Bir Genç Kızın Gizli Defteri 3

İpek Ongun
Lise yılları sona eriyor... Gelecekle ilgili doğru kararlar almak gerek. Hangi meslek? Hangi üniversite? Kendi ayaklarının üstünde durabilmek için sorular sormak, düşünmek gerek. Serra ile arkadaşları bu zor dönemi yine kâh gülerek kâh hüzünlenerek ama hep birbirlerine omuz vererek sürdürüyorlar. Ya ilkgençlik aşkları? Onlar ne olacak?
430 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Haziran 2000

“İnsan yaşamında sevmek ve sevilmek kadar önemli bir şey olmasa gerek.”
425 syf.
7/10 puan verdi
Spoiler içerir* Serinin üçüncü kitabı, Serra'nın yaz tatili için Akdeniz gezisine gitmesi ile başlıyor ve ABD gezisinden dönüşüyle son buluyor. Araya bi Ankara gezisi de kaynıyor. Anlıyacağınız bolca
8/10 puan verdi
Hepimizin içinde bir Serra yok mu ? Lise yıllarımızın o deli dolu günlerini ne de güzel yansıtmıştır. Lise bitecek, meslek hayatımızda nelere yönelip, nelerde başarılı olacağız diye düşüncelere dalmışızdır. Araştırmalara girmişizdir bazılarımız, Bazılarımızda kestirip atmışızdır. Hepimiz Serra kadar şanslı olabilseydik keşke...Kim Amerika gezisine "HAYIR" diyebilirdi ki ?
9/10 puan verdi
Serra ve annesi Ankara'dan İstanbul'a taşınıyorlar. Serra yeni arkadaşlar ediniyor.Bir yarışmaya katılıyor birinci oluyor ve ödül olarak Amerika'ya gidiyor.Serra bu gezi sonrası kesin olarak yapmak istediği mesleğe karar veriyor. Serra ve arkadaşlarının maceraları güzeldi tavsiye ederim sadece gençler değil büyüklerde bence okuyabilir hatta okumalılar diye düşünüyorum.
9/10 puan verdi
kitabı çok beğendim mutlaka tavsiye ederim. çok sürükleyici bir kitap. kitabı okurken Serra ile birlikte güldüm birlikte ağladım birlikte sinirlendim. o kadar güzel bir kitap ki Serra'nın yaşadığı tüm duyguları onunla birlikte Ben de yaşadım yani. Ama Cüneyt'in yaptıkları Beni sinir etti. ya sen kim köpek böyle şeyler yapabiliyorsun! gerçekten çok sinir oldum Cüneyte. Ama mutlaka tavsiye ederim mutlaka okuyun. Bu Kitap size bir dizi izliyormuş gibi bir izlenim yaratacak çerezlik bir kitap akşam dizi izlemek yerine böyle şeyler okuyabilirsiniz...
367 syf.
9/10 puan verdi
Kendi ayakları üstünde kitabı benim için çok özel çünkü ilk kez okuduğumda 7. Sınıfta 13 yaşında bir genç kızdım. Bu kitapla beraber kitap okuma serüvenim başladı diyebilirim çünkü kitap okumayı hiç sevmeyen(inanamıyorum) bir çocuktum. Daha sonra ipek ongun ile tanıştım ve tabiri caizse hayata bakışım değişti ve tam bir kitap kurdu olup çıktım. Kitap okumayı sevmiyorum diyen öğrencilerime işte bu yüzden belki de gerçekten sevdiğin tarzı bulamadın diyorum. Kitaplığımı düzenlerken yıllar sonra bu seriyi tekrar okuma fırsatı buldum ve 25 yaşındayken okumak bambaşkaymış. İlk okuduğumda kitabın ana karakteri Serra'nın hayatında geçtiği evrelerden daha geçmemiştim ama şuanda çoktan bu evreleri geçmiş biri olarak bakışım çok değişmiş. Bu arada kitap bir genç kızın gizli defteri serisinin 3. Kitabı 1 ve 2. kitapları hala okuma fırsatı bulamadım :)
Kendi Ayakları Üstündeİpek Ongun · Epsilon Yayınevi · 20048,4bin okunma
Her genç böyle fırsatlarla karşılaşma şansına sahip mi?
367 syf.
Puan vermedi
