Tess Gerritsen

Kemik Bahçesi Konusu

Günümüzde ortaya çıkan geçmişe ait kemikler… Söylenmemiş, çarpık, uğursuz gölgelerin dolaştığı uzak bir zaman diliminde yaşanan çözülmemiş sırlar… Cesur, kanlı ve zekice… Boston… 1830… Boston Tıp Okulu’nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini karşılamak için o bölgenin “mezar soyucuları” arasına katılır… Yine de bu korkunç ticaret, üniversite hastanesinin bahçesinde delik deşik edilerek öldürülen bir hemşirenin şok eden cinayeti karşısında önemsizdir. Günümüz… Julia Hamill, Massachusetts’in kırsal kesimlerinde yer alan yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfetti: kayalık arazinin içine gömülmüş bir kafatası… –Adli tabip Maura Isles’ın görüşüne göre, üzerinde cinayetin belirgin izlerini taşımakta. Bu isimsiz kadının kim olduğu ve başına ne geldiğiysese geçmişe ait bilgilerde saklı.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 328Yayınlanma Tarihi: Ekim 2016Yayınevi: Doğan KitapOrijinal Adı: The Bone Garden
ISBN: 9786051110684Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

MyChoices

@BanuKoc
11 Temmuz 23:35
9/10 puan verdi
Kitapevinde aradigim tarzi tarif ettim ve bana önerilen kitap bu oldu. Iyi ki de olmus. Hem heyecanli, hem tarihsel hem de anatomik bilgiler iceriyor. Hikayenin akiciligi acisindan tadi damagimda kaldi diyebilirim. Iki farkli zaman diliminde gecen hikayeler birbiriyle cok güzel baglanmis. Her sey o kadar gercekci anlatilmis ki, insanin her bir kahramanini arastirasi geliyor :) Yazarin baska kitaplarini da okuyacagim kesin. Tek elestirim: Bazi yerlerde biraz ceviri kokuyor. Ama kesinlikle tavsiye edilesi bir eser.
3 etkileşim
ÇılgınTürk

ÇılgınTürk

@MutluDTRK
30 Haziran 18:24
Puan vermedi
Tess Gerritsen Birincil Mesleği Doktorluk Olduğu İçin Romanın Kurgu İşleyişinde Tıp Alanını Çok İyi kullanarak Okuyucuların Cerrahi Alanda İlk Kez Duyacakları Bilgileri İçermesi Ve Sürükleyici Bir Polisiye Eseri Olması Hasebiyle Gayet Başarılı Olduğunu İçtenlikle söyleyebilirim.
HAZAL ÖZDEMİR GÖÇ

HAZAL ÖZDEMİR GÖÇ

@Hazihanna
05 Şubat 14:59
10/10 puan verdi
Beni bu evrene dahil eden ilk polisiye-gerilim kitabımdır kendisi. Okuduğum zamanlarda ciddi anlamda nefesimi tutuğum anların olduğunu hala dünmüş gibi hatırlıyorum. Elimden bırakamadım kitabı desem yeridir. Yazar olağanüstü adli tıp bilgisini her kitabında kullandığı gibi bu kitabında da es geçmemiş. Kesinlikle tavsiye ediyorum !
Bülent

Bülent

@Deather73
05 Haziran 16:58
8/10 puan verdi
Kocasından boşanan bir kadının bir eve taşınması, ve o ev arazisinde bulunan insan kemiklerinin ortaya çıkması ile hikaye başlıyor ,olayın 1830 yılında bir hastahane de mezar soyguncuları tarafından öldürülen hemşire ye ve doktora ait olduğu ortaya çıkması ile olaylar gelişiyor, cinayetler hastahane de stajer olarak çalışan ve insan anatomisi okuyan Norris Marshall ın üstüne kalıyor ama sonra korkunç sırlar gerçekler kendisininde gayreti ile ortaya çıkıyor ve sonuçları günümüze kadar geliyor anlaşılıyor...korku gerilim polisiye macera nın güçlü ismi Tess gertitseen gene kendine yakışan bir sır korku perdesini gene bizlere mükemmel bir şekilde sunmuş..8/10
3 etkileşim
Sude

Sude

@sudeslibrary16
07 Kasım 23:16
7/10 puan verdi
Herkese merhaba. Gerilim okumayı sevenler burada mı ? Gerilim dolu bir polisiyeden bahsedeceğim : Kemik Bahçesi. Her şey , Julia Hamill ‘in eşinden boşanıp yeni hayat kurmak için ev satın almasıyla başlayacaktır. Evin bahçesini güzelleştirmek isterken bulduğu kemikler , geçmişin gizemli sisini ortaya çıkaracaktır. Art arda yaşanan ölümler , ölü hemşireler , cesetlerin mezarlardan kaçırılması , ırkçılık nedeniyle yanlış yapılan suçlamalar ve bulunamayan bir katil … Nefes kesen bu olayların ortasında kalan tıp fakültesi öğrencilerinden biri olan Norris Marshall çiftlik çocuğudur . Geçim sıkıntısı , derslerin zorluğu ve ortama ayak uyduramamasına bir de ölümler eklenince işler Norris için hiç kolay olmayacaktır. Çünkü baş şüpheli Norris’tir. Katil kimdi ? Norris nasıl kurtulacaktı ? Ölümleri kim durduracaktı ?.. Tıp fakültesi öğrencisi olduğum için kitabı okurken terimsel hata olmamasını kolayca yakaladım. Tess Gerritsen nasıl bu kadar tıp terimlerine hakim olup bu kitabı yazdı diye düşünürken arka kapağı çevirip yazarın hayatını okudum. ‘dahiliye uzmanı … başarılı hekimlik kariyerini bıraktı …’ şeklinde bir yazı okudum. Canım meslektaşımmış meğer. Her kitabını okurum artık :)) Tess Gerritsen okumuş muydunuz ? Okuyanlar sevdi mi ?
11 etkileşim

55-64 Yaş
65+ Yaş

Tess Gerritsen
Tess GerritsenYazar · 34 kitap
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu. Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı. Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı. Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu. Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu. Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir. Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.

Kemik Bahçesi Sözleri ve Alıntılar

@thebaltacii
16 Temmuz 15:16
Seni bir daha asla göremeyecek, hayatımın her günü seni özleyeceğim.

@thebaltacii
16 Temmuz 12:25
Bağlılığımı inanmadığım bir adam için harcamazdım.
5 etkileşim

20 Mayıs 2022 10:37
Sen, gerçeği duyduğunda bile, fark edemeyecek kadar aptalsın.
230 etkileşim

19 Mayıs 2022 20:53
Ruhunu aldığın zaman, bütün vücutlar birbirinin aynısıdır.
224 etkileşim

21 Mayıs 2022 12:11
İnsanların iyi olduklarını düşünmeye alışkın değilim.
229 etkileşim

Kemik Bahçesi İletileri

Tümünü gör
merhaba arkadaşlar, okuduğum fakat kütüphanemde öncelikli durmayan kitaplarımı satıyorum fakat ödemeyi bana degil, şu linkteki #167639277 kedi bakım evine yapacaksınız, özetle bu bir bağış iletisidir dolayısıyla kitaplara fiyat koymuyorum 5 tlniz varsa o bile ok, size
Sevinçliyken yüreğinizin derinliklerine bakın göreceksiniz; şimdi sizi sevindiren, bir zamanlar üzenden başkası değildir.
Halil Cibran
Halil Cibran