Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi

Sümer Öztanrıöver
Kekemelik Aşısı Neredeyse herkes kekemeliği olan biriyle karşılaşmıştır. Bu kişi yolda gördüğünüz, hiç tanımadığınız ya da yeni tanıştığınız biri olabilir veya arkadaşınız, eşiniz, çocuğunuz, akrabanız gibi çok yakınınız da olabilir. Onların, konuşurken harcadıkları çabayı gördükçe, çektikleri sıkıntıyı siz de yaşarsınız; sizin de bedeniniz gerilir ve empatiyle, yardım etme isteğiyle yanar tutuşursunuz. 2-6 yaş döneminde başlayan birincil kekemelikte çocuk, konuşamadığının tam olarak farkında değildir. Bu nedenle henüz vazgeçmemiştir, konuşmak için mücadele eder. İkincil kekemelikte ise kişi (büyük çocuk ve yetişkin) kendisini geri çeker, kelimelerden uzak durur ve sosyal ortamlardan kaçınır. Peki, kekemelik alışkanlığından kurtulmak mümkün mü? Evet ! Kekemelik Aşısı adını verdiğimiz ve bu kitapta ayrıntılarıyla ortaya koyduğumuz teknikle kekemelikten tamamen kurtulmak mümkün görünüyor… Bu kitapta kekemelik, tüm ayrıntılarıyla ele alınıyor. Çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan tedavi protokolleri bilimsel araştırmalarla birlikte anlatılıyor. ‘Kekemelik Aşısı’, kekemeliğe son vermek isteyen aileler ve uzmanlar için hazırlanmış pratik bir başvuru ve uygulama kaynağı…
Yazar:
Sümer Öztanrıöver
Sümer Öztanrıöver
Yazar:
Aslı Bugay Sökmez
Aslı Bugay Sökmez
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 131Basım Tarihi: Kasım 2020Yayınevi: Psikonet Yayınları
ISBN: 9786057496508Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
131 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Kekemelik nedir, nasıl gelişir, tanı nasıl konur sorularına örnek ve uygulama ile anlatılmış. Ebeveynler, psikoloji öğrencileri, psikologlar, psikiyatristler için güzel bir kaynak. Keyifli okumalar.
Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi
Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik TedavisiSümer Öztanrıöver · Psikonet Yayınları · 202026 okunma
Reklam
131 syf.
·
Puan vermedi
Kekemelik gibi nedeni büyük bir sır olan bir bozukluğa, böylesine idiopatik bir duruma böyle kesin çizgiler çekmek ve üstelik bunların yanlış yorumlanması gerçekten bir hekime yakışacak durumlar değildir. Kekemelik bir hastalık değildir bir bozukluktur, bu durumun tedavisi olmaz yoktur, terapi ile de kontrol altına alınması öğretilir. Hastalık olmayan bir şeyin aşısının olması da mümkün değildir. Kekeme bireylerle çalışmak da dil ve konuşma terapistlerinin işidir belki işin kaygı/anksiyete kısmında psikologlar - psikiyatristler dahil olabilir duruma ki multidisipliner çalışılan bir alanda bizim asıl işimiz olan şeyi bizleri bu kadar eleştirerek nasıl ele alabiliyorsunuz aklım almıyor. Kekemelik öğrenilen bir şey değildir öyle olsaydı akıcı konuşmayı da çok rahat bir şekilde öğretebilirdik. Kekemelik tamamen kas yapısından kaynaklanmaz öyle olsaydı eğer cerrahi/medikal müdahalede bulunurduk. Kekemelik travmaya bağlı ortaya çıkmaz belki tetiklenebilir. Kekeme bireylerin ailesinin ve kendisinin işin uzmanından(?) objektif bir yorum alabilme umuduyla okuduğu bu kitapta böylesine yanlış bilgiler yer alması çok üzücü bir durum ne yazık ki.
Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi
Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik TedavisiSümer Öztanrıöver · Psikonet Yayınları · 202026 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.