Saadet Devrinden 6 - Mekke Fethi'nden Vefatlarına

İlk Yayın Tarihi:
1990
İpek Yayın Dağıtım
Türler:

Seninle bir olmayı pek istedi bu gönül.
2024 103. kitabı
Şiddetle tavsiye edebileceğim bir siyer seti oldu. Ahmet Lütfi Kazancı'nın kaleminden roman tadında yazılmış muhteşem bir set. Sizi bu asırdan alıp, Efendimizin asrına götürecek, Efendimizin hüznüyle hüzünlendirip, mutluluğuyla mesrur kılacak mükemmel bir altılı kitap seti. Ayetlerle iç içe olay-ayet bağı kurulup, ayetlerin nüzul sebepleri izah edilmiş harikulade bir set Övmekle bitiremeyeceğim galiba En iyisi alın elinize ve en güzel şekilde siz tecrübe edinin. Bol istifadeli olması dileğiyle iyi okumalar.
·311 syf.·
2021 35. kitabı
Okudum bitti.. Kapağını kapattım düşünmeye başladım ,ne kadar az bilgi sahibi olduğumu gördüm bir cok kez okurken.. Bu kitapta Peygamber efendimizin hayati anlatılıyor ama nasıl ? Kademe kademe
2023 40. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2023 00:00
Ve Saadet Devri KavuşmaKavuşma ile sona eriyor. Nebiyy-i Muhterem görevini tamamlıyor ve En Sevgili'ye kavuşuyor. İslamiyet akın akın yayılıyor. Mekke fethedildikten sonra ilk kez Hz. Ebubekir'in öncülüğünde hac vazifesi yapılıyor. Peygamber Efendimiz'in iki gönüzün nuru çocukları Hz. Ümmü Gülsüm ve Hz ibrahim vefat ediyor. Tebük Seferi yapılıyor. Peygamber Efendimiz 100binden fazla müslüman ile veda haccını yapıyor. Nebiyy-i Muhterem Efendimiz vefat ediyor. Defalarca hayatını okuduğum halde sanki ilk kez vefat edişini okuyormuş gibi oluyorum kendimi ağlamaktan alamıyorum. Kalbim ilk kez kaybetmişcesine yanıyor. Rabbim ne olur Ahirete sakladığı duasında şefaatçi oldugu ümmettinden eyle beni ve bizleri. Bazen diyorum ki ne olurdu onun döneminde yaşasaydım onun mübarek yüzünü görsem sesini duysaydım. Sonra belki o zaman O'nu görüp de nasipsizlerden olmak da vardı. Şükür diyorum bugümüze şükür İslam dini üzerine doğduk ve biz onu görmeden sevdik Elhamdülillah... Kesinlikle okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem dili yalın ve akıcı hem de detaylı bir şekilde küçük büyük herkesin okuyabileceği bir seri. Allah kitaplardan ayırmasın kitapla kalın...
Okuması En Kolay Siyer
2022 8. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2022 00:40
Altı kitaplık siyer serisinin son kitabına kendim için bir hatırlatma bırakmak isterim. Kitaplar Peygamberimizin hayatının dönemlerine göre ayrılmış ve yazar her bir kitaba döneme uygun isim vermiş. Kitapların isimleri de kendi içerisinde bir sıralama barındırıyor. Seri bir dönem orta okul döneminde derslerde okutulmuş. Okuması aşırı kolay. Birkaç farklı kaynaktan siyer okudum. Hem olabildiğince geniş bir çerçeve çizip hem de akademik dilin sıkıcılığından arınabilmiş olduğu için seriyi hepsinden daha çok severim. İlk okuduğumda orta okulun sonlarındaydım. Yıllar sonra bilgilerimi tazelemek için seriyi tekrar okudum. Kitap birçok ayetin nazil olma sebebini de akılda kalıcı şekilde açıklayıp, Peygamberimizin hayatı ile birlikte bir yandan da Kur'an'ı daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Yararlanılan kaynaklar benim belki de zaman ve fırsat bulup inceleyemeyeceğim kaynaklar. Taberi okuması yapmak istiyorum aslında. Yazarın Taberi'ye atıf yaptığı noktalar var. Bu atıflar da beni motive etti. Bir araya getirip incelemesini tamamlayamayacağım eserlerin sentezi gibi bir eser. Yıllarca ihtilafa konu olmuş olaylar ile ilgili hiçbir spekülasyona göz kırpmadan her bir olayı etik dairede ele almış olması yazara karşı sempati beslememe de sebep oldu. Ben güncel bir baskı aldım ve 2013 yılında bir düzenleme yapıldığı notunu gördüm. Yani yazar hala seriye emek vermeye devam ediyor. Siyer okurken sıkılıp bırakmaktan çekinen herkese hacmini ve altı kitaptan oluşmasını bir kenara bırakıp bu seriyi okumasını tavsiye ederim. KavuşmaKavuşma
KavuşmaAhmet Lütfi Kazancı · Ensar Neşriyat · 2012242 okunma
BU KİTAP SETİNİN TAMAMINA YÖNELİK YAPILAN BİR İNCELEME.
2022 27. kitabı
Bu kıymetli seti bitirmek nasip oldu. Dili çok basit ve sade herkesin rahatlıkla anlayabileceği düzeyde. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Peygamber (sav) efendimizin hayatından alacağımız çok fazla ders var. Hepsi bu kitaplardaki satır aralarında gizli. Neden bilmiyorum ama insanlara bu tarz siyer anlatılan kitaplar tavsiye edildiğinde ''zaten biliyorum neden okuyayım?'' gibi veya bu minvalde bir cevap almanız çok muhtemel dolayısıyla toplumumuzdaki insanların çoğunda siyeri bildiğine dair yaygın bir yanlış kanaat var. Oysaki çok meşhur olan belli başlı olaylar bile bilinmiyor. Seti bitirdikten sonra bilmeyeceğiniz onlarca şey öğreneceğinize eminim.

Ahmet Lütfi KazancıYazar · 42 kitap
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1964 yılında mezun oldu. Çorum ve Isparta'daki imam-hatip liselerinde öğretmenlik yaptı. Daha sonra 1977'de Bursa Yüksek İslam Enstitüsü'nde Arap Dili ve Belagatı asistanı oldu. 1980'de bu üniversitenin öğretim görevlisi kadrosuna geçti.Sonra İstanbul'da özel bir fakültede çalışmaya başladı.1983 yılında Ailesi ile birlikte Bursa'ya taşındı. 'Hitabet-i Nebeviye' teziyle doktor (1983), 'Abdülmelik b. Mervan ve Ziyad b. Ebih' teziyle doçent oldu. Daha sonra profesörlüğe yükseldi. 16.07.2003 tarihinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekliye ayrıldı. İslam Tarihi ve Peygamberler Tarihi üzerine çok sayıda kitabı, araştırma, derleme, tercüme ve makaleleri vardır. Ayrıca İslâm ahlakına vurgu yaptığı romanlarıyla da tanınmıştır.