Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kahve Molası

İskender Pala

Kahve Molası Gönderileri

Kahve Molası kitaplarını, Kahve Molası sözleri ve alıntılarını, Kahve Molası yazarlarını, Kahve Molası yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şey yaşlanır, ancak dostluk genç kalır.
Sayfa 221
Toprak altındaki bedeni ölü ama gönlü diri kişi, yüreği ölmüş ama vücudu diri kişiden daha iyi değil midir?
Reklam
Hani bir bilgeye sormuşlar: -Arkadaş mı daha iyidir; yoksa kardeş mi? -Kardeş dost olsa daha iyidir, diye cevap vermiş.
Sayfa 222Kitabı okudu
Dost bî-pervâ, felek bî-râhm, devrân bî-sükûn Derd çok,hem-derd yok, düşman kavî, tâli' zebûn Dost pervasız, felek acımasız, zamanın da dur durağı yok... Dert çok, dert ortağı yok, düşman kuvvetli, talih düşkün...
Sayfa 204Kitabı okudu
Biraz uzun ama okunmaya değer.Tam günümüzü anlatıyor!
Halk gülmeye başlayınca Vaktiyle bir memleketin idarecileri, halkın dertlerini unutmuşlar. Bir taraftan enflasyon ve hayat pahalılığı artarken; diğer yandan halka özveri ve diğergamlıktan bahsediyorlarmış. Bu arada bütçe açık vermeye, hazine boşalmaya başlamış. İdareciler bunu önlemek için mallara yeni zamlar yapmışlar, yeni yükümlülükler getirmişler. Ülkenin hakimi, adamlarını gönderip halkın tepkisini ölçmek istemiş. Tabii gelen haberler fena: -Efendimiz, halk çok şikayetçi. Hepsi burnundan soluyor. Kızgınlıkları had safhada. Ertesi hafta yeni zamlar yapılmasını emretmiş hakim. Sonra yine adamlarını gönderip halkın nabzını öğrenmek istemiş: -Efendimiz, bu sefer halk, ha ayaklandı; ha ayaklanacak. Sarayınızın kapılarına dayanırlarsa şaşmayın. Hakim yine sakin, bir hafta sonra yeniden zamlar yapılmasını istemiş. Bu seferki zamlardan sonra gelen habercilerin yüzleri gülüyormuş: -Efendimiz, çok şükür tehlike geçti. Halk sokaklara dökülmüş; gülüyorlar, oynuyorlar. Kimsenin hiçbir şeyden şikayet ettiği, hele zamları düşündüğü falan yok!.. Hakim bu haberi duyar duymaz sarayın kapılarını sürgületmiş ve demiş ki: -İşte bu sefer halkın sabrı zorlanmaya başlamış; zamlara son verin.
Sayfa 151Kitabı okudu
Ziya Paşa
Nik ü bed herkes bulur alemde bir gün ettiğin Kendi çekmezse ceza miras kalır evladına İyi veya kötü, dünyada herkes ettiğini bir gün bulur; cezayı kendi çekmese bile evladına miras kalacağından şüphe yoktur.
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
Artık Türkçe öğretmenler de dahil kimsenin umurunda değil maalesef!
... edebiyat yalnızca Türkçe öğretmenlerine mi lâzımdır? Bir mühendis niçin roman okumaz? Bir kasabın şiirden anlaması çok mu garip olur? Güzel deneme yazan bir marangozu ne zaman yetiştireceğiz?
Sayfa 140Kitabı okudu
Ne beddua ama
Kahve narhın artıran kahve gibi çeksin azâb Hem yanıp hem rû-siyeh hem hurd ola hem gark-ı âb “Kahve narhını artıranlar hem yansınlar hem yüzleri kara olsun, hem ufalansınlar, hem de boğulsunlar ve böylece tıpkı kahve gibi azap çeksinler.”
Sirkat çoğalıp lafz-ı sadakat modalandı Namus tamam oldu hamiyyet yeni çıkdı Ziya Paşa Günümüzde sadakat sözleri moda haline geldi ama hırsızlıklar çoğaldıkça çoğaldı. Namus anlayışı rafa kaldırıldı. Yerine “hamiyyet (insaniyet, özgürlük)” denilir oldu.
Reklam
Bizce edebiyat bir ilim dalı olmaktan ziyade bir tarz-ı hayattır.
Sayfa 140
Hayat, hiç şüphe yok ki bir komedyadır; fakat içinde çoğumuz ağlarız.
Gönül ne kahve ister ne kahvehane Gönül sohbet ister kahve bahane
1.210 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.