Nihan Kaya
21 Aralık. Boğaz'da bir sarayda ünlü bir bestekâr için düzenlenen geceye dümdüz ayakkabıları ve üzerinde sade bir elbiseyle Gece isminde bir kadın adım atar. Salondaki herkesten ve her şeyden ayrı düşen bu kadını, oradaki iki kişi tanımaktadır sadece. Ama ses çıkar/a/mazlar. Salonda, sadece bestekârın görebildiği bir küçük kız vardır bir de. Ayakları çıplak, saçları ıslak bu küçük kız, yıllardır bestekârı takip etmektedir. İkinci sahne, beyaz bir hastane odasında açılır. Denizden çıkarılan genç kız hiçbir şey hatırlayamamaktadır. Kurtarılmayı bekleyen küçük bir kızdan başka. Taşların yine sonradan yerine oturduğu, sembolik anlatımın çok katmanlı hikâyeyi dört yandan kuşattığı bir Nihan Kaya romanı daha. Müzik ve psikanaliz iç içe. Girift, psikolojik kurmaca sevenler için. “Sustun,” dedi. Susmamıştım. Susmak ve konuşmamak arasında çok fark var.
240 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2016

Puan vermedi
Yazar, kitapta anlattığı kahramanının hayatından bir kesit sunuyor bizlere, bu nedenle kitabın sonunu beğenmeyenler çıkabilir( biraz bende öyle bir his uyandırdı.) Bu kesitte de aslında bir kızın psikolojisini değerlendiriyor diyebiliriz. Kendisini masalla, müzikle ifade edebilen kahramanın sessiz çığlıklarını duyurmaya çalışmış bize yazar. Ellerine sağlık. Herkese keyifli okumalar.
Puan vermedi
Gece'nin içinde kaç tane Gece var?
Gecenin içinde kaç tane gece var ? Nihan Kayanın kalemi gerçekte çok güçlü , sürekli bir merak içinde okudum kitabı . Olaylar arasında ve kişiler arasında bağlantıları çözmek için küçük notlar alarak okumaya devam nitekim sonunda da çözdüm. Hala aklımda bazı sorular var çünkü yazar bunların cevabını bize bırakmış . Gece gerçekte hamile kaldı mı
Kar ve İnciNihan Kaya · Ayrıntı Yayınları · 2016427 okunma
9/10 puan verdi
İçinde; psikanaliz , rüyalar, bilinçdışı gibi kavramların girift halde olduğu müthiş bir kurmaca hikaye. Psikanaliz sevenler bu kitabı elinden bırakamayacak . Ben de bir günde bitirdim heyecanla.
208 syf.
7/10 puan verdi
"Edebiyat en güzel direnme biçimidir. Meydanlarda bağırmaktan, duvarlara yazı yazmaktan daha güzeldir. Bir toplum edebiyatla da hep birlikte direnebilir. Yılbaşı gecesi kitap okumak direnmektir." Yazma Cesareti / Nihan Kaya Yazarın bu sözlerini okuduğumda kitaplarını merak etmiştim. Kar ve İnci romanına başladığımda sayfalarda bocaladım. İlk kısım metaforlarla dolu ve okurken zorluyor ama sonra sizi öyle bir içine alıyor ki bitirmeden bırakamıyorsunuz. Altı çizilesi cümlelerle dolu psikolojik bir roman. Son dönem Türk edebiyatı ve yazarlarına şans verme taraftarıysanız benim gibi, farklı kitaplar okumayı da seviyorsanız, tavsiye ederim.
Kar ve İnciNihan Kaya · Ayrıntı Yayınları · 2016427 okunma
208 syf.
5/10 puan verdi
Nihan Kaya’yı okumayı çok uzun süredir istiyor ve bekliyordum. Kendisi fikirleri ile beni çok fazla aydınlatmış bir yazardır. Fikirleri ile baya kuvvetli bir bağ kuruyorum onu dinlerken. Böyle olmasına rağmen bu kitapta “hah işte bu!” diyemedim. Bitirince “ben şimdi ne okudum?” dedim kendi kendime. Tabi ki ilk kitabını okuyup bırakmayacağım... Bundan sonra hangi kitabını okurum bilemiyorum ama Kar ve İnci’yi bi kez daha okumam gerekiyor, kurguyu zihnime oturtmak için...
