İnsanlığı Anayurdu

Kayıp Kıta Mu

James Churchward
Tanıtım Yazısı: Mu ülkesinde; beyaz veya buğday tenli, koyu iri gözlü, yumuşak bakışlı ve düz siyah saçları olan son derece güzel beyaz bir ırk baskındı. Bu beyaz ırkın dışında az sayıda da olsa sarı, kahverengi veya siyah tenli insanlar da vardı. (Troano yazması, CodexCortesianus) Gür bir bitki örtüsü tüm diyarı yumuşak, tatlı ve huzur verici yeşil bir örtüyle sarıyordu. Ağaç ve çalılardaki parak, hoş kokulu çiçekler, manzaraya renk ve detay katıyordu. Uzun yapraklı palmiyeler, okyanusun sahillerini kuşatıyor ve nehir kıyılarını takip ederek adamın kilometrelerce içine doğru sıralanıyordu.
336 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1926
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

368 syf.
7/10 puan verdi
Ezoterizm yazarlarının başlıca başvuru kaynaklarından. Anayurt olarak tanımlanan insanlığın ilk çıktığı yer olan Mu, Churchward tarafından kutsal kitaplarda anlatılan cennet bahçesi olarak düşünülmüş. Birçok sembolik bilginin deşifre edilmeye çalışıldığı eserde bu sembollerin günümüzde nerelerde ve ne anlamlarda kullanıldığı detaylarıyla anlatılmış. Pasifik'te ortaya çıkıp gizemli bir şekilde batan bu kıtadan kaçarak özellikle Hindistan'a ayak basanların ve Mısır'a geçenlerin günümüz uygarlıklarını ne oranda etkilediklerini keşfedeceğiniz bir kitap. Okuduğum baskı Erasmus Yayınlarına ait. Çok fazla yazım yanlışı ile karşılaştığım için eğer farklı bir yayınevinin çıkarttığı baskı varsa, ki var; öncelikli olarak temin edilmesini öneririm.
Kayıp Kıta Mu
Kayıp Kıta MuJames Churchward · Erasmus Yayınları · 2018918 okunma
400 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
" Yine de yıllar ilerleyip nesiller birbirini izledikçe, biçare adalıların önceleri sıkıca tutundukları ve çocuklarına aktardıkları gelenekleri de sönükleşti ve sonunda unutuldu. İhtişamlı eski yaşamları, Pasifik'in güvenilmez sularının Mu'yu yeryüzünden sildiği gibi akıllarından silinip gitse de adalıların unuttuğu bu geçmiş, bir gün kim olduklarının öğrenilmesini sağlamak için bıraktıkları işaretlerle varlığını sürdürdü ve böylece de değişmez bir hüküm yerine getirilmiş oldu." (Kitaptan bir alıntı) James Churcward'ın Hindistan'da keşfettiği Naacal tabletleri ve Meksika'da keşfedilen 2500'den fazla taş tablet içeren koleksiyonu incelemesi, bu antik tabletlerin tercümelerini yaparak insanlığın ana yurdunun Mu Kıtası olduğunu kanıtlayan satırları adım adım okuyoruz. Elli yıldan uzun bir süre bu tabletler üzerinde çalışmış Churcward, ve tüm araştırmalarını , insanlığa ait ilk kayıtları bu kitapta okurları ile paylaşmış. Kadim medeniyetlere ait satırları okurken, yıllar öncesinden, din, bilim alanında yaptıkları çalışmaları arkeolojik kayıtlardan okurken bambaşka bir zamanda, bambaşka bir dünyada yolculuk yaptım. Okumadan geçmeyin dediğim harika bir kitaptı ve bana yine bambaşka araştırma konularının kapılarını araladı. Sevgi ve saygılarımla.
Kayıp Kıta Mu
Kayıp Kıta MuJames Churchward · Omega Yayınları · 2012918 okunma
368 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Ulu önderimiz Atatürk'ün merak duyduğu Mu ve Atlantis Uygarlıkları ile ilgili dört kitaptan biri. Üstelik Atatürk kitapların yazarı emekli Albay James Churchward'ı 1930'lu yıllarda Türkiye'ye davet etmiştir. Yazar yaşlı olduğu için davete icabet edememiş olsa da, kitaplarının Türkiye'ye getirilmesi ve dilimize çevrilmesi sağlanmıştır. Kitabı okuyunca Ata'mın bu konuya neden önem verdiğini şahsen anladığımı düşünüyorum. (Bu arada ona dinsiz diyenin vay haline, okuyan anlar bu sözümü.) İnsanın dünya sahnesine ilk çıkış yeri olduğu düşünülen Mu Kıtası hakkında, evrim teorisini çürütecek kadar bilimsel, titiz araştırmaların sonucu olan harika bir kitaptı. Okumanız gerekli diyorum.
Kayıp Kıta Mu
Kayıp Kıta MuJames Churchward · Nokta Yayınları · 2011918 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.