A Novel (1)

It Ends with Us

Colleen Hoover

2023 1. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2023 02:32
Neresinden tutsam elimde kaldığı için nasıl bir inceleme yazabileceğimden emin olmadığım, aşırı sorunlu bir kitap. Ama deneyeceğim. Kitap, aile içi şiddeti ele alıyor. Aşırı (ama gerçekten aşırı)
It Ends with UsColleen Hoover · Atria Books · 20168,4bin okunma
Gereksiz Abartılmış Bir Kitap ama Hoş :)
·376 syf.·
2024 76. kitabı
Merhabalar, Hazır filmi çıkmışken, uyarlandığı kitabı okuyayım düşüncesiyle okuduğum bir eserin yorumu ile geldim. Yazardan daha önce sanırım 2 kitap okumuştum, yine yormayan ve hızlıca okunan bir
Bizimle Başladı Bizimle BittiColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20248,4bin okunma
2025 90. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 01:02
Bizimle Başladı Bizimle Bitti
Bizimle Başladı Bizimle Bitti
, bir kadının şiddet, korku ve sevgi arasında sıkışmış hayatını anlatıyor. Lily’nin geçmişinden taşıdığı acılar, yetişkinliğinde de onu yalnız bırakmıyor. Ona güveni ve sevgiyi hatırlatan Atlas; diğer yanda ise karanlık yüzünü gösteren Ryle var. En çok dokunan şey, duyguların ne kadar gerçek oluşuydu. Yazarın kendi hayatından izler kattığını bilmek kitabı daha anlamlı kılıyor. Anne ve baba ilişkisi üzerinden, yaşamın zorlukları ve insanın kırılganlığı öyle hissettiriliyor ki, okurken ister istemez kendi aile bağlarını ve yaşanmışlıklarını düşünüyorsun. Son sayfayı kapattığımda aklımda tek bir şey kaldı: bazı hikâyeler aslında hiç bitmez. Kitap biter, ama içimizde bıraktığı his uzun süre yaşamaya devam eder. Ve bazen bir kadının sessizliği, bin kelimeden daha fazla şey anlatır.
·374 syf.·
2025 21. kitabı
Kitabı merak ediyordum ama bu kadar derinlere götüreceğini tahmin etmiyordum. Kadın istismarı ve travmalara yer verilmiş kitapta. Baş karakter, annesinin babasından gördüğü şiddete şahit olduktan sonra Dr bir adamla tanışıyor ve ne var ki travmaları olan bir adam ona cehennemi yaşatıyor. Şükür ki Lily annesi gibi göz yummak yerine kızına güzel bir gelecek vermek için aşkla yapmış olduğu evliliği karşısına alıyor ve boşanıyor. Filmini de izlemiştim tekrar tekrar izlenecek bir film tabi kitapta öyle. Yazarımız son söz olarak annesinin babasından görmüş olduğu şiddete de yer vermiş dilerim özellikle erkekler okur ve hayatlarında ki kadınlara cehennemi değilde cenneti yaşatabilirler. Kadınlar çiçektir onları sulamayı deneyin kurutmayı değil.
Roman
2023 14. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2023 16:48
Kendime 1 aydan kısa süre içinde 2 CoHo kitabı okumayı yasaklıyorum. Bana zarar.
Kitap Yorumu
2023 38. kitabı
Colleen Hoover / Bizimle Başladı Bizimle Bitti Romantizm, dram ve şiddet içeren, sürükleyici bir kurgusu olan harika bir kitaptı #BizimleBaşladıBizimleBitti. Yazarın kalemini çok seviyorum. Ne yazsa
2023 6. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2023 16:52
