Alexandre Dumas (fils)
Alexandre Dumas'nın (1824-1895) henüz 24 yaşında kendi hayatından yola çıkarak yazdığı Kamelyalı Kadın, 19. yüzyıl Paris'inde geçer. Soylu bir gencin, güzeller güzeli bir fahişeye âşık olmasıyla başlayan romanda, mutluluklarının kısa süreceğinden endişe duyup mutlu olmak için acele eden iki insanın tutkulu ilişkisi anlatılıyor. Fakat bu ilişkinin önünde aşılması güç bir engel vardır; tek erkek evladının, uğruna ölümü göze alacağı kadından vazgeçmesi için elinden geleni yapan bir baba... Aşk için çekilen zorlukların yanı sıra itibar için verilen mücadelenin nefes kesen bir dille aktarıldığı Kamelyalı Kadın, sadece dönemini etkileyen bir roman olarak kalmamış, günümüzde de beğeniyle okunarak aşk klasikleri arasındaki yerini sağlamlaştırmıştır. (Arka Kapak)
234 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1848

9/10 puan verdi
Okumada geç kalmış olduğum bir kitap. Armand Davul ile Marguerita Gautir’in tutkulu ve bir araya gelmelerinin nerdeyse imkansız olan aşklarını akıcı şekilde anlatan Kamelyalı Kadın eseri okuduğunuzda siz etkisi altında alabilecek güzel bir kitap. Kitap şimdiye kadar okuduğum en güzel kitaplar arasında ilk 10’a girebilecek bir eser. Aşkın yanında
Kamelyalı Kadın
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201919,9bin okunma
Masum bir yasak aşk../ Kamelyalı Kadın
Roman, anlatıcı kişinin bir açık artırmaya katılmasıyla başlar. Veremden ölen Marguerite Gautier adlı kadının evindeki eşyalar alacaklılar tarafından satışa sunulmuştur. Anlatıcı bu evden bir kitap satın alır. Bir süre sonra kitapta imzası bulunan hukukçu Armand Duval ile tanışır ve Armand, Marguerite Gautier ile arasında geçen hüzünlü aşk
Puan vermedi
Alexandre Dumas'ın yazmış olduğu Kamelyalı Kadın hukukçu Armand ile kamelyalarla tanınan Marguerite adındaki bir yosma arasındaki aşkı anlatıyor. Kitabın aşk dışında da vermek istediği mesajlar çok güzeldi. Özellikle başrol kadın karakterin yaşadığı duygular çok güzel anlatılmıştı. Mesleği yüzünden yaşadıkları güzel bir bakış açısıyla dile getirilmişti. Başka insanların kendilerini nasıl gördüğünü de şöyle açıklamıştı "Bizim de bir yüreğimizin olması yasaktır, yoksa yuhalanırız, bize duyulan güven yıkılıverir. Kendi kendimizin değilizdir artık. Birer yaratık değil, birer nesneyizdir. Onurlarında ilk yeri, saygılarında son yeri tutarız." Özellikle son cümlesi beni çok fazla etkiledi. Bir kere daha bilmediğimiz hayatlar hakkında önyargılı fikirlere sahip olmamam gerektiğini hatırlattı bu kitap bana. İnsanlar bizden farklı şartlar altında farklı hayatlar yaşıyorlar. Meslekleri, yaşadıkları hayat ne olursa olsun başka birine zarar vermedikleri müddetçe yargılanmamalılar bunu bir defa daha anlamış oldum. Kitabın son cümlesinde de dediği gibi "Günahın savunucusu değilim, ama duasını duyduğum her yerde, soylu acının yankısı olacağım." Kitap dil açısından da çok sadeydi, sürükleyiciliği yüksekti. Bazı yerlerde tamam artık hadi ne olacaksa olsun dediğiniz zamanlar oluyordu ama genel olarak insanı bunaltmıyordu. Aşk romanı olarak iyi, genel roman olarak ortalama bir kitaptı bence. (Hikayenin gerçek olduğu söyleniyor doğruluğu tartışılır)
239 syf.