Puan vermedi
'Sen olmayınca mezarda gibiyim. Yaşamıyor gibiyim'
Merhabalaaaar! Nihan Kaya'nın psikolojik gerilim türündeki romanı Kar ve İnci, okurlarını sürükleyici bir hikayenin içine çeken ve zihinlerini zorlayan bir eser. Roman, Gece adındaki hafıza kaybı yaşayan bir kadının geçmişini ve kimliğini arayışını konu alıyor. Gece, bir kaza sonucu hafızasını kaybetmiş ve yeni bir kimlikle yaşamaya başlamıştır. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamasına rağmen, bazı kabuslar ve anılar onu geçmişiyle yüzleşmeye zorlar. Bu arayış onu, Kaya adında bir psikiyatristle ve Deniz adında bir besteciyle tanıştırır. Kaya ve Deniz, Gece'nin geçmişini çözmesine yardımcı olmaya çalışırken, Gece'nin hafızasındaki karanlık sırlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Roman, bu üç karakterin arasındaki karmaşık ilişkiler ve geçmişte yaşanan travmalar üzerine kuruluyor. Nihan Kaya, akıcı ve sürükleyici bir dille kaleme aldığı romanında, okurlarını gerilim ve merak içinde tutmayı başarıyor. Roman boyunca Gece'nin hafızasındaki parçaları birleştirmeye çalışan okurlar, sürprizlerle dolu bir sona doğru ilerliyor. Kar ve İnci, sadece merak uyandıran bir gerilim romanı olmanın ötesinde, psikoloji ve hafıza kaybı gibi konulara da değiniyor. Roman, travmaların insan zihninde nasıl derin izler bıraktığını ve geçmişle yüzleşmenin önemini sorguluyor. Eğer psikolojik gerilim türünden hoşlanıyorsanız, Kar ve İnci'yi okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. ••Bu gece herkesin zihninde biz yine çok mutluyuz. Sayfa 16 •"Kız güzel miydi?" ''Adam ona baktığı zaman güzeldi.'' "Bakmadığında?" "Yoktu. Var olmak için çırpınıyordu." Sayfa 42
238 syf.
10/10 puan verdi
Karantina günlerinde toplu sipariş verip, hayatumda Ilk defa hiç kitabını okumadigim bir yazarın bütün kitaplarını aldım. Ilki an itibariyle bitti. Ben de bittim . bir kaç kez daha okuyacağım kesinlikle. Ilki olayları anlamak içinmis. Diğer okumalarim neredeyse tamami alt metinden oluşan bu kitapta yer alan derinlikleri ve yazarın anlatmak istedikleri anlamak için olacak. Psikanaliz metinleriyle dolu olup bu kadar sürükleyici bir roman yazmak... diğer kitaplarını okumak için sabırsızlansam da üç günlüğüne başka bir yazar okuyarak ara vereceğim.
8/10 puan verdi
Okuması kolay bir kitap değildi öncelikle. Ama zorluğu kurgusundan değil, kimin kim olduğunu anlamaya çalışmaktan ileri geliyor. Nehir kim, Leyla kim, Gece kim çözmeye çalışırken çok zorlandım başlarda. Ama bu sıkılarak bırakma isteği yaratan bir zorlanma değildi asla. Aksine merak ederek devam ettim. İlerledikçe netleşecek nasılsa diyerek ilerledim ve öyle oldu. Nihan Kaya’ nın psikanaliz alanında yüksek lisans yapmış olmasının etkilerini bu romanda açıkça görüyoruz. İnsanın katmanlarını çok iyi irdelemiş. Belki bu yüzden merak uyandırıyor yazarın kurguları. Konusu hakkında asla ipucu vermek istemem, o nedenle ayrıntı vermeden şöyle anlatayım; Dolunay ve Deniz mutsuz evliliklerine rağmen birbirlerine, Leyla umutsuzluğuna rağmen Deniz’e, Kaya evlenmesine rağmen Gece’ye, Gece yaşadıklarına rağmen Deniz’e, yaşadıklarını hatırlamamasına rağmen Kaya’ya, hatta psikanalist bir Gece’ye takılı kalmış bu kurguda. Sakin bir zihinle, kendinizi vererek okursanız çok zevk alırsınız. Kesinlikle tavsiyemdir.
