Kolektif
Kulağımıza hep bir yerlerden çalınır: Derler ki, İstanbul sadece bir şehir değildir. İstanbul'un uzağında olan için bu sözün pek bir anlamı olmayabilir. Fakat şehrin içinde yaşayan, bir ara konaklayan veya şöyle kıyısından geçip gidenler için bile İstanbul artık başka bir anlam kazanmaya başlar. Ancak bu şehri İstanbul yapan asıl unsurlardan biri de sinesinde barındırdığı martılar, güvercinler, köpekler, kediler ve cümle sokak hayvanları değil midir? İstanbul asıl rengini, sesini, kokusunu ve güzelliğini bu canlılarla birlikte kazanmıyor mu? Ve hal böyleyken, şehrin esas "sakinleri" de bizler değil aslında onlar olmuyor mu? Bu kitapta, İstanbul'da yaşayan, bir zamanlar buraya yolu düşmüş olan, bu şehri özleyen herkesin kendi hayatından bir şeyler bulacağı metinler yer alıyor. 18 yazarın, kitabın temasını odağa alarak yazdıkları öykü ve anlatılar ilk kez okurun beğenisine sunuluyor. Üstelik sadece İstanbul değil, bu sefer odakta şehri onlarla paylaştığımız, şehirle adeta özdeşleşmiş martılar, güvercinler, kediler ve köpekler de yazarların anlatılarına eşlik ediyor, onları derinleştiriyor ve daha da anlamlı hale getiriyor. Ve böylece, Şehr-i İstanbul hepimizi bir kez daha yamacına topluyor. Yazarlar Ali Ayçil, Mevsim Yenice, Ömür İklim Demir, Ömer İzgeç, Mehmet Said Aydın, Fuat Sevimay, Pelin Buzluk, Irmak Zileli, Emrah Polat, Melike İlgün, Ethem Baran, Şükrü Erbaş, Mario Levi, Haydar Ergülen, Sevin Okyay, Vecdi Çıracıoğlu, Gökhan Akçura, Mehmet Güreli
Yazar:
Derleyen:
Tuğçe Isıyel
Tuğçe Isıyel
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 32 dk.Sayfa Sayısı: 160Basım Tarihi: Ocak 2018Yayınevi: Timaş Yayınları
ISBN: 9786050826722Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
Puan vermedi
Tuğçe Isıyel'in yayına hazırladığı İstanbul'un Sakinleri Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Mehmet Güreli, Mario Levi, Irmak Zileli, Sevin Okyay gibi 18 yazarın İstanbul'u sakini hayvanlarla ilgili öykü ve yazılarından oluşuyor. Onlar şehrin esas sakinleri. Güvercin, martı, kedi,köpek. Benim favorilerim martılar tabiki İstanbul deyince hayalimde canlanan bir deniz, kız kulesi, olmazsa olmaz martılar. Bu kitabı okurken çok keyif aldım. Bazen bir öykü, bazen yaşanmışlıklar anlatılıyor. Her biri farklı bir tarzda ve farklı bakış açısıyla ele almış. Ama hepsinin ortak noktası hayvanlara olan duyarlılık, sevgi. Hayvanları severek unuttuğumuz bazı güzellikleri hatirlayabiliriz kesinlikle. Özellikle Şükrü Erbaş in öyküsünü çok sevdim. Şiir gibiydi.
6/10 puan verdi
Dostlarımız
- - - - - - “İstanbul’un Sakinleri” İstanbul’un kedilerinin, köpeklerinin, martıların, kargaların, güvercinlerin öykülerinden oluşan derleme bir öykü kitabı. İçinde çok sevdiğim yazarlar vardı. Sevim Okyay, Mehmet Güreli, Gökhan Akçura, Şükrü Erbaş, Ethem Baran, Ömür İklim Demir, Pelin Buzluk bu yazarlardan bazıları. İçinde 18 öyküyü barındıran bu kitabı severek okudum. Özellikle de Ömür İklim Demir’in “Martının Teranesi” öyküsünü sevdim. - - - - - - #istanbulunsakinleri #tuğçeısıyel #timaşyayınları #neokudum #bookstagram #okudumbitti #öykü #stories
Puan vermedi
Bir hevesle sahiplenilip daha sonra sorumluluk alamadığından sokağa terkedilen ama asla sahibini unutmayan köpekler, sahiplerinin asla sözünü dinlemeyen kediler -hatta bence onların sahipleri olduğunu bile kabul etmiyorlardır. kedi kısmısı sınırlanmaya gelmez.- , fıtı fıtı yürüyen güvercinler, taklacı kuşlar.. Onlar sadece İstanbul’un değil bize ait olduğunu zannettiğimiz dünyamızın da sakinleri. Siz güzel misiniz, zengin misiniz, başarılı mısınız hiç umurlarında olmadan; tamamiyle menfaatsiz size sevgilerini veren canlar. 18 yazarın öykü ve anlatılarıyla içinizin huzur bulacağı, size tebessüm ettirecek bir kitap. İnsan kendinden daha muhtaç olana merhamet etmeye başlayınca bu dünya daha güzel bir yer olacak.
İstanbul'un SakinleriKolektif · Timaş Yayınları · 2018111 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.