Diriliş - 3

Carrie Ryan
"Karanlığa esir olmuş bir şehirde yaşayan Annah’nın tek isteği geçmişini unutabilmekti." Kardeşini Lanetliler Ormanı’nda terk edişini, Karanlıklar Şehri’ne gelirken karşılaştığı Lanetli sürüsünü, Dikenli tellerin açtığı yaraların hayatı boyunca taşıyacağı izlerini, hepsinden önemlisi, Elias’ın teşkilat’a katılmak üzere ayrıldığı günü. Annah, senelerdir Elias’ın eve dönmesini beklemektedir. Onun yokluğunda hayatı, içinde yaşadığı harap şehrin sokaklarını dolduran ölülerinkinden farksızdır. Ancak Catcher’la tanışınca yeniden yaşadığını hissetmeye başlar. Catcher’ın sırlarını çözmeye çabalayan Annah, bu karanlık gizemlerin, unutmaya çalıştığı geçmişine dair dehşet verici gerçekleri ortaya çıkaracağından ve hayal edemeyeceği kadar tehlikeli bir geleceğin kapısını aralayacağından habersizdir. Annah’nın bir karar vermesi gerekmektedir: Yaşayanların kanıyla yıkanmış bir dünyada hayata mı tutunacaktır yoksa Geri Dönüş’ün yıkımından kaçmanın tek yolu ölmek midir? “Carrie Ryan’ın yaşayan ölülerle ilgili hikayesi beklenmedik şekilde hayatla ilgili harika ve yürek burkan bir destana dönüşmüş. Bu kitaba bayıldım. Keşke ben yazsaydım.” - Rachel Caine “Söylenecek tek söz var: Şimdiye kadar okuduğumuz en iyi distopya. Ryan ölüm korkusunu yürek sızlatan bir umut ve aşk şarkısına dönüştürmüş. Sürülerce yaşayan ölünün arasında ölmeyecek tek şey kalbin kendisidir.” - Kami Garcia ve Margaret Stohl
416 sayfa

8/10 puan verdi
Bu da serinin son kitabıydı ve diğerleri gibi heyecanla okudum. Tüm seri tavsiyedir. Okumaktan kendinizi alamayacaksınız. Sayfalar resmen akıp gidecek.
7/10 puan verdi
Bu serinin son kitabı ve bana kalırsa en iyi kitabı. Seriyi çoğunlukla beğenmem dışında her zaman kız karakterlerin birileri tarafından korkutulmasi nedense bana biraz saçma geldi. Sonunda tüm olayları çözenler, bir şekilde diğer hayatta kalan insanlara umut verenlerde kendileri. Son iki kitaptaki güçlü bağlantılar beni çok etkiledi. Başka bir kitap gelecek mi bilmiyorum tabii ama bence gelmeli bir çok olay karanlıkta kaldı gibi geldi bana. Seri güzel, okuduğuna pişman olmuyorsunuz. Hatta bu kitaptaki yaratıcılık baya iyiydi bence. Tabii her geçen gun yazarın kalemi de güzelleşiyor ve bu gelişme serüvenine tanık olmak insanı mutlu ediyor.
8/10 puan verdi
Diriliş serisi son kitabı olan Karanlıklar Şehri ile gerçekten harika bir final yaptı. Bütün karakterler mutlu sona kavuştuğu için aşırı mutluyum. Son sayfalarda yüreğim ağzımda okumuş olsamda her şey harika bir düzende bittiği ve bir kitabın daha siz ölmeden hiçbir şey bitmez sloganını dayatmaya ve anlatmaya çalışması çok güzeldi. Okuyun, okutturun
8/10 puan verdi
Bir serinin daha sonuna geldim . İlk kitabı okuduğum zaman diğer kitapları okumak için aşırı heveslenmemiştim. Ama her kitap ile bir tık üste çıktı resmen. Ve iyiki sabredip okumuşum dedim. Serinin son kitabı benim için en efsane kitap oldu diyebilirim. En heyecanla okuduğum, her kelimesinden zevk aldığım. Her şeyin tam tadında olduğu bir son olmuş. Kitaplara yapmak istediğin en büyük eleştiri kapak tasarımı olabilir. Bence daha çarpıcı bir tasarım ile daha ilgi çekici hala gelebilir seri. Kapak tasarımı insanı okumaktan soğutan tarzda fazlaca. Ne olursa olsun bence genede alıp okuyun .
8/10 puan verdi
Sürükleyici bir seriye çarpıcı bir son. Heyecandan kıpır kıpır okuduğum bir kitap. Gerçi bence ucu açık bırakılmış ve devamı gelebilirmiş gibi olsa da bu son bile gayet yeterli. Kesinlikle okunmalı.
8/10 puan verdi
#harflerleokuyoruz grubumla bu ay K harfli kitapları okuyoruz ben de diriliş serisi 3. Kitaptaydım tesadüf. #karanlıklarşehri Gabry'nin ikizi Annah'nın gözünden. 2. Kitapta 1. Deki gibi zombi etkisi yoktu. Daha çok bir genç kızın yolunu, amacını, kendini bulma hikayesiydi. Bu kitapta da Gabry'nin ikiz Annah'nın Elias'la ayrıldıkları kısımdan itibaren okuyoruz. Karanlıklar şehrinde yalnız kaldığı, Elias'ı beklediği kısımlar atlanıyor. Catcher ve Gabry'nin adaya girişi ile devam ediyor. Annah onların gelişini farketmeden bazı duygulara kapılıyor. Eskiye, ailesine, ormanın içindeki kasabaya ve kardeşine dönmek istediğinin farkına varıyor. Tam harekete geçmişken Gabrielle'i görüyor ve kaybediyor. Yolları Catcher'la kesişiyor. Bu arada büyük bir ölü sürüsü adayı işgale başlıyor. Kardeşlik dostluk ve aşk çok güzel işlenmiş. Postapokaliptik arkaplan müzikleriyle aşırı iyi bir okuma oldu benim için. Aksiyon ve heyecan diğer kitaplara nazaran daha fazlaydı. Zombi içerikli kitaplar cidden çok az o yüzden kıymet bilin diyorum. #cevizyorumluyor #carrieryan #pegasusyayınları #1k1f #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #kitapayracı #bookstagram #teatime #okudumbitti #kitaplar #kitap #kitapkurdu #kitapaşkı #kitaplık #çaysaati #tea
Puan vermedi
Apocaliptic bir dünyada zombiler ile dolu bir ortamda geçen lanetliler ormanı serisinin son kitabıydı karanlıklar şehri ,hayat da kalma mücadelesi ve buna eşlik eden aşk sevgi arkadaşlık umut hayat a tutunma ..karakterlere o kadar alışıyorsunuz ki arkadaşınız gibi oluyorlar romanı gerilimi onlar ile birlikte yaşıyorsunuz sanki ...herkesin okuması gereken mükemmel bir hayat da kalma mücadelesi...9/10
Karanlıklar ŞehriCarrie Ryan · Pegasus Yayınları · 201574 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.