Tarık Tufan
En son hangi acı seni uykusuz bıraktı, en son hangi coğrafyaya gözyaşı döktün, en son hangi cümle beynini darmadağın edercesine odanın duvarlarında yankılandı, söylesene? Kekeme Çocuklar Korosu bir radyo istasyonunda gece programları yapan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Huzursuz, öfkeli, kafası karışık, hüzünlü bir adamın hayatın içindeki çaresizlikleri, sorgulamaları, kavgaları etkileyici bir anlatımla okurun karşısına çıkıyor. Olaylar genç bir adam üzerinden anlatılsa da Kekeme Çocuklar Korosu, doksanlı yılların ve o yılları üniversitede yaşayan bir kuşağın çarpıcı hikayesidir.
136 sayfa

Allah'ım annemi ve aklımı koru lütfen! (650. İnceleme)
9/10 puan verdi
Sanki bir kitap değil de ruhumun derinliklerine işleyen onlarca kitaptı okuduğum. Hâlâ zihin dünyamda parçaları birleştirmeye çalışıyorum. Lâkin öyle bir yapboz ki ben birleştirmeye çalıştıkça onlar
BİR NESLİN İÇ SESİ…
9/10 puan verdi
Herkese selamlar kitap dostlarım! “90’lı yılların içine kapanık gençliğinin ruhsal çığlığı…” diye kendimce tanımlamış bulunduğum, her satırıyla sizi düşünmeye korktuğunuz, bilinçaltınıza attığınız
Şiir Gibi
9/10 puan verdi
Bu kitap ne bir roman, ne de hikaye. Bu kitap hayatın kendisi, biraz da bitmesini hiç istemeyeceğiniz bir şiir gibi... Bu kitapta asla uzun uzun betimlemelere denk gelmeyeceksiniz gerek de yok zaten. Çünkü; ya kendinizi göreceksiniz ya da çevrenizde ki birisini... Ama asla uzağı, hiç bilmediğiniz bir hayatı göremeyeceksiniz... Belki de en güzel yanı da bu. Bildiğiniz hayatı şiir tadında biraz da hüzünlü bir türkü tadında okuyacaksınız... Bazen çok geçmişe gideceksiniz, çocukluğunuza bazen de şuan yürüdüğünüz sokaklarda, okuduğunuz okulda ya da çalıştığınız ortamda bulacaksınız kendinizi. Radyocu bir gencin kendi iç sesiyle; kavgasını, öfkesini, aldanışını okuyacaksınız. Doksanlarda üniversitelerde ki yaşanan sorunlardan, sömürülen emeklere, dinden aşka bir çok konuya denk geleceksiniz kitapta. Ben 1000k da alıntılarına denk gelmeseydim büyük ihtimal asla Tarık Tufan'ı tanıma şansım olmayacaktı. Son zamanlarda okuduğum en iyi yazarlardan biri oldu. Diğer eserlerini de okuyacağım ve umarım hepsinde de bu kitabı okurken aldığım zevki alırım. Henüz Tarık Tufan okumamış olanınız varsa geç kalmayın tanışın biran önce derim. Herkese iyi okumalar.
135 syf.
Puan vermedi
Yazar kitabında modern zamana dudak ucuyla yapılan eleştirileri kekeme çocuklar korosunun lideri gibi gür bir sesle anlatıyor. Bu koroda bir zamanlar baş örtüsüyle üniversiteye giremeyen kızlar, inandığı şeyi kısık bir sesle söylemek durumunda kalan kekemeler yer alıyor. Muhafazakar kesimin içinde biriktirdiklerinin bir bakıma dışavuruşu diyebiliriz. Farklı bir şarkı dinlemek isteyenler bu koroya kulak verebilirler. Ancak söylemeden geçemeyeceğim kitabın içerisindeki karakterler çok belirsiz. Radyodaki adam mı telefonla arayanla konuşuyor yoksa telefonla arayan mı radyodaki adamla konuşuyor diyaloglar çok belirsiz. Belirsizlik içerisinde de kitabın akıcılığı maalesef gidiyor.
10/10 puan verdi
Tarık Tufan. Tarık ağabey. Çok sevdiğim hatta en sevdiğim yazar. Yaklaşık 10 yıldır hem okurum hem de şahsen tanırım. Tanışma hikayemi belki başka bir sefer anlatabilirim. İnceleme için niye
9/10 puan verdi
Acı duyabiliyorsan canlısın, başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın...