8/10 puan verdi
Marguerite Gautier yani Kamelyalı Kadın, Paris’te herkes tarafından bilinen güzeller güzeli bir kibar fahişedir. Armand ise asil bir aileden gelen genç bir hukukçudur. Kitap Marguerite ve ilk defa onun kalbine dokunan Armand’ın tutku, acı, kıskançlık, umut ve aynı zamanda umutsuzluk dolu aşkını konu alıyor. Diğer kitaplardan farklı olarak bu aşk hikayesinin sonunu kitabın başından biliyorduk. Hikaye bize onların aşklarının başını ve dışarıdan görünmeyen yüzünü anlatıyor. Son 50 sayfaya kalbimi bıraktım desem yeridir. Armand’ın aşık olduğu kadın için yaptığı şeyler ve Marguerite’nin Armand için vazgeçtiği yaşam tarzı ama devamında gelişen olaylar.. Bu kitap “Hiçbir şey görüldüğü gibi değildir.” sözünün tam karşılığı olabilir. İyi okumalar :)
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Oda Yayınları · 201719,9bin okunma
Dumas Fils in Gerçek Aşk Otobiyografisi
Alexandre Dumas (fils)
babası ile aynı isme sahip olduğundan dolayı fils yani oğul olarak bilinir. Babası gibi çok başarılı bir yazardır. Aynı zamanda da oyun yazarıdır. Şu an incelemesini de yaptığım
Kamelyalı Kadın
ile kendini tüm dünyaya tanıtmıştır. Fils, gayrimeşru bir ilişkinin çocuğuydu. Babası tarafından da ilerleyen süreçte resmi olarak evladı olduğu
7/10 puan verdi
Babasıyla aynı isme sahip olan Alexandre Dumas Fils bu kitabı yaşanmış bir olay üzerinden anlatmıştır. Yazarımız Alexandre Dumas’ın gayrimeşru oğludur. Kamelyalı Kadın’ı okumayan varsa daha fazla vakit kaybetmeyin derim. Anlatımda ki sadelik , üsluptaki o akıcılık her okuyucunun zevkine ve beğenisine sunulacak cinsten. Kitapta Paris’in en bilindik hayat kadınlarından birinin yaşadığı aşk anlatılmaktadır. Kadının adı Marguerite’dir. Verem hastasıdır. Kadını uzaktan görüpte ona aşık olan genç delikanlı Armand Duval bir gün ona açılma fırsatı bulur ve böylece ilişkileri başlar. Fakat Marguerite’nin birden fazla sevgilisi vardır. Gerçek aşkı ise sadece Armand Duval’ da bulmuştur. Gelgelelim bu iki aşığın her şeyden uzaklaşıp yaşamak için gittikleri kırda onların huzurunu bozan genç delikanlı Armand’ın Duval’ın babası olmuştur.Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bu ziyaretten sonra iki aşığın da hayatı çok başka noktalara gitmiştir. Marguerite’ye Kamelyalı kadın denmesinin nedeni ise her giydiği kıyafete uygun elinde tuttuğu Kamelya çiçeğinden dolayıdır.🏵
7/10 puan verdi
Vakit tamam seni terk ediyorum. Bütün alışkanlıklardan öteye..
babası
Alexandre Dumas
Alexandre Dumas
'nın gölgesinden kurtulamamış bir yazar. Ne yaparsan yap babanın ismi senden büyüktür. Bu bana Rocky filminin 6. serisinde Rock isminin gölgesinde yaşamak zorunda olan ve kendi olduğu için başarılı olamayan oğlunu hatırlattı. Öyle ki kitabın sunuş kısmında kendisinden çok babasından bahsedilir.
eseri benim
10/10 puan verdi
Bir kadının aşkı uğruna kendi içinde yaşadığı çatışmalar,  çevre baskısı, ön yargılar ve tutkularını işleyen, aşka dair bütün duyguları okura her sayfada çarpıcı bir biçimde yaşatabilen, oldukça sürükleyici bir eser. Bende bıraktığı duygular çok özel oldu, okurken Marguerite'in acısını derinden hissediyorsunuz. Peki aşk her şeyin üstesinden gelir miydi? Marguerite'in öyküsü kuraldışı bir olay, ama her gün rastlanan türden bir şey olsa, yazma çabasına değer miydi?
10/10 puan verdi
Kamelyalı Kadın'ın öncelikle Türk Edebiyatındaki yerine vurgu yapmak istiyorum. Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen Namık Kemal'in "İntibah" romanı birkaç sahnesini bu eserden esinlenmiştir. Zaten İntibah romanını okuyanların gözlerinde az çok belirginleşecektir. Başkahramanlar olan Marguerite ve Armand tıpkı İntibah romanındaki Ali Bey ve Mahpeykere benzer. Alexandre Dumas Fils bu romanı yazarken yaşının küçük olduğunu belirtmek isterim. Çünkü romanın dili, üslubu her şeyi ile o yaşa göre çok özenle yazılmış. Konusuna gelelim genç bir avukat ve onun yasak aşkı olan güzel bir o kadar da yosma kelimesiyle tarif ettiği kadının aşklarının anlatıldığı bir roman. -(Başkahraman olan Marguerite, Dumas'ın gerçek hayattaki aşık olduğu Marie adlı kadına dayandığı söz edilir.)
