Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Karanlık Konakta Ne Var?

M. Akil
"12 Haziran, Çarşamba. O gün İstanbul'da hiçbir cinayet olmamıştı. Yoksa bu kadın geçmiş senelerin bu gününde olmuş bir vakaya mı işaret etmek istiyordu? Matbaadan eski bir gazete koleksiyonunu alarak her senenin 12 Haziran gününe baktım. 1330 senesine kadar 13 sene geriye gittim. Hiçbir şey yok. Birden hiddetlenerek elimdeki senelik koleksiyon cildini öbür ciltlerin üzerine o kadar şiddetle attım ki hepsi birden paldır küldür yere döküldüler. Yalnız üzerinde kalın yazılı harflerle 1329 tarihi yazılı olan bir cilt yere düştüğü vakit ayakta kalmış ve ortasından açılarak kalın ve siyah matem çizgileriyle çerçeveli bir sayfa meydana çıkmıştı." Kitaptan "Üç gayretli araştırmacı akademisyen Seval Şahin, Didem Ardalı Büyükarman ve Banu Öztürk, Tübitak'a sundukları ve onaylattıkları bir proje ile erken dönem Osmanlı-Türk polisiye eserlerini konu edinen bir çalışmayı sürdürmektedirler. Bu çalışmanın meyvalarını çok heyecanla beklerken üzerinde çalışılan eserlerden bugünkü okurlarca hiç bilinmeyen bazı yapıtların Latin harfleriyle ilk defa yayınlanıp okuyuculara sunulması olanağının çıkmasını da sevinçle karşıladık." Erol Üyepazarcı "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkçede Polisiye" dizimizin 5.kitabını sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz...
Yazar:
M. Akil
M. Akil
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 96Basım Tarihi: 2013Yayınevi: Labirent Yayınları
ISBN: 9786058616677Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı alma sebebim Türkiye'de basılmış ilk polisiye romanlardan olması. Osmanlıca'dan günümüz türkçesine çevrilerek, Osmanlı polisiyesi isimli bir seri oluşturulmuş. Polisiye meraklısı biri olarak, ay ay kitap siparişlerime birer tane eklemeyi düşünüyorum. Kitabımız gayet ilginç. Gazeteci olan başkahramanımızın haberi olmadan karıştığı ilginç mi ilginç bir cinayetler silsilesi anlatılıyor. Fikir, kurgu ve yazım insanı içine çekiyor. Aslında bilindik gelebilecek bir konu. Ancak ben okurken 1900'lerde olduğumu düşünerek okudum ve keyif aldım diyebilirim. Okurken bir yandan 'aa o dönemde bu da mı varmış, şu yokmuyuş, olsaymış şöyle olurmuş' gibi durumlar da yaşadım. Kısaca söylemem gerekirse, kitap hoştu. Zaten iki saat içinde okuyup, başından kalkabiliyorsunuz. Güzel.
Karanlık Konakta Ne Var?
Karanlık Konakta Ne Var?M. Akil · Labirent Yayınları · 201323 okunma
Reklam
122 syf.
10/10 puan verdi
Kitabı bugün bitirdim ve kurgusunu çok beğendim. Kitabı sadece polisiye türünde incelemek yanlış olacaktır çünkü içerisindeki ruh çağırma, medyumluk gibi ögelerden dolayı fantastik kategorisine de giriyor ve bu bağlamda yazarın tarzı Hüseyin Rahmi Gürpınar'a çokça benziyor. Yalnız kitapta çok fazla eski kelimeler var, her ne kadar sayfanın altında açıklamalarda kelimelerin anlamlarına yer verilse de, bu durum okuyucuyu sıkabilir. Tamamen günümüz Türkçesi ile yazılmış olsa su gibi okunacağı kanaatindeyim.
Karanlık Konakta Ne Var?
Karanlık Konakta Ne Var?M. Akil · Ötüken Neşriyat · 202023 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.