İmparator, Asker, Aziz

Orijinal Adı:
Justinian: Emperor, Soldier, Saint

2025 35. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 07:59
Kitabın basılacağını öğrendiğimde heyecanla piyasaya çıkacağı günü bekledim ve çıkar çıkmaz da edindim. Doğrusu Jüstinyen’in bu kadar önemli birisi olduğunu bilmiyordum. Zaten Bizans tarihi ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu. Yazar Jüstinyen'in hikayesini etkileyici bir üslupla ele almış. Sanırım bunda Jüstinyen’in hikayesini anlatan Procopius'un büyük etkisi var. Ayrıca hikaye, kendi dönemini açıklamakta kalmayıp tarih ilminin gereği kendinden sonraki çağları da aydınlatmaya ve anlamamıza katkı sağlıyor. Ben çok istifade ettim. Kitap genel okuyucu için hazırlanmış ve sürükleyici bir dile sahip. Kesinlikle sıkmıyor. Kendisini okutturuyor. Ancak ilk baskıların kötü bir azizliği olan yazım yanlışlarının varlığı bazen okumayı güçleştirebiliyor. Keşke basılmadan önce daha fazla kişinin ön okumasından geçseymiş. Sanki son dönemlerde basılan kitaplarda bu yazım yanlışları daha çok.
JüstinyenPeter Sarris · Kronik Kitap · 202514 okunma

Peter SarrisYazar · 0 kitap
Peter Sarris, geç antik dönem Ingiliz tarihçisidir. Sarris, 2025 itibariyle Cambridge Üniversitesi'nde profesördür. Araştırması MS altıncı yüzyılda l. Justinianus'un saltanatına odaklanıyor. 2023 yılında Justinianus: Imparator, Asker, Aziz adlı kitabı Basic Books tarafından yayınlandı.