İskender Pala

Kahve Molası Yorumları ve İncelemeleri

Kahve Molası yorumları ve incelemelerini, Kahve Molası kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Kahve Molası puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.110 üzerinden
173 Kişi · 26 İnceleme
10/10 puan verdi
Kahve Molası
...bir kitap, saatlerce onunla konuşarak, sohbetinde zamanı unutarak sevilir. Hani uzun zaman ayrı kalınmış sevgiliye özlem duyuyormuş gibi; hani bizi irşat ve ihya hususunda kendisine muhtaç olduğumuz bir mürşide teslim olmuş gibi, hani yüzüne bakınca gönlümüzün aydınlandığı can dostlarımızı arıyormuş gibi; hani elimizden tutup bizi, bütün sıkıntılarımızı unutacağımız bir iklime götürecek rehberimize kavuşmuş gibi yüreklerimizi açtığımızda; evet işte o vakit bir kitabı gerçekten seviyoruz demektir. s.286
Puan vermedi
Okuma disiplini olmayan bir coğrafyada yaşıyoruz ve insanımız öğrenmek yerine eğlenmeyi tercih ediyor nedense. Belki öğrenmeyi eğlenceli biçime getirerek bu süreci tersine çevirebilir ve kendi kültürüne yabancı veya düşman nesiller yerine dünya insanı olmayı hedeflemiş gerçek aydınların sayısını çoğaltabiliriz. Bunun için en önemli şartlardan birisinin toplumda sağlam bir tarih bilinci uyandırmak olduğunu bilelim yeter Gönül ne kahve ister ne kahvehane Gönül sohbet ister kahve bahane. Kahve Molası - İskender Pala
Puan vermedi
Kitapta ilk asırlardan tutunda günümüze kadar birçok karşılaştırma ve bilgi var. Şahsen ilk 40 sayfasını okurken sıkıldım şayet dört gün gibi kısa bir sürede anlayarak ve hayret ederek bitirdim. Kaybettiğimiz kültürümüzü, sahip çıkılmamış örf ve adetlerimizi, kimsesiz bırakılmış öz türkçemizi kaleme alan yazar, okuyucularını da bu etkiyi harikulade bir şekilde bırakıyor.. Keyifli okumalar.
Puan vermedi
Kitap, tarihî öykülerden oluşuyor ve geçmişin çeşitli dönemlerine ait olayları ve karakterleri farklı açılardan ele alıyor. Kitap, kısa hikâyeler sunarak, okuyucuları bilgilendiriyor. Her bir öykü, tarihî bir bağlamda kurgulanmış olup, geçmişin atmosferini ve karakterlerin yaşadığı dönemi yansıtacak şekilde detaylandırılmış. İskender Pala, tarihî olayları ve kişileri derinlemesine inceleyerek, bu figürlerin ve olayların modern yaşamla nasıl ilişkilendirilebileceğine dair ilginç ve düşündürücü yorumlarda bulunuyor. Yazarın öykülerdeki üslubu, tarihî bilgiyi anlatırken aynı zamanda edebi bir zevk de sunuyor. Geçmişin renkli ve çoğu zaman karmaşık yapısını sade ve akıcı bir dille aktarırken, okuyucuyu zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihî öyküler, okuyuculara sadece bilgi vermekle kalmayıp, tarihî olayların ve kişilerin insan psikolojisi ve toplumsal yapılar üzerindeki etkilerini de keşfetme fırsatı sunuyor.
Kahve Molasıİskender Pala · Kapı Yayınları · 2020958 okunma
24 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.