. Filmleriyle tüm dünyada adından söz ettiren Ferzan Özpetek, romancılıkta da bir o kadar iddialı. (Tanıtım Bülteninden)
144 sayfa

Puan vermedi
Sinema eğitimi için İtalya'ya giden Ferhan ÖZPETEK'in İstanbul' a dönüşünde iç dünyasına gezintisi , ailesi, arkadaşları, aşk seçimi tiyatro eseri tadında anlatılıyor. Eski İstanbul'u anarken yeni İstanbul'un da karmaşası unutulmadan yansıtılıyor. Bir yandan da yolu kesiştiği Anna'nın öyküsü .. Tavsiye edebileceğim bir roman, beğenileceğinden de eminim..
Puan vermedi
Sen korumayı başaramadığım, vaat edilmiş topraksın...
Ferzan Özpetek
'in hayatının ufak bir bölümü ama çok içten bir bölümü anlatılıyor eserde. İlk kitabıymış ayrıca. İki karakter olarak anlatılan kitapta birisi kadın , birisi erkek. Kadın uçakta karşılaştığı kendince yorumladığı biri. Adamsa kendisi ... Bir kadın anlatılıyor Ferzan Özpetek gözünden, bir erkek. Kadının hikayesini kendisi yazıyor... Erkeğin hikayesini yaşıyor Ferzan Özpetek... Bu tarz hikayeleşmiş otobiyografik eserleri seviyorum. Duygular var içerisinde , dümdüz şurada doğdum , burada büyüdüm değil anlatılanlar... Daha hissi ve duygusal bence. Hep duyduğumuz birinin hayatını okumak güzeldi. Aradaki kendince kurduğu kadın hikayeside öyleydi. Keyifle ayrıldım kitaptan sevgili okurlar, sizlere de önermekten keyif duyarım.
8/10 puan verdi
Kitabı bitirmeden yatmak istemedim :) Öncelikle ferzan özpetek benim için çok kıymetli bir adam. Onu dünyada tek başına duran adamlardan biri olarak görüyorum kendimce.. karşı pencere ve kutsal yürek vaz geçemeyeceğim iki film :) ama ferzan özpetek bir yazar değil kitabı çok samimi bir gunce gibi yazmış araya katılan Anna ise biraz zorlama bir karakter olmuş sanki kitap gibi olması için araya serpiştirilmiş bir karakter :) yinede keyif alarak okudum.. bu adamı biraz olsun seviyorsanız okumalısınız Sevgiyle kalın :))
7/10 puan verdi
Aşk. Ne öğrendim aşk hakkında? Aşk hakkında öğrendiğim, aşkın var olduğudur. Ya da belki, daha yalın anlatımla aşk hakkında öğrendiğim ve öğrenmeyi sürdürdüğüm, filmlerimde, bütün filmlerinde anlattığımdır. Yani, sevdiğimiz insanları asla unutmadığımız, onlarin daima bizimle kaldıklarıdır; bizi onlara artık var olmasalar bile çözülmez biçimde bağlayan bir şeyler olduğudur. İmkansız aşklar, yarım kalmış aşklar, var olacakken olmamış aşklar olduğunu öğrendim. Yara izi bıraksa da dağlayıcı bir damganın daha iyi olduğunu öğrendim; kışı andıran bir yürektense bir yangın yeğdir. Annem bu konuda haklıymış, aynı anda iki insanı sevmek mümkünmüş, bunu öğrendim. Olur kimi zaman: direnmek, yadsımak ya da mücadele etmek yararsızdır. Insan iki şeyi aynı anda sevebilir mi? Iki insanı, iki şehri, iki ülkeyi? Keyifli okumalar
4/10 puan verdi
Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Ferzan Özpetek ile ilk tanışmam bu kitap vesilesiyle oldu. Daha önce filmini izlemedim, adını da duymadım açıkçası. Kitabı okurken büyülenmedim ama bir çırpıda bitirme isteği duydum. Merak uyandırıyordu fakat konusu çok çarpıcı veyahut etkileyici, şaşırtıcı değildi. Kitap iki ana karakter üzerinden ilerliyor. İkisini ayrı ayrı tanıyor, daha sonrasında yollarının kesişimine tanık oluyorsunuz.
istanbul kırmızısı
İstanbul kırmızı mıdır ki? Bana göre değil! Peki ne renk İstanbul. Benim baktığım yerden mor... Biraz hüznün rengi, biraz melankolinin, biraz da deliliğin. Bu kitabı okumadan önce böyle düşünüyordum. Ama okuduktan sonra artık kesinlikle eminim ki İstanbul'un yeri göğü kırmızı...Hem de kan kırmızı... Filmleriyle ,senaryolarıyla
240 syf.
Puan vermedi
Aralık ayının ilk kitabını, severek bitiriyorum..
"Tam bir Otobiyografi.. Ama öyle uzun uzun değil, tamamı değil. Sıkmadan, yormadan, acaba bu da mı gerçek diye düşündürerek, sizi içine çeken bir hikaye. Aslında iki farklı hikayenin, en başta ve en sonda tekrar tekrar kesişmesi Güzel ve akıcı bir dil, tanınmış bir yönetmenin, sohbet havasındaki uslubü.. Ben severek okudum, tavsiye ederim."
