Emile Zola
Okunma
Beğeni
13,6bin
Görüntülenme
Denise, annesini ve babasını kaybettikten sonra iki kardeşiyle birlikte hayatta yapayalnız kalmıştır. Paris’te küçük bir kumaş mağazası sahibi olan amcasının yanına yerleşir. Fakat Paris’te hayat çok zorlaşmıştır. Yeni yeni açılan büyük mağazalar, moda evleri, küçük işletmeleri ezip geçmektedir. Denise’nin de çalışması gerekmektedir fakat iş bulmak büyük bir sorundur. Şans eseri Paris’in en görkemli mağazalarından biri olan Kadınların Cenneti isimli mağazada iş bulur. Fakat bu kez de iş yerindeki rekabet çirkin oyunlara dönüşmektedir. Bütün bunlar yaşanırken mağazanın genç ve yetenekli sahibi Mouret ile Denise arasında bir aşk filizlenir ancak aradaki sınıf farkının yarattığı sorunlar bu aşkı hüzne dönüştürür.
Kitabın Konusu:
510 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1883

510 syf.
9/10 puan verdi
Emile Zola'nın yazdığı Rougan-Macquart serisinin 11 no'lu kitabı. Kitap değişik zamanlarda ve farklı yayınevleri tarafından ''Kadınların Saadeti, Paris Yıldızı, Aşkların En Güzeli'' isimleriyle de Türkçeye çevrilerek basılmıştır. Kitap, serinin 10 no'lu kitabı olan ''Apartman''ın devamı olma özelliğini bariz bir şekilde taşımaktadır. Yazar bu
Kadınların CennetiEmile Zola · Telos Yayınları · 2010224 okunma
9/10 puan verdi
Denise babası ölünce iki erkek kardeşiyle Paris’te bulunan amcasının yanına gelen çok zayıf ve güzel olmayan bir kızdı. Amcasının dükkanında da işlerin pek iyi gitmediği için Denise Kadınların Mutluluğuna mağazasında çalışmaya başlar. Burada diğer kızlar tarafından hiç sevilmez. Kardeşi Jean’ın dükkana gelmesiyle de onu sevgilisi sanıp işten çıkarırlar. Diğer kızlar kendilerine sevgili hatta sevgililer bularak yaşamlarını bir şekilde geçindirmeye çalışırken Denise bakmakla olduğu iki kardeşiyle bile bir sevgili istemez. O günlerce aç karnıyla ağlar ama yine de kimseye boyun eğmez. Kaldığı oteldeki yaşlı amca Denise’in haline acır ve ona iş üretir. Bu sırada Denise Kadınların Mutluluğuna dükkanının sahibi Mouretle karşılaşır ve genç adam ona tüm olanları bildiğini ve dükkanın ona her zaman açık olduğunu bildirir. Denise Kadınların Mutluluğuna mağazasında tekrar çalışmaya başlar ve hem de müdür yardımcısı sıfatıyla. Çapkın Mouret Denise’i elde etmeyi bir türlü beceremez, Denise patronunun bütün tekliflerini reddeder çünkü o kardeşleri için çalışır hayatında birini istemez. Kadınların mutluluğuna güçlü kadın Denise’in hikayesidir.
Puan vermedi
Bir yandan ailesi icin kendinden feragat eden lakin kadınlığının onurundan hicbir zaman feragat etmeyen tüm baskilara rağmen kendisine olan saygiyi kaybetmeyen kaybettirilmesine izin vermeyen bedenen zayıf olsa bile ruhen güçlü olan bir kadın.kadinin bir obje olarak kullanildigi bu zamanda boyle bir ruhu anlatan kitap okunmalı.
Puan vermedi
Kitabın adı: Kadınların Mutluluğuna Yazarın adı: Emile Zola Sayfa sayısı:498 Denise iki erkek kardeşi ile birlikte Paris'te yaşayan amcasının yanına gelir amcasının durumu da iyi değildir ve Denise Kadınların Mutluluğuna adında bir mağazada çalışmaya başlar. Denise mağazada çalışan diğer tezgahtar kızlar tarafından sevilmez arkasından entrikalar çevirirler. Ve bir gün mağazaya ablasının yanına gelen kardeşiJean'ı sevgilisi geldi diyerek Denise'nin işten çıkarılmasına neden olurlar. Denize oradan ayrıldıktan sonra bir süre başka yerlerde çalışır ama Kadınların Mutluluğuna mağazasının sahibi Mouret onu tekrar işe alır. Ve Denise dürüst bir şekilde çalışmaya başlar ama dedikodular Durmaz sürekli dedikodu hani bir laf vardır ya neyse siz anladınız. Zola kitabı olur da aşk olmaz mı tabii ki var hatta gerçek olmayan aşklar bile var yani dedikodu aşkları ... Kitapla kalın...
