Edgar Rice Burroughs
20. yüzyılın ilk “çok ama çok satan” bilimkurgu klasiği; sonraki kuşak tüm bilimkurgu yazarlarının anılarında büyük yeri olan, etkisi Star Wars dünyasından Avatar filmine kadar her bilimkurgu yapıtında hissedilen, eşsiz bir gezegenler arası macera dizisi... Mars’ın meşhur kahramanı John Carter ve Barsoom dizisi, üçüncü kitabıyla karşınızda: Mars Komutanı! Fihrist Kitap olarak Edgar Rice Burroughs gibi bir dehayı ve onun meşhur “asi” karakterlerinden John Carter’ı sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz. John Carter’ın Mars’ı, yaşayan, su kaynaklarını ve rakip ırkları barındıran bir gezegen. Unutmayalım, 1920 ve 1930’larda Mars’ta hâlâ hayat olabileceği ifade edilmekte; su kaynakları bitmeye yaklaşmış, ölmek üzere olan bir gezegende canlıların yaşamasının mümkün olduğuna dair bilimsel teoriler dillendirilmekteydi. Dolayısıyla Mars, kendi fiziksel koşulları içerisinde, macerası bol bir hikâye vaadinde bulunuyor okuyucularına. Şunu dile getirmek isteriz; idealist bir ruhla yola çıktığımız bu yayımcılık serüveninde, Fihrist Kitap olarak, talep olsun ya da olmasın bu değeri büyük diziyi hayata geçireceğimize, Türkçeye bu kıymetli dünyayı aktaracağımıza dair kendimize söz vermiştik. Okuyucumuzun John Carter’ı bu denli sahiplenmesi bizi fazlasıyla mutlu etti ve çabamızın sizler tarafından karşılık bulması bize gereken enerjiyi verdi. Emin olun, John Carter III: Mars Komutanı sizin talebinize cevaben hayat buldu... Sizlere Şimdiden Pek Keyifli Okumalar...
170 sayfa

Puan vermedi
JOHN CARTER III:MARS KOMUTANI Kitap Kapak Tasarım Yorum
Fihrist Kitap
 her zamanki gibi farklı ve sıradışı tasarımları ile beni cezbeden bir yayınevi o yüzden her kitap kapak tasarımını beğeniyorum. Bu tasarımı da beğendim. Kitap Konu Yorumu Kitabımız fantastik bilimkurgu ağırlığında olan bir eser. Serinin ilk kitabını da okumuştum ve biraz ondan
John Carter III: Mars Komutanı
John Carter III: Mars KomutanıEdgar Rice Burroughs · Fihrist Kitap · 202218 okunma
8/10 puan verdi
John Carter, 12 yıl boyunca hasret kaldığı aşkına kavuşmak için büyük mücadeleler vermişti, hala da vermeye devam ediyor.Güneş Tapınağı’na hapsedilen Dejah Thoris tam kurtuldu derken kendisini Matai Shang ve Thurid’in elinde buluveriyor.John Carter ise bir an olsun sevdiğinin ve onu elinden almaya çalışan düşmanlarının peşini asla bırakmıyor. Kaol ormanlarından, kuzeyin leş mağaralarına kadar kovalamaca sürüyor.Sith ve Apt’larla savaşıyor.Kovalamacasında yanına Thuvan Dihn’de katılıyor ve efsanevi Sarı ırkla karşılaşıyorlar.Burada yani Kadabra’da, düşmanlarına ve karısına kavuşmasına engel olacak olan yeni birisi daha ekleniyor, Salensus Oll. John’un ne dövecek adamının ne de maceralarının sonu gelmiyor her zaman ki gibi.Şansı da hep yaver gidiyor harika bir şekilde.Okuması ise çok keyifli, insan elinden bırakamıyor.
10/10 puan verdi
John Carter Barsoom serisi tüm muhteşemliği ile devam ediyor. Mars komutanı serinin üçüncü kitabı mars tanrılarının devamı. Seri kitapları okumanın güzelliği tartışılmaz ancak anlatması da bir o kadar zor. Hele kitabın büyüsü bozulmasın diye arka kapak yazısını bile kitap bittikten sonra okuyan ben empati yapıyor ve aman ağzından bir şey
7/10 puan verdi
Hiçbir güç yıkılmaz değildir.
Güneş Tapınağı'nda tutsak olan Dejah Thoris, Phaidor, Thuvia... Havaya kalkan bir hançer, tiz bir çığlık... John Carter'sa kapanan tapınak kapısının dışında kendini yiyip bitiriyordu. Çünkü o hançerin kimin göğsüne indiğini bilmiyordu. . Tapınağa girmek için bir yol ararken tutsak düşen John, yıllar içerisinde edindiği dostlar
10/10 puan verdi
Evet, kült #bilimkurgu #johncarter serisi üçüncü kitabı #marskomutanı ile devam ediyor. Efenim bu seriyi neden çok seviyorum? Çünkü yazıldığı döneme bakılacak olursa yazarı bir deha. Tamam, o yıllarda bilimsel araştırmalardan da yararlanmış, tahminlerinin bir kısmı tutmuş ya da tutmamış olabilir. Ama bu hayal gücünün çok geniş olduğunu gösteriyor. Bu serüven sonraki nesillerin pekçok film ve kitaba ilham olmuş. Hatta #starwars, #avatar da bunların içinde.
Fihrist Kitap
'in çevirmen ve yayıncı notlarını okumaktan son derece keyif alıyorum. Çünkü bize kitap ve yazar hakkında da bilgi vererek çalışmanın önemini anlamamızı sağlıyor. Feyvırıtım olma sebeplerinden biri de bu. Evet, John tuhaf bir şekilde kendi Mars'ın topraklarında savaşırken buldu. Sonra aşık oldu ve Mars kaosa dönüşecekken tekrar dünyaya dönmüştü. Ve sonra yeniden aşkına kavuşmak için Mars'a geri döndü. Ama bu kez büyük bir sorun vardı: Olması gereken yerde değildi ve karısı kayıptı. Üçüncü serüvende düşmanlarından intikam alıp karısını kurtarmaya ant içti. Ah John Carter üzümlü kekim Romantik, sadık komutan Dördüncü kitapta beni neler bekliyor, merak içindeyim. Ve evet, bu seriye ba-yı-lı-yo-rum! Dehşet ve ibretle okumanızı tavsiye ediyorum!

Edgar Rice Burroughs
Edgar Rice BurroughsYazar · 13 kitap
Edgar Rice Burroughs, orman kahramanı Tarzan ve Mars maceracısı John Carter karakterlerinin yaratıcısı olan Amerikalı yazardır. Hayatı boyunca kaleme aldığı bilimkurgu, fantezi, macera, Western ve tarihsel romanların sayısı 70'i bulmuştur.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.