SPOILER!!! Kitap TikTok'ta gereksiz abartilan bir kitap öncelikle Her şey çok hızlı hiçbir mantık yok tamamen tesadüfler sıralanıyor gibi anlatılıyor fakat öyle değil bu kadar çok tesadüf baydı bi süre sonra yazarın anlatımı vs çok iyi duygular bana geçti ancak içerik ve yaşanan olaylar kitabı uzaklaştırdı benden Her şeyin çok hızlı olmasına anlam veremiyosunuz okurken bi anda evleniyolar sonra Ryle Lilly'e fiziksel zarar vermeye başlıyo Kardeşini ''tesadüfen'' işe alıyor ve kız bi anda Ryle'nin kardeşi çıkıyo Öncelikle ilk zarar verişinde affetmesinden sonra kitap benim için bitti asla affedilmemeli böyle durumlarda İkincisi oldu ve bi anda Ryle'nin psikolojik sorunlari ortaya çıktı okay olabilir ama sırf psikolojik sorunlari var diye affedilemez affedilmemeli Gel gelelim üçüncü ve beni neredeyse kitabı camdan aşağı attıracak olan sahneye Ryle bir kıskançlık krizine giriyor ve Lilly'i ısırmaya başlıyo daha sonra zorla birlikteliğe zorluyor ve Lilly istemeyince ona kafa atıyor bunun sonucunda da Lilly Atlas'tan yardim alıyor Tüm bu olanlara rağmen Lilly hala onu sevdigini soyluyor ki bu gerçekten okurken sizi sinir krizine sokuyor Hikaye bu şekilde ilerliyor Son olarak bahsetmek istediğim Lilly'nin annesi aynen bu olanları yaşıyor annesini hep korumaya çalışan kız Lilly aynı şeyleri kendi yaşıyor. Özetle ben kitabı beğenmedim ve gereksiz aşırı abartıldığını düşünüyorum.
2023 21. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2023 10:36
Yazarın kalemini çok seviyorum.Ne yazsa düşünmeden alır okurum.Her kitabından ayrı etkilenmiş,uzun zaman etkisinde kalmışımdır. Bu kitabı İlk çıktığı zaman okumuştum devam kitabı çıkınca tekrar okudum aynı zevkle aynı hislerle.. Bizimle başladı bizimle bitti kitabının bende yeri çok ayrı.. Lily’le ortak bir şeyimiz var.Köprücük kemiğimizde kalp dövmesi:) işte o kadar etkilendim kitap bittikten sonra gidip dövme yaptırdım:) Yazarın kitaplarında ele aldığı konuları çok beğeniyorum ama bu kitap apayrı…aile içi şiddet ve bunu yaşayan kadınların bir şekilde bu döngüde yitip gitmeleri..ne kadar acı olsada bir çok kadın yaşadıkları şiddeti ister fiziksel olsun ister psikolojik; seviyor, yaptığından pişman, öfkesine yenik düştü bahaneleriyle normalleştirmeye çalışmaları…Çocukları için katlandıkları şeylerin aslında çocuklarını ne kadar yaraladıklarını bilememeleri… İşte Lily bu yaralı çocuklardan ve kızı için bu döngüyü kırıyor.. Sen çok güçlüsün Lily… ” sadece yüzmeye devam et…”
"Artık yüzmeyi bırakabilirsin, Lily. Sonunda kıyıya ulaştık."
2024 4. kitabı
Okunma: 14 Mart 2024 20:27
Nedenini açıklayamadığım bir şekilde kitaba bir tık önyargılı bir şekilde başlasam da okumaya devam etmek istedim ve birkaç sayfa okuduktan sonra bile beni içine o kadar çekti ki. Kitap çok sürükleyici ve ister istemez sanki Lily'nin hayatını siz de yaşayan biriymiş gibi hissediyorsunuz zaten ben Lily'de kendimi bulduğum için bu benim için pek de zor olmadı. Sonlara doğru okumak için can atsam da, aşırı merak etsem de sırf bitmesin diye yavaş yavaş, günlere yaya yaya okuduğumu fark ettim. Ve sonunda tabii ki de her sayfasında olduğu gibi gözyaşlarıyla bitirdim kitabı. Lily ve cesareti bana umut oldu.
Kitap İncelemesi
2021 71. kitabı
Bu kitabı aylar önce çevrilmediği için ingilizcesini okuyup aşık olmuştum. Türkçesini de kaçırmadım aldım tabii ki hemen Kapağı ve ismini orjinaline göre bana baya uyumsuz geldi epsilon daha iyi

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.