Kemâlettin Kâmi Kamu

Gültekin Sâmanoğlu
Ben gurbette değilim, Gurbet benim içimde...
Edebiyatımızda «Beş Hececiler» (hecenin beş şairi de deniliyor) olarak tanınan Faruk Nafız Çamlıbel (1898-1973), Orhan Seyfi Orhon (1890-1972), Yusuf Ziya Ortaç, Halit Fahri Ozansoy ve Enis Behiç Koryürek (1891-1949) 'in hemen ardından yetişen ve sonraki yıllara birer kıymet olarak geçen şairlerin ba-şında Kemâlettin Kami gelmektedir.
Kitabe
Hasretle hemşire, gamla yoldaştı; Kalbimde çarpıntı, gözümde yaştı; Yıllarca göğsüme sığmadı, taştı, Yıllarca ne durdu, ne dindi aşkım!..
Geçip karşısına sönen ateşin, Boynunu bükmüşsün yok diye eşin, Sakın bu gözyaşın, bu ah edişin, Hıyanet olmasın ahdına yiğit!
Türkçesi, çoğunun yaşça kendisinden büyük ve küçük bütün şairlerimizi aşacak kadar sade ve güzeldir. Kelimeleri ev içinden, halkın dilinden seçmiştir.
Bir iç üzüntüsü, bir baş ağrısı.. Bürüyor çevremi yaprak sarısı Biri çağrılıyor gece yarısı; Her taraf uykuda, uyanık benim. Bir saat ileri... Bir saat geri.. Var mı bu korkudan daha beteri? Üşütme alnımı, ey ölüm teri, Yaşama aşkıyla yanıyor tenim. Günler, bir akar su.. Geceler pusu. Esiyor üstümde ölüm korkusu..
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.