Kelime Kavgası Yorumları ve İncelemeleri

Kelime Kavgası yorumları ve incelemelerini, Kelime Kavgası kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Kelime Kavgası puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.610 üzerinden
4 Kişi · 3 İnceleme
275 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 günde okudu
Muharrirler ölünce çoklarının yazıları da ölmüş duyuluyor
Abdülhak Şinasi Hisar'ın bu kitabı Selim İleri'nin sunuşuyla başlıyor. " Tam elli yıl önce, 1955’te Abdülhak Şinasi Hisar Veled Çelebi’den söz açarken, “Muharrirler ölünce çoklarının yazıları da ölmüş duyuluyor” yakınmasını dile getirmiş. Onun bütün eserinde unutulanlara şefkati var. Geçip giden zamana üzüldüğü kadar, unutulmuşlara da üzülüyor. Belki günün birinde eserinin unutulacağından ürküyor... " Maalesef korktuğu başına gelmiş yazarımızın kitaplarının baskısının da günümüzde bulunamayışı sebebiyle eserleri unutulmuş. Okunma sayıları oldukça düşük. Abdülhak Şinasi'nin çok daha fazla okunmayı hakettiğini düşünüyor ve bu incelemeyi yazmayı görev biliyorum. :) Abdülhak Şinasi Hisar'ın bu kitabında dergilere, gazetelere yazdığı yazılarını okuyoruz. Bu yazılarda kitap yazma süreçleri, tercümeler, kitap okumak hakkında yazarın görüşlerini okuyoruz ve son olarak da Yakup Kadri'nin Hüküm Gecesi, Ali Zeki Bey'in Alev'i, Peyami Safa'nın 9.Hariciye Koğuşu hakkındaki eleştiri yazılarıyla kitap sonlanıyor. Abdülhak Şinasi Hisar'ın şiirsel üslubu tüm kitaba hakim ve bu okumayı daha keyifli hale getiriyor. Olur da kitabı şans eseri bulabilirseniz herkesin okumasını tavsiye ederim.
Kelime Kavgası
Kelime KavgasıAbdülhak Şinasi Hisar · Selis Kitaplar · 200519 okunma
275 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
"Samîmi bir různame (günlük) yazabilsen belki en kıymetli, en mühim eserini yazmış olurdun. Lakin başlasan bile devam ettiremezsin. Kendi kalbimizi çırılçıplak görmekten utanır, ruhumuzun içine bakmaktan korkar, iğreniriz. Boşluğumuzu görmekten de başımız döner..." Sayfa 53 Kitap, Abdülhak Şinasi Hisar'ın muhtelif yıllarda gazete ve dergilerde çıkmış olan yazılarından oluşuyor. Yazıların tarihleri 1920 ila 1955 arasında değişiyor. Yazıların konuları genel itibariyle edebiyat, kitaplar, roman, okumak ve yazmaya dair diyebiliriz. Kitabın sonunda Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Hüküm Gecesi ve Peyami Safa'nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu isimli eserlerini incelediği yazılar bulunuyor. Edebiyat severlere tavsiye ediyorum. Herkese faydalı okumalar dilerim.
Kelime Kavgası
Kelime KavgasıAbdülhak Şinasi Hisar · Selis Kitaplar · 200519 okunma