Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kalp Amelleri Sözleri ve Alıntıları

Kalp Amelleri sözleri ve alıntılarını, Kalp Amelleri kitap alıntılarını, Kalp Amelleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Musibetler Karşısında İnsan Sınıfları...
İnsanlar dört sınıftır; Kimileri katılıkla beraber sabrederler, Kimileri feryatla beraber merhamet ederler, Kimileri hem katıdır, hem de feryat eder. Övülen mümin ise, başına gelenlere sabreder ve insanlara merhamet eder. 
Sayfa 84
Allah'a isyan edilen günahlar üç tanedir. Bunlar açgözlülük (hırs), büyüklenmek (kibir) ve hased (kıskançık)tır. Adem, hırs gösterdi, İblis büyüklendi, Kabil de haset etti ve Habil'i öldürdü.
Sayfa 182
Reklam
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem "Haya (utanmak) imandandır "* buyurmuştur. Yine "Haya ve dilini tutmak imanın iki şubesi, müstehçen konuşmak ve yüzsüzlük münafıklıktan iki şubedir"* buyurmuştur.
Sayfa 163 - *Buhari (1/84), Müslim (1/63), Ebû Dâvûd (5/147), Tirmizi (247) Nesai (8/121), İbn Mâce (1/22), Malik (2/905) Ahmed (2/56) *Tirmizi (3/253): Hadis hasen garibdir, der. Ahmed (5/260)
Ömer, valilerine şöyle yazardı: "Benim için en önemli işiniz namazdır, kim namazı korursa, dinini korumuş olur, kim de yitirirse, başka amelleri daha çok yitirir."
Sayfa 214
"...Sana yararlı olan şeyleri yapmaya gayret et, Allah'tan yardım dile ve mahzun olma. Başına bir şey gelirse, şunu şöyle yapsaydım şöyle olurdu, deme. Onun yerine, Allah takdir etti ve dilediğini yaptı, de. Şüphesiz "lev=keşke" sözü şeytanın işine yarar"
Sayfa 62 - Müslim (4/2052) Ahmed (2/366) İbn Mâce (1/13)
Ölüden diriyi ve diriden ölüyü çıkarma şekillerinden biri de kafirden mümin ve müminden kafir çkarmasıdır. Yani kişi kafir iken mümin ve mümin iken kafir olabiliyor. Sahih hadiste şöyle denir: "İçinde Allah'ın anıldığı ev ile içinde Allah'ın anılmadığı ev, ölü ve diriye benzer "*
Sayfa 152 - *Müslim (1/539)
Reklam
"İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük ederseniz o da kendinizedir." | İsra, 7
Hastalık, ölümden alt bir durumdur. Kalp, mutlak cehaletle ölür ama biraz cehaletle hastalanır. Kalbin hastalanması, ölmesi, yaşaması, şifa bulması gibi durumları vardır. Yaşaması, hastalanması, ölümü ve şifa bulması, vucudun yaşamasından, ölmesinden, hastalanmasından ve iyileşmesinden daha büyüktür. Onun için kalbin hastalığına bir şüphe veya şehvet eklenirse, hastalığını artırır, ama bir bilgi ve öğüt gelirse, iyileşmesinin ve salah bulmasının sebeplerinden olur.
Sayfa 144
"Ey Allah'ın Rasûlü! Kimi ilaçlarla ve dualarla tedavi oluyoruz, bazı şeylerle kendimizi koruyoruz, bunlar Allah'ın kaderinden bir şeye engel olur mu?" diye soruldu. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem "Bunlar da Allah'ın kaderindendir." buyurdu."
Sayfa 51 - Buhâri (1362) Müslim (4/2039) Ahmed (1/129) Tirmizi (5/69) İbn Mace (1/30)
"Müslümanın çektiği acı, ızdırap, keder, hüzün, sıkıntı ve eziyet, hatta ayağına dikenin batması karşılığında mutlaka Allah onun günahlarını siler"
Sayfa 204 - Buhâri (10/103), Müslim (4/1992), Tirmizi (2/220)
Reklam
Müminleri sevindiren şeylere sevinmeyen ve onları üzen şeylere üzülmeyen, onlardan değildir... "Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle dediğini işittim: Birbirini sevmede, acımada ve şefkat göstermede müminler bir vücut gibidirler. Bir tarafı rahatsız olunca, vücudun bütün organları ateş ve uykusuzlukla onun acısına ortak olurlar"
Sayfa 185 - Buhâri (1/565), Müslim (4/1999), Tirmizi (3/1990), Ahmed (4/404)
Allah'a karşı küçülmeden yoksun bir sevgi ve sevgiden yoksun alçalma, ibadet olmaz. İbadet ancak her ikisini bir arada bulundurandır.
Cehalet ve şüphe kalbi rahatsız eder:
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurur: "Bilmiyorlarsa, sormaları gerekmez miydi? Sormak, aciz olanın şifasıdır."* Bir şeyden şüphelenen kişinin kalbi ızdırap çeker ve hakkında kesin bilgiye sahip oluncaya kadar bu ızdırap sürer.
Sayfa 144 - *Ebû Dâvûd (1/240) İbn Mâce (1/179) Mecmau'z-Zevaid'de: Senedi munkatı'dır, denilir.
Ali B.Ebi Talib (رضي الله عنه) şöyle der: İmana göre sabır, vucuda göre baş konumundadır. Baş kesilirse, vucut ortada kalır... Sonra sesini yükselterek: "Sabrı olmayanın imanı da olmaz.” dedi.
Sayfa 74
İnsanlar Arasında Olmak ve Uzlet:
Kişinin dua, Allah'ı anmak, namaz, düşünmek, özeleştiri/nefis muhasebesi yapmak, kendini düzeltmek/ıslah etmek ve başkaların ortak olmadığı benzer işler için belirli sürelerde kendisiyle başbaşa kalması gerekir. Kişinin ya kendi evinde veya başka bir yerde dilini ve gözünü dizginleyeceği, kendisiyle başbaşa kalacağı vakte ihtiyacı olur. Onun için mutlak olarak uzleti seçmek yanlış olduğu gibi, mutlak olarak ihtilatı seçmek de yanlıştır. Her ikisinden kişinin ihtiyaç miktarı ve kendisi için en elverişli hangisi ise, kişinin kendi durumu ile ilgili bir şeydir.
Sayfa 208
157 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.