Kadınlar Mektebi

Molière
Molière [Jean-Baptiste Poquelin] (1622-1673): Clermont Koleji'nde Latin ve Yunan dili ve edebiyatı dersleri aldı. Hukuk öğrenimi yaptı, bir süre sonra barodan ayrıldı. Oyunlarında insan gerçekliğini hayranlık verici bir derinlikle sergiledi. Yazdığı pek çok büyük komedya ile tanınan yazar, tiyatroda trup yöneticisi ve oyuncu olarak da çalıştı.  Kadınlar Mektebi Molière'in ilk büyük komedisidir.  Yazar bu eserinde kadın erkek ilişkileri, eş seçimi ve evlilik, aşk ve gençlik konularını ele almış, sahne hayatının en büyük başarılarından birini kazanmıştır. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Çevirmen:
Bedrettin Tuncel
Bedrettin Tuncel
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 50 dk.Sayfa Sayısı: 100Basım Tarihi: Şubat 2011İlk Yayın Tarihi: 1662Yayınevi: İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: L`École des femmes
ISBN: 9786053601852Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

100 syf.
8/10 puan verdi
Kadınlar Mektebi - Moliere /Kadın dediğin!
-Kadın dediğin okumaz! -Kadın dediğin kocasına itaat eder! -Kadın dediğin gereğinden fazlasını bilmez! -Kadın dediğinin işi dikip dokumaktır! -Sakal kimdeyse bütün kuvvet ondadır! -Erkek kadına kaşlarını çatıp bak­tı mı, kadının yapacağı şey hemen başını önüne eğmek­tir! -Akıllı bir kadın, insanın başına çorap örmekte şeytan gi­bidir. Gerçek
Kadınlar Mektebi
Kadınlar MektebiMolière · İş Bankası Kültür Yayınları · 20111,636 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.