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Bir yandan kafasının içinde yaşayan sesle mücadele eden bir radyo programcısı bir yandan da programa bağlanan dertli insanları dinlemekte ve onlara deva olabilecek uygun cevaplar aramaktadır. Ancak bazı dertlere hiçbir cevabın yeterli olmadığını fark ediyor. Sanırım kafasındaki ses de bunu fark ettiği zamanlardan birinde gelip yerleşiyor. Kir pas içinde, belki yanlış yolda olan kadınlara, genç kızlara, genç erkeklere; perişan haldeki annelere, babalara; boyundan büyük işlere kalkışan, okula gitmeyen çocuklara acıyarak hatta kınayarak bakan gözlerimize yeni bir filtre takıyor
Tarık Tufan
ve perde arkasında sesini çıkarmayan, çıkaramayan, sesi çıkması engellenen, sokakta yürürken yanımızdan geçen ama kendini belli etmeyen, belki bizim fark etmediğimiz ya da fark etmek istemediğimiz yüzlerce, binlerce insanın gerçek ve muhtemel hikayeleri içine atıyor. Kitap bize 90lı yılları anlatsa da halen aynı acıların ve belki daha fazlasının günümüzde de yaşandığını görmek oldukça acı bir farkındalıktı benim açımdan. Ve kitaptan bir alıntı: "Kimseye bir şey söyleyemem, işin kötü tarafı. Aldırma diyecekler, geçer deyip geçiştirecekler. ... Her acı çekene hayatın devam ettiğini hatırlatıp durmalarından nefret ediyorum. O anlarda hayat devam etmiyor aslında. Sen durduğun anda hayat da duruyor. Ama sen yitirmeye devam ediyorsun." (Sayfa 101)
8/10 puan verdi
Kendi iç sesimizle konuştuğumuz zamanlar olur.. Bu durum belki saatlerce bile sürebilir.. Kitapta radyoda gece sunuculuğu yapan bir adamın iç sesini dinleyip kendi içinde sorgulayışını ve bu sorgulamalara cevaplar aradığını okuyoruz.. Radyoda konuk olan dinleyicilerin sesinden, bizi yansıtan, içerisinde kendimizi bulduğumuz, acı duyduğumuz geçmiş konuları dinliyoruz..
Tarık Tufan
'ın soluksuz okuyacağınız bir başka güzel eseri.. Keyifli okumalar.. Kitaptan Alıntılar (Sayfa 9) Eğer hala nefes alıp verebiliyorsan, Hayatta bir şeyleri değiştirebilme şansın var demektir. (Sayfa 135) "her şey eninde sonunda sessizdir bir günün kırılganlığından kalan ve tekrar tekrar kırılan müteellim bir insan sesinin başlattığı ağlamanın kırı sessizdir. "
Kekeme Çocuklar Korosu
farklı bir kitap. Bir radyo programcısının kendisi ile konuşmalarından ve programda anlattıklarından oluşuyor. Ancak bu bir sürü kafa karışıklığını da yanında getiriyor. Kahramanımız aykırı kişiliğiyle yaşadığı çekişmelerine tanık oluyoruz. Zaman zaman çocukluğuna dönüyor, çocukluğunda yaşadığı sıkıntıları dinliyoruz. Üniversite yıllarını, aşkını, hayata ilişkin görüşlerini de paylaşıyor bizimle. İçinden nasıl gelirse öyle anlatıyor her şeyi. Yazarın söylemi ile kitap, "1990-2000 yılları arasında İslamcılık söyleminin bir tarafında yer tutmuş kuşağın içinde biriktirdiklerini "dikkafalı" bir söylemle dışavurumu" olarak tanımlanıyor. Ancak ben bu söylemden ziyade şizofrenik bir karakterin kendisiyle, insanlarla, hayatla çekişmesini anlamlandırma çabasını okudum. Kitap kötü değil, güzel ifadeler var ancak Tarık Tufan'a başlamak için doğru tercih olmayacağını düşünüyorum.
