Modern Bilim, Kadim Uygarlıklar ve İnsan Tabiatı Bize Geleceğin Şehir Yaşamı Konusunda Neler Anlatıyor

İyi Akort Edilmiş Şehir

Jonathan Rose

İyi Akort Edilmiş Şehir Sözleri ve Alıntıları

İyi Akort Edilmiş Şehir sözleri ve alıntılarını, İyi Akort Edilmiş Şehir kitap alıntılarını, İyi Akort Edilmiş Şehir en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şehirler ve parçası oldukları bölgeler karmaşık, çok katmanlı, her bir parçanın bütünü etkilediği sistemlerdir.
1967 yılından bu yana, ABD’de büyüyen şehirler tarafından 2.6 milyon kilometrekare kadar tarım alanı yutuldu.
Reklam
Yaşayan Dalgakıranlar Projesi, değişime direnmek yerine, değişim doğrultusunda evrilerek gelişecek.
Bir piyanonun notalarının tek başlarına çalındığında seslerden ibaret olması ve ancak belirli kalıplar çerçevesinde bestelendiğinde canlanması gibi atomlar ve moleküller de tek başlarına durağandır ancak uyumlu bir şekilde bir araya geldiklerinde yaşamı ortaya çıkarırlar. Şehirler de birbiriyle bağlantılı parçaların karşılıklı ilişkisinden doğar.
Şehirlerin ortaya çıkışı uygarlığın evriminin dönüm noktalarından biriydi.
Peki, neden bulabildiğimiz en eski ritüeller ölüme dair? Ölüm, bizi nereden geldiğimizi, nereye gidebileceğimizi sorgulamaya, evrenin kökeni, yaşamın ortaya çıkışı ve hayatın anlamı gibi önemli sorular hakkında kafa yormaya yöneltir.
Reklam
Modern şehirlerimizin karşı karşıya olduğu sorun, esenlik sağlamaya yönelik uyumlu bir vizyon ve bunu hayata geçirmeye yönelik bir plan olmamasıdır. Tarih boyunca, dünyanın en büyük şehirlerinin, çeşitliliği bir arada tutan dokuya sahip olan, yüce bir vizyonla ifade edilen bir hedef doğrultusunda hareket eden bir şehir kültürüne sahip uygarlıklarda ortaya çıktığını görürüz.
Göçmenlere, refaha ulaşmalarını sağlayacak arazi kullanım hakkı, makul fiyatlı konut, küçük işletmeler kurma becerisi, güncel eğitim ve kapsayıcı siyasi ve ekonomik sistemler gibi fırsatlar sunduğunuzda, Amsterdam, New York ve Barcelona gibi şehirler ortaya çıkıyor. Göçmenler dahil tüm sakinlerine fırsatlar sunacak şekilde planlanma yapan 21'inci yüzyıl şehirleri, yoksul kesimleri izole eden ya da temel ihtiyaçlarını karşılamayan şehirlerden çok daha başarılı oluyor. İkinci grupta yer alan şehirler kaçınılmaz bir şekilde sosyal kargaşalarla sonuçlanacak huzursuzlukların tohumlarını ekiyor.