Bir Hristiyanlık Eleştirisi

28 Eylül 2018
Ketebe Yayınları

Kan //Bir Hristiyanlık Eleştirisi //GıL ANIDJAR
2023 214. kitabı
Avrupa her şeyden önce teolojik -politik'in tam da mahallidir.Başka bir ifadeyle bizadihi Avrupa geçmişinden miras aldığı farkı halletmemiş ,kesinlikle halletmemiş ya da üzerinde kafa yormamıştır ; ne kadar çevrilmiş (Schmitt)metaforikleşmiş (Blumemberg) ya da sapkınlaşmış (Löwith) olursa olsun .kendisini sekülerleştiren ,kendisini seküler olarak yeniden icat eden ya da dönüştüren tek gelenek ,Batı Hristiyanlığıdır ;dolayısıyla Hristiyanlığın son 300 yıldır geçirdiği değişiklikler ne olursa olsun ,bunlar ,hala Hristiyanlığın kültürel bir birim olarak geçirdiği değişikliklerdir
KanGil Anidjar · Ketebe Yayınları · 20185 okunma
·%20 (120/584 syf.)·
Çevirmenin ne yapmaya çalıştığına anlam veremediğim belki kitabın aslını okusam çok faydalanacağım ama çeviriden dolayı yarım bırakmak zorunda kaldığım kitap.
KanGil Anidjar · Ketebe Yayınları · 20185 okunma

Gil AnidjarYazar · 2 kitap
Gil Anidjar, Columbia Üniversitesi’nde Ortadoğu ve Asya Dilleri Bölümü’nde öğretim görevlisidir. Elinizdeki kitaptan önce, “Our Place in al-Andalus”: Kabbalah, Philosophy, Literature in Arab Jewish Letters (Stanford, 2002) adlı kitabı kaleme almış ve Jacques Derrida: Acts of Religion (Routledge, 2001) adlı çalışmanın editörlüğünü yapmıştır.