Puan vermedi
Sabrettim inceleme yapmayacağım ya da aklımdakini kendime saklayacağım diye. Yok aklım ne buna müsade ediyor ne de müsamaha gösteriyor. Bırak kendini kelimelerin bulutlarından yeryüzüne, in şehre diyor. İncinmiş ne kadar yürek varsa getir bulutlardan ev yapalım, tarumar edelim bodrum katlara inmiş yaşanmışlıkları. Bir babanın yüzünden utancını al ve çal şehrin parıldayan caddelerine. Bir kızın suskunluklarını al ve yağdır şehrin tüm kendini kaybetmiş sokaklarına ve çığlık çığlığa yükselsin bu suskunluk. Çalışan çocukların kulaklarına efsaneler fısılda. Bir annenin sabır çatlatacak merhametini al ve dağıt savaş meydanlarında. Kaldırımlarda yürü, farket kartonlar üzerinde yaşayan canları ve bir el uzat. Belki ölüm ondan önce bize gelir. Ölüm hep başkalarına gelecekmiş gibi değil, kendinde bir sona varacakmış gibi yürü şehrin parıltılı caddelerinde. Vitrinlerde cansız bedenlerden çıkar bütün kıyafetleri ve yalın ayak gezen bir çocuğun koynuna doldur. Bayram sabahına ayakkabılarını giymeye utanan bedenlerin ayaklarına ser tüm stokları… Kudüse çık bir teveccüd vakti ve sabah ezanını bekle . Sela yerine ezan oku. “ Esselatu hayrun minen nevm” sesin yaklılansın tüm Kudüs sokaklarında. ( ben ne zaman Tarık Tufan okusam 2 gün kendimi toparlayamıyorum. O kadar ki bizden o kadar ki içten ne aklım bende, ne ben akıldayım… bütün kitaplarını okudum sayılır son çıkan hariç. Geldiği gibi ona da başlayacağım. Bu adam da bir şeyler var. Eski incelemelerimde dediğim gibi. Bizim mahallenin abisi gibi…) yazdıkça okuyacağım…
Kekeme Çocuklar KorosuTarık Tufan · Profil Yayınları · 20197,5bin okunma
Hayatı, bir kitabı okur gibi geriye yaslanıp okuyamazsın.
Puan vermedi
"Hayatı çoktan seçmeli sorular gibi algılıyorsun. Oysa sandığın kadar çok değil seçenekler. Yalnızca iki şıktan söz edebilirsin. Ve bu ikisi birbirini reddetmiyor. Sen ve Tanrı ... Diğer şıklar senin varlık alanına kattığın şeyler. Kaybettiğin hiçbir şeye ağlamanın anlamı yok anlıyor musun? Sevdiğin kadını sokaktaki kadınlardan ayıran anlamı sen ona kattın. Olmasada bir şey değişmeyecek. Hayatı kalabalıklaştırdıkça içinde kayboluyorsun. Kendi kalabalıklarının arasında kutsallarını yitirdin. Bugün yaşamak için güzel bir gün ... ... Hayatı, bir kitabı okur gibi geriye yaslanıp okuyamazsın. Direniş ayakta filizlenir, yürüyüştür ayakta kalmanın besini. Geçiştirilmiş bir yaşamın, zayıf kalmış kalbini taşıyorsun. " ...

Tarık TufanYazar · 14 kitap
1973 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi'ni tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü'nde Sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Tarık Tufan, radyo ve televizyonlarda kültür-sanat alanında programlar gerçekleştirdi. Yayımlanmış kitaplarının yanı sıra "Uzak İhtimal" ve "Yozgat Blues" filmlerinin senaristlerindendir. İlk kitabı "Kekeme Çocuklar Korosu", 2000 yılında yayımlandı. Sonrasında, 2002'de "Kraliçenin Pireleri", 2004'te "Ve Sen Kuş Olur Gidersin", 2007'de "Hayal Meyal", 2010'da "Bir Adam Girdi Şehre Koşarak", 2015'te "Şanzelize Düğün Salonu", 2017'de "Beni Onlara Verme", 2018'de "Düşerken" ve 2020 senesinde "Kaybolan" yayımlandı. Son olarak 2021 yılı ekim ayında "Geç Kalan" başlıklı yapıtı Doğan Kitap tarafından neşredildi. Romanlarının yanı sıra belgesel ve kurmaca film senaryoları yazmaya devam ediyor. "Uzak İhtimal" filmiyle 2009 yılında İstanbul Film Festivali'nde "en iyi senaryo" ödülünü kazandı. "Uzak İhtimal"in ardından senaryosunu yazdığı "Yozgat Blues" filmiyle 2013 yılında Adana Altın Koza Film Festivali'nde "en iyi senaryo" ödülüne layık görüldü. Roman Ve Sen Kuş Olur Gidersin, 2004 Hayal Meyal, 2007 Şanzelize Düğün Salonu, 2015 Beni Onlara Verme, 2017 Düşerken , 2018 Kaybolan, 2020 Geç Kalan, 2021 Deneme Kekeme Çocuklar Korosu 2000 Kraliçenin Pireleri 2002 Bir Adam Girdi Şehre Koşarak 2010 Senaryo Uzak İhtimal Yozgat Blues TV Programları Meksika Sınırı Ülke TV Kafa Dengi 24 TV Radyo Programları Düş Vakitleri - Marmara FM
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.