Kimse Yok Ben Varım Bir de Kendim

J. D. Salinger: Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan Değilim

Devrim Horlu
“Olgunlaşmamış insanın özelliği, bir dava için soylu bir şekilde ölmek istemesidir, olgun insanın özelliğiyse bu dava için gösterişsizce yaşamak istemesidir.” – J. D. Salinger Sürdürdüğü münzevi yaşamı boyunca dünyanın en çok okunan yazarlarından biri olan J. D. Salinger’ın hayatı en az yazdıkları kadar çarpıcı ve düşündürücü... Kitaplarının kapağının gösterişsiz olmasını isteyen, insanlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışan ve tüm hayatını yazmaya adayan bir yazar o. Çavdar Tarlasında Çocuklar’ın yayımlamasının ardından gösterilen ilgiyi hep bir tuzak gibi gördü. Uzun yıllar kitaplarını yayımlamadı. Önemli olan yayımlamak değil, yazmaktı ona göre... Mahremiyetini korumak isterken başına gelmeyen kalmadı. Hayat, en yakınındakilere bile güvenmemesi gerektiğini öğretti ona. 2. Dünya Savaşı’nın en şiddetli zamanında askerlik yaparken gördükleri yüzünden delirme noktasına geldi. Bilinmeyenlerle dolu hayatına yaklaşmak bile heyecan ve ilham verici bir deneyim... Yayımlanmamış eserleri milyonlarca insan tarafından merakla beklenen bu huysuz yazar, uzun zaman okunmaya ve konuşulmaya devam edecek.
120 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

·
Puan vermedi
BEN BU DÜNYADAYIM AMA BU DÜNYADAN DEĞİLİM
Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan Değilim başlığı itibariyle son derece günümüze uyumlanan bir başlık. Kitabı ilk elime aldığımda bir yazarın hayat hikayesi olduğunu bilmiyordum, okudukça bir yazarın hangi yollardan geçtiğini de iyi bildiğim için onu çokça anladım. Kitaba gelecek olursak J. D. Salinger’de çoğu yazar gibi yazdıkları ilk başta kabul görmeyen, gerek özel hayatında gerek yazma serüveninde oldukça zorlanan, yaşamı boyunca yazmayla yollarını ayırmayan bir yazar. Sıkıntılı süreçlerden sonra Çavdar Tarlasındaki Çocuklar kitabıyla ünlenen yazar, mahremiyetini korumak için sessiz sakin bir yere yerleşir, tek istediği yalnızlık ve rahatsız edilmemektir hatta bu sebepten bir müddet kitaplarını da yayımlamamıştır. “ KİMSE YOK. BEN VARIM. BİR DE KENDİM.” Cümlesiyle her ne kadar dışarda kalmayı seçse de, şimdiki zamanda hatta tüm zamanlarda olduğu gibi çevrenin ona etkisini engelleyememiştir. Halbuki tek isteği rahatsız edilmeden, gösterişe bürünmeden sadece yazmaktır. Kısa, net, sade bir kitaptı.
J. D. Salinger: Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan Değilim
J. D. Salinger: Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan DeğilimDevrim Horlu · Destek Yayınları · 202176 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Merak ettiğim yazarlardan biri olan Salinger'in yaşam öyküsünü anlatan akıcı bir kitaptı. Kendisi "Çavdar Tarlasında Çocuklar" adlı kitabıyla bilinir  ve dünyanın en çok okunan yazarlarından biri olmuştur. Okulları hiç sevmeyen Salinger, çocukluk ve gençlik dönemini oldukça sıkıntılı geçirmiş. Fakat buna rağmen yazmak onun için bir tutku haline gelmiş.Adeta yazma isteği onu hayata bağlamış. İkinci Dünya Savaşının en şiddetli zamanında askerlik yapan yazar, uzun süre psikolojik tedavi görüp hayata adapte olmakta zorlanmış. Fakat bu dönem meşhur kitabının yazmasına vesile olmuş. Sonrasında gelen ün ve şöhretten hiç hoşlanmayan yazar uzun yıllar münzevi bir yaşam sürmüş... 📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚 Kitap okumak bir ömre birçok hayat sığdırmak demektir. Farklı insanlarla tanışmak demektir... Ben kendisini tanıdığıma mutlu oldum. Size de tavsiye ederim.
J. D. Salinger: Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan Değilim
J. D. Salinger: Ben Bu Dünyadayım Ama Bu Dünyadan DeğilimDevrim Horlu · Destek Yayınları · 202176 okunma

Yazar Hakkında

Devrim Horlu
Devrim HorluYazar · 5 kitap
12 Mart 1988 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Şiir ve öyküleri Varlık, Lirik, Akatalpa, Şiiri Özlüyorum, Güney, Adalya dergilerinde; Boşluk, Yoz ve Galapera fanzinlerinde yayımlanmıştır. “Gölgeler Çürürken” adlı dosyasıyla 2017 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’ne, “Boşluklara Doğru” adlı dosyasıyla 2018 Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü’ne layık görülmüştür.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.