Kaçışın Ürküsü

Zulüm Haktan Kalır
Kendinden kaçan, kaçtıkça yakalanan ve yakalandıkça tekrar kopan bir metin Kaçışın Ürküsü. Zamanların ve mekânların birbirinin içinden geçerek çoğaldığı, dehşetini eksik etmeyen bir çiçek dürbünü. Bu dürbünden okur belki kaos, belki toplumsal ya da bireysel bir şizofreni, belki de hezeyanlı bir tarih yazma çabası görecek. Kesin olan tek bir şey var: Bu bir kaçış öyküsü. Avni'nin kendinden, bedeninden, bedeninin ona fısıldadıklarından ve bunların sonucunda toplumdan, insandan, bir tarihten, belki de gelecekten kaçışı. Hiçliğe doğru ürpertici bir koşu. Bedeni ancak işkencede ve linçte kabul gören, toplum karşısında hiçleşen bireyin yepyeni bir dille kurulan çağıltılı anlatısı.
82 sayfa

82 syf.
Puan vermedi
Dil ile derdi olan bir kitap belli ki. Bu türden dil içinde başka bir dil kurmayı deneyen eserleri severim fakat bu kitabın deneyselliği anlaşılırlığını gölgede bırakmış, zaten hacimli bir kitap olmadığı için dile alışana kadar kitabın yarısı tükeniyor. Açıkçası ilk kitap olması nedeniyle affedilemez bulmuyorum bu durumu fakat yazarın daha olgun eserlerini de görmek isterim.
Kaçışın Ürküsü
Kaçışın ÜrküsüZulüm Haktan Kalır · Sel Yayıncılık · 201914 okunma

Zulüm Haktan Kalır
Zulüm Haktan KalırYazar · 1 kitap
1995 yılında Ağrı'da doğdu. İlkokul, lise eğitimini aldığı Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Cineritüel'de birkaç yıldır sinema yazıları yazıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.