Puan vermedi
Bilemediğimiz bir şeye katlanmak kadar yıpratıcı bir hal yok yeryüzünde. Katlandığımız hallere katlanabilir yapan, onları bir sebebe dayandırabilmemiz çoğu zaman.
Puan vermedi
Merhabalar ,yazarla tanışma kitabıyla geldim. Nihan Kaya ,hem edebiyat hem psikoloji üzerine eğitim almış bir akademisyen aynı zamanda. Aslında #çatıkatı kitabını araştırırken Kar ve İnci dikkatimi çekti. Psikolojiye yakın olan yazarımızın kitabında elbette ki psikolojik öğeleri görüyoruz. Hikaye kadar hatta daha çok hisler üzerine yoğunlaştığını söyleyebilirim. Metoforlarla başlangıç yaptığınız sayfalar daha sonra merakınızı kamçılıyor ve adeta çakılıp kalıyorsunuz sayfalara. Hata sona geldiğinizde ters köşe oluptekrar okuma isteği de duyuyorsunuz. Yazarın kelimelerin, manalarının derinine inip kelimeleri irdelemesi çok hoşuma gitti. Başlangıçtaki metoforlara rağmen devam edenler sonundaki İnci'ye kavuşabilecekler ,bu yüzden bu kitaba bir şans vermelisiniz. Merak edenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim. ... Herkes duyulmak ister, diyor.Herkes. .. Aslında birinin birini kandırması diye bir şey yok. İnanmayı fazla istemek diye bir şey var. .. Doğduğumuzda başlıyoruz ölmeye. Yavaş yavaş ölmek üzere programlanmıştır tabiatımız. .. Mutlulugumla gururum arasında bir tercih yapmam gerekirse tabii ki gururumu seçerim. .. Hangi adamı içindeki çocuğa ideal baba görüyorsa onu seviyordur kadın en çok. .. Taniyamadiğim bir adamdı bu karşımdaki; daha önce hiç görmemiştim onu.insanin en yakını bir anda nasıl en uzağı olur,o zaman anladım. .. İnsan bebeğini doğururken değil, doğarken,kendisini doğururkende acı çekiyor.

Nihan KayaYazar · 22 kitap
Roman, öykü, inceleme-araştırma ve kuram kitapları yazarı. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunudur. Essex Üniversitesi bünyesindeki Psikanalitik Çalışmalar Merkezi’nde (Centre for Psychoanalytic Studies) yüksek lisans yaptıktan sonra, King's College London'da doktora eğitimi aldı. MEF Üniversitesi Psikoloji bölümünde ders vermektedir. İlk romanı Gizli Özne 2003 yılında yayınlandı. İkinci kitabı Çatı Katı Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü aldı. Nihan Kaya, kurmaca eserleri kadar edebiyat, psikoloji ve estetik teori üzerine yazdıklarıyla da biliniyor. İngiltere'de, University of Essex'teki Psikanalitik Çalışmalar yüksek lisansını Winnicott psikolojisi üzerine yazdığı tezle 2005'te tamamladı. King's College London'da yazdığı doktora tezini Yazma Cesareti: Acının Yaratıcılığa Dönüşümü (2013) adıyla kitaplaştırdı. 2005’ten bu yana, psikoloji ve yaratıcılık alanlarında Avrupa ve Amerika’nın değişik yerlerinde konferans tebliğleri sundu, konuşmalar yaptı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.