İstanbul KırmızısıFerzan Özpetek · Can Yayınları · 20171,079 okunma
Puan vermedi
Türk sinemasının en tartışılan yönetmenlerinden biri olan Ferzan Özpetek'in ilk defa kitabını görünce okumak istedim. Çünkü hep merak etmişimdir, başka bir mesleğe sahip olup da kitap yazanı. Yazar, yaşadığı ve aşk duygusunu derinlere kadar hissettiği şehir olan İstanbul'u anlattığı bu kitabı ile kendisinin eğitim için İtalya'ya gidişine kadar olan sürede İstanbul'daki yaşantısını anlatıyor. Bu kısa kitap sayesinde İstanbul sevdası canlanıyor diyebiliriz. Ruhunuzu ve beyninizi dinlendirecek ve iyi gelecek bir İstanbul hikayesi. Kitabından sonra sıra filmine geldi. Bakalım orada ne olacak? Herkese iyi okumalar dilerim..
240 syf.
Puan vermedi
İstanbul kırmızısı.. Sürekli karşıma çıkan ve çok fazla övgüler yağdırılan bir eser. Okudum... Evet okudum ama büyük Bi beklenti içerisinde okuduğumdan mıdır nedir çok fazla hoşuma gitmedi okumasam da olurmuş.
İstanbul KırmızısıFerzan Özpetek · Can Yayınları · 20171,079 okunma
10/10 puan verdi
Filmlerini severek izlediğim Ferzan Özpetek eseri; İstanbul Kırmızısı. Kitap iki baş kahramanın hikayesini anlatıyor. Bir kadın ve bir erkek. Kadının hikayesini kendi yazıyor, erkeğin hikayesini ise bizzat yaşıyor. Kendi hayatının derinliklerine iniyor. Çocukluk anıları, aşkları, arkadaş ilişkileri… Kendi yaşamıyla yüzleşerek gerçeği bulmuş bir erkeğin öyküsü ve kendi yaşamıyla yüzleşmek için çabalayan bir kadının öyküsü. Cesur ve gerçekçi bir anlatım var. Fakat hikayeler çok ilginç, şaşırtıcı diyemem. Gezi olaylarına istinaden bolca atıfta bulunan, eylemcileri “ barışçıl bir işgal ordusu” olarak tanımladığı yerde yüzümde tebessüm oluşturan bir eser. Otobiyografi tarzında yazılmış, gerçek yaşamı ele alan, aşkı ve bir şehri tasvirlerle anlatan bir hikaye arıyorsanız okuyabilirsiniz. Onun haricinde sıkıcı gelebilir :)

Ferzan ÖzpetekYazar · 3 kitap
1959 yılında İstanbul'da doğdu. 1976 yılında, Roma'daki La Sapienza Üniversitesi'nde Sinema Tarihi öğrenimi yapmak üzere İtalya'ya gitti. Accademia Navona'da ve Accademia d'Arte Drammatica'da Silvio D'Amico yönetimindeki sanat tarihi ve kostüm derslerine devam etti. 1982 yılında Julian Beck birlikte ile Yaşayan Garaj'da çalıştıktan sonra " Scusate il ritardo "da Massimo Troisi'nin ve " Son Contento " da Maurizio Ponzi'nin asistanlığını üstlendi. Yapımcılığını Marco Risi ve Maurizio Tedesco'nun birlikte üstlendiği ilk filmi " Hamam ", 1997 Cannes Film Festivali'nde, " Yönetmenlerin Onbeş Günü " tarafından keşfedildi ve hem İtalya, hem de diğer ülkelerde eleştirmenlerin olduğu kadar seyircilerin de beğenisini kazandı. Uluslararası alanda başarı sağlayan film, İtalya'nın yanı sıra, İngiltere, Fransa, İskandinavya, Almanya, Hollanda, Japonya ve hatta " nüfuz edilmesi çok güç " olarak tarif edilen ABD'de gösterim imkânı buldu. Yönetmenin ikinci filmi " Harem Suare "nin çekimlerine 1998 yılında başlandı. Türk-İtalyan-Fransız ortak yapımı olarak gerçekleştirilen film, 1999 yılında Cannes Film Festivali'nin " Selection Officielle " kategorisine seçildi ve gösterildiği tüm Avrupa ülkelerinde önemli gişe başarıları elde etti. Özpetek'in " Cahil Periler " i , İtalya'da gösterimde bulunduğu haftalar boyunca en fazla izlenen İtalyan filmi oldu. İtalyan Sineması'nın tanınmış yönetmenlerinden Nanni Moretti'nin " La Stanza del Figlio " ve Giuseppe Tornatore'nin " Malena "sını geride bırakan Özpetek'e övgüler yağdı. Ferzan Özpetek, 1997 yılında 34. Antalya Film Festivali'nde Hamam filmi ile "En İyi Yönetmen", 2003 yılında Karlovi Vary Festivali'nde La Finestra di Fronte ile "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen", 2004 yılında 25. Seattle Film Festivali'nde ile "En İyi Film" aynı yıl La Finestra di Fronte ile 31.Flanders Uluslararası Film Festivali'nde "Canvas Halk Ödülü" almıştır. Sanatçı halen İtalya'da yaşamaktadır. Hamam, Harem Suare, Le Fate Ignoranti , La Finestra di Fronte, Cuore Sacro, Saturno Contro, Mükemmel Bir Gün, Serseri Mayınlar filmlerinin yönetmeni ve senaristidir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.