10/10 puan verdi
Eveeet,serinin 11.kitabı ile buradayım.Belki de en sevdiğim kitabı buydu şu ana dek.Çok akıcıydı. "Apartman"kitabındaki uçkuruna düşkün Octave Mouret tekrar bizlerle.Bu sefer kitap boyunca beyimizin dönüşümünü okuyoruz.Iyi de oluyor.Bence. Emile Zola Paris'in ikonik,devasa Le Bon Marché mağazasından etkileniyor ve Octave'ın ölen eşinden miras aldığı "Kadınların Mutluluğuna" mağazasını yaratıyor.Tam karakterimiz için biçilmiş kaftan.Çünkü kadınlara düşkün ve onları cezbeden şeyleri iyi bilen bir patrona dönüşüyor Mouret.Paris'in en büyüğü olmaya çalışırken ürün skalası açısından tüm tuşlara basıyor,kadınların arzularını sömüren tabiri yerindeyse bir tapınak olusturuyor.Bu esnada koca mağaza giderek genişliyor ve civar esnafları yutan bir canavara dönüşüyor.Bu esnaflardan biri de yetim kalıp 2 kardeşi ile bir umut Paris'e gelen Denise'in amcası.Amca Baudu kendi ailesine yetenez duruma gelmiştir.Denise tam karşıdaki ışıl ışıl mağazayı görür.İşe kabul de edilir ama kendini zorbalıklar ortasında bulur.Tüm bu bahsettiğim şeyler kitabın henüz giriş kısmı.Dediğim gibi çok sürükleyici ve film izler gibi okudum.
9/10 puan verdi
Emile Zola nin yazdigi 496 sayfalik kahramanlari maurent ,denise olan kitap yokluk icindeki aski anlatiyor. Pariste giyim sanayisinin Gelistigi donemi anlatan kitap buralara gelmis ve maga zada calisan hayat mucadelesi icinde olan kahramanimizin hayati ve aski anlatiyor
510 syf.
8/10 puan verdi
Kadınların Cenneti, Rougon Ve Macquart Dizisinin on birinci kitabı. 1883 yılında yayımlanmış. Yirmi yaşlarındaki Denise Baudu’nun, iki kardeşiyle birlikte Paris’e gelmesiyle başlıyor hikaye. Tanıdık bir isim, Plassans Papazı romanının haylaz çocuğu, Apartman romanının çapkın genci olan Octave Mouret bu romanda da karşımıza çıkıyor. Roman 19. Yüzyılda küçük perakende iş yerlerinin yerine çok daha büyük mağazaların yaygınlaştığı bir dönemi ve büyük mağazaların içerisinde oluşan insan ilişkilerini ortaya koyuyor. Büyük işletmelerin, küçük işletmeleri yutmaya çalıştığı, insanların büyük balık küçük balığı yutar prensibine göre hareket ettiği sevimsiz bir dünya. İnsani değerler ile kapitalizmin kuralları arasında gidip gelen insanlar. Apartman adlı romanında ev hayatları üzerinden anlatılan toplumsal ilişkiler, bu romanda bir iş yeri olan mağazalar üzerinden göz önüne seriliyor. Romana Kadınların Cenneti adı verilmesindeki neden ise, büyük mağazalarda sunulan tüketim malzemelerinin çoğunluğunun kadınlara hitap etmesi, acımasız rekabet ortamında fiyatların ucuzlaması ve gerekse müşteri olarak elde ettikleri itibar, olsa gerek. Moda ve kadınlar arasında ki gösteriş yarışının beslediği bir süreç bu. Roman’ın 1922, 1930 ve 1943 tarihlerinde filmleri çekilmiş. 2012 yılında BBC Radio 4 tarafında radyo tiyatrosuna da uyarlanmış.
Kadınların CennetiEmile Zola · Telos Yayınları · 2010224 okunma
8/10 puan verdi
Giyim konusunu en ufak unsurlarîna kadar teferruatıyla maharetle anlattığı bu eserinde yazarımız; kapitalizmin gelişme sürecinde yaşanan sancıları, çok hızlı büyüyen bir mağazanın (mimari yapısı, sunduğu imkanları ve ölçeği itibariyle bir benzerinin şu anda bile Türkiye'de olmadığına inandığım) bulunduğu mahalde küçük esnaf üzerinde yarattığı kaçınılması mümkün olmayan yıkımı, Fransa'nın küçük bir kasabasından, içinde bulunduğu koşulların zorlamasıyla, iki kardeşi ile paris' e göçmek zorunda kalan çelimsiz, utangaç bir kızın burada tesis ettiği ilişkiler üzerinden ortaya koyuyor.

Emile Zola
Emile ZolaYazar · 56 kitap
Émile François Zola (2 Nisan 1840 – 29 Eylül 1902), Fransada natüralizm akımının öncüsü olan ünlü bir yazardır. Zolanın edebiyat dışındaki şöhreti ise, Dreyfus Davasında takındığı aydın tavrından kaynaklanmaktadır. 1897 yılında Fransız ordusunda Yahudi olması nedeniyle askeri yargının duyarsızlığına kurban giden yüzbaşı Dreyfus’u hükümetin bütün baskılarına rağmen savunan ve Fransa devlet başkanına hitaben “İtham Ediyorum” makalesini yayınlayan Zola, baskılardan dolayı Fransayı terkedip bir süre Londrada yaşamak zorunda kaldı. Çabaları sonucunda Dreyfus Davasının yeniden görülüp adaletin yerini bulması sonucu yurduna döndü. Émile Zola, 1902 sonbaharında,kaldığı otelin yatak odasında duman zehirlenmesinden öldü. “Nana”, “Germinal” ve “Meyhane” en tanınmış romanlarıdır.Tüm romanlarında,doğal ve gerçekçi bir tarzla,hayatın zorluklarından bahsedilir.Örneğin Nana adlı romanda yokluktan dolayı batağa sürüklenen bir genç kızın dramı,büyük bir gerçekçilik ve dramla anlatılır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.