JANE' İN BATTANİYESİ
Herkese merhaba
Her yıl Kasım ayının 2. pazartesi günü başlayan hafta " Dünya Çocuk Kitapları Haftası " olarak kutlanır. Bu hafta kutlanacak olan #cocukkitaplarıhaftası nda da @mandolinyayinlari bizimle. Bende her birimiz için çok kıymetli olan yavrularımıza @mandolinyayinlari ndan #jane'inbattaniyesi kitabını önermek istiyorum.
Hemen hemen her çocuğun küçükken yanından ayırmadığı bir eşyası vardır. Bu ya bir oyuncak, ya bir kıyafet, çoğunlukla da uyurken sarıldıkları bir battaniyedir. İşte bu hikayede de Jane' in küçükken üstünü örttüğü pembe bir " batta " sı var. Uyurken, oyun oynarken, mamasını yerken,... her daim yanında tuttuğu bir sığınak. Yumuşacık ve sıcacık. Jane büyüyüp battası da yıkandıkça küçülür, eskir ve parçalanmaya başlar.
Jane yeni yatağında odasına bakındığında pembe battasını göremeyince, artık bir toz bezi olmuş olan battaniyesini ister annesinden yinede. Günler geçip kızları büyüse de, kızlarını battasından nasıl koparacaklarını bilemeyen anne_babasının imdadına ise mavi bir kuş yetişir, yardımcı olur sessizce.
Hem büyüklere çocuklarının bağlandıkları fakat kopamadıkları rutinleri konusunda yardımcı olacak, hemde küçüklerin kendilerini görüp severek okuyacaklar bir hikaye bu. Paylaşmanın da sevgi dolu bir şekilde içimizi ısıtarak anlatıldığı Jane'in battaniyesi #tavsiyemdir arkadaşlar. Okuyun miniklerinize, keyifle .