Bu kitap, iki bölümdür: 1) Eylül Telefonları, 2) Mapusane Seni Yapan Kör Olsun. Birinci bölümde, çeşitli zamanlarda yazılmış şiirlerinden kimileri; ikinci bölümdeyse, 'Kızılırmak' adlı yapıtı yüzünden bir süre tutuklu kaldığı 1967 yılında yazıp bir köşede unuttuğu ve gün ışığına çıkardığı, yedi yıl sonra 'mapusane konusu üzerine çeşitlemeler' diyebileceğimiz şiirleri bulunmaktadır.
(Tanıtım Yazısı'ndan)
Kelepçemin Karasında Bir Ak Güvercin
İlk basımı 1974 yılında yapılan "Kelepçemin Karasında Bir Ak Güvercin" iki bölümden oluşan bir şiir kitabı. Birinci bölüm 'Eylül Telefonları' adını taşıyor ve bu bölümde 27 şiir var. İkinci bölümde ise toplam 76 şiir var ve 'Mapusane Seni Yapan Kör Olsun' adını taşıyor. Kızılırmak adlı yapıtı yüzünden bir süre tutuklu kaldığı 1967 yılında "mapusluk" üzerine yazdığı şiirlerden oluşuyor.
Sistemler, adlandırılmalar, kavramlaştırmalar ne kadar farklılık gösterse de insanlığın içindeki karanlık yanları da, aydınlık yanları da zamana göre farklı tonlara bürünse de acılar yine aynı acılar, umutlar yine aynı umutlar...