9/10 puan verdi
Kamelyalı Kadın, adını Marguerite’in daima kamelya çiçeği taşımasından alır; beyaz kamelyalar sağlıklı olduğunda, kırmızı kamelyalar ise hastalandığında yanında bulunur. Kitap, dönemin ahlak kuralları ve toplumsal yargılarına güçlü bir eleştiri getirir. Marguerite’in düşük sosyal statüsü ve geçmişi nedeniyle Armand ile ilişkisi toplum tarafından onaylanmaz. Bu, aşkla toplumsal baskılar arasındaki çatışmayı işler. Marguerite, aşkı için büyük fedakarlıklarda bulunur, hatta Armand’ın iyiliği için ondan ayrılmayı seçer. Onun bu seçimi, aşkın bencil olmayan yönünü gözler önüne serer. Marguerite’in sağlığı giderek kötüleşir, bu durum hikayeye trajik bir yön kazandırır. Verem hastalığı, o dönemde çok yaygın bir tema olarak aşkın kırılganlığını simgeler. Marguerite’in son anları, okuyucunun kalbini sızlatır ve ölümün kaçınılmazlığını hissettirir. Dumas Fils’in dili oldukça akıcı ve duygu yüklüdür. Roman, mektup ve anılar üzerinden ilerler, bu da okuyucunun karakterlerle güçlü bir bağ kurmasını sağlar. Yazar, dönemin toplumsal çelişkilerini ustalıkla işlerken, karakterlerin iç dünyasını da derinlemesine keşfetmemizi sağlar. Kamelyalı Kadın, romantik ve trajik bir aşk hikayesini, toplumun önyargıları ve toplumsal baskılar üzerinden anlatan etkileyici bir eserdir. Aşkın saflığını, fedakarlığı ve ayrılık acısını tüm gerçekliğiyle anlatan bu kitap, romantizm ve dram severler için unutulmaz bir deneyim sunar. Keyifli okumalar..

Alexandre Dumas (fils)Yazar · 2 kitap
Ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas’nın gayrimeşru oğlu olarak Paris’te doğdu. Annesi Marie-Catherine Labay isimli bir kadın terzisiydi. 1831 yılında babası onu resmi olarak oğlu tanıdı ve iyi bir eğitim görmesini sağladı. Institution Goubaux ve Collège Bourbon’da eğitim gördü. Gayrimeşru oluşunun yanı sıra koyu esmer olan teni yüzünden de zorluk çekti. Özellikle okul yıllarında rengi nedeniyle arkadaşlarının şakalarına ve küçümsemelerine maruz kaldı. Renginin nedeni babasının atalarının soyundaki Haitili bir kadındı. Okulu yazma aşkı yüzünden terk etti ve yazmaya başladı. Kendini yazmaya verdi, bu nedenle de maddi sıkıntılar yaşamaya başladı. 21 yaşına geldiğinde büyük bir borcu vardı. 1844 yılında eşinden ayrılan babasıyla yaşamak için Saint-Germain-en-Laye’ye taşındı. Burada zengin erkeklerle beraberlikler yaşayan Marie Duplessis ile tanıştı. Bu kadın, oğul Dumas'ın başyapıtı olacak “Kamelyalı Kadın” (“La dame aux camélias”) isimli romana ilham kaynağı oldu. Bu ünlü yapıtını daha sonra oyun haline getirdi. İngilizce’ye “Camile” ismiyle adapte edilen yapıt, Verdi’nin 1853 tarihli La Traviata isimli operasına da kaynaklık etti. Oğul Dumas yazım hayatına şiir ve romanla başlasa da daha çok piyes yazmaya ilgi duymuştur. Kamelyalı Kadın ilk zamanlarda pek bir ilgi toplayamamıştı. Birçok tiyatro tarafından reddedildi. Sonunda Théâtre du Vaudeville tarafından kabul edilip sahnelendi. Roman olarak Kamelyalı Kadın ünlendi ve yazarın ününün yayılmasını sağladı. Oğul Dumas kazandığı para ile borçlarının bir kısmını kapattı ve annesine maddi yardımda bulundu. 1852 yılına kadar yaklaşık on iki roman daha yazdı, daha sonra kendini didaktik oyunlar yazmaya adadı. Bu oyunlarda özellikle ahlâki bozukluklara değinmekteydi. Ayrıca kendi yaşamındaki birçok olay ve beraberlik bu oyunlarına yansımıştır. Evli bir kadın olan Nadeja Naryschkine ile gizli bir ilişki yaşamıştır. Bu ilişkisinden 1860 yılında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Çocuğun doğumundan dört yıl sonra, 1864’te evlendiler. 1867 yılında ise yarı otobiyografik bir roman olan ve daha sonraları en önemli eserlerinden biri sayılacak, L’affaire Clemenceau’yu kaleme aldı. 1874’te Académie française’e kabul edildi. 1894 yılında da Légion d'Honneur ile ödüllendirildi. Bu arada 1885 tarihli Denis ve 1887 tarihli Francillon ile ününü arttırdı. Karısının ölümünden sonra sekiz yıllık metresi Henriette Régnier ile evlendi. Oğul Alexandre Dumas, Marly-leRoi’de, 27 Kasım 1895’te öldü. Paris’teki Cimetière de Montmartre’e gömüldü.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.