Aslında incelememi, seri bittiğinde son kitapta yapacaktım. Daha genel bir inceleme yapmayı düşünüyordum ancak bu kitap bana geçmişimi, çok güzel günlerimi hatırlattığından birkaç cümle de olsa yazmak istedim. Öncelikle Kendi Ayakları Üstünde serinin ilk iki kitabından çok daha samimi ve akıcı bana göre. Özellikle benim gibi yirmi veya üstü yaştaysanız ilk iki kitap sizi bir tık sıkabilir. Karakterimiz Serra o kitaplarda çok daha küçük ve yaşadığı dönemi yansıtan bir kişilik olduğundan yer yer tepkileri, cümleleri hatta yaşadıkları bile abartı gelebiliyor. Daha doğru tabirle yaşı gereği yaşadıkları gözünde olduğundan daha çok büyüyor. Her neyse, kendi ayakları üstünde Serranın kendini bulduğu kitap. Geleceği hakkında neler yapacağına karar veriyor, kendini geliştiriyor, arkadaşlarının tavsiyesiyle farklı tiyatrolara ve filmlere gidiyor. Yani alabildiğine deneyim kazanıyor kızımız bu kitapta. Tüm bunlar dışında ben kitabı ikinci okuyuşumda da ilkinde düşündüğüme benzer şeyleri düşündüm Serranın yaşantısı hakkında. İnsanları şanslı veya şanssız diye nitelendirmek benim haddim değil ancak Serra fırsatlar yönünden şanslı bir kız bana göre. Bu yüzden kitabı okurken zaman zaman gerçekten böyle şeyler yaşıyor mu bu yaştaki insanlar diye düşünüyorsunuz. Şaşırıyorsunuz yani. Alışık olmadığımız bir gençlik, alışık olmadığımız bir yaşam. En azından o yaş grubuna göre. Fikirlerim genel olarak bu yönde. Tüm bunlarla birlikte keyifle okuyacağınızı düşünüyorum. Buraya kadar okuduysanız, okuduğunuz için teşekkür ederim.
Kendi Ayakları Üstündeİpek Ongun · Epsilon Yayınevi · 20048,4bin okunma
8/10 puan verdi
Selam bugün bir genç kızın gizli defteri üçün yorumuyla karşınızdayım. Öncelikle Serra bu kitapta çok üzüldü. Affedersiniz mal Cüneyt başkasına tutulduğu gibi bunu açık açık ifade etmek yerine kıza soğuk yapması, geçiştirip onu değersiz hissettirmesi eminim hepimizin bu tarz insanlara tosladığımızı varsayarsak çok sinir bozcuydu. Cüneyt'in ismini duyunca öfkeyle karışık bir heyecan duygusuyla kitabı okudum ama yine de Serra bu kitapta da beni güldürdü. Nasıl düşünürüz kendimizi ve çevremizi tanımak adına kendimize sorduğumuz sorularla nasıl sorunlarımızla başa çıkarız bu kitapta bunları öğrendik. Ne? Neden? Nasıl? Ne şekilde? Ne zaman? Gibi daha birçok soruyu kendimize sorarak duygu ve düşüncemize en önemlisi de kendimize ve çevremize olan farkındalığı gözler önüne seriyor. Serra'nın dur durak bilmeden yeri geldiğinde gezmesi, yeri geldiğinde çalışması ve birçok konuda kendini geliştirmesi de gözümden kaçmadı.
10/10 puan verdi
Kitabı önceden okudum lakin yeni üyeyim. Kitap ile ilgili şunu hatırladığımı söyleyebilirim: Sıla yalnış aşkı olan Ferit ile birlikte. Aslında Sıla'nın en yakın arkadaşı Dilek olmasına karşın, Serra da aralarına katılıyor. Serra'nın annesi İstanbulda daha iyi bir iş imkanı bulduğu için, Ankara'dan İstanbul'a taşınıyorlar. Serra en yakın arkadaşı olan Ayşegülden ayrılıyor. Sıska Filiz ve Atasay'ı unutmamak gerek...
9/10 puan verdi
Serra. Ah Serra. Adım adım büyüyorsun ve bu kitapta da kendini buluyorsun ama öyle güzel buluyorsun ki son sayfalarında da ilk sayfalarında da seni deli gibi kıskandım itiraf ediyorum. Bu kitap
383 syf.
8/10 puan verdi
Kahramanımızın Serra’nın yerine koyup tüm gençlik hayallerinizi onunla dolu dizgin yaşıyorsunuz Kitap bittiğiniz geriye yarım kalmış bir sürü saçma sapan gençlik hevesiyle başbaşa kalıveriyorsunuz Akıcı olsa da gençler için eğitici ve faydalı olmaktan çok uzak
Kendi Ayakları Üstündeİpek Ongun · Altın Kitaplar · 20008,4bin okunma

İpek Ongun
İpek OngunYazar · 30 kitap
1961 Yılında Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat Bölümünden mezun olan İpek Ongun, yazı yaşamına 1980 de yayınlanan "Mektup Arkadaşları"yla başladı. Onu "Kamp Arkadaşları" ve "Afacanlar Çetesi" adlı çocuk kitapları izledi. Bunları izleyen Yaş On Yedi ve Bir Genç Kızın Gizli Defteri başlıklı yapıtlarıysa gençlik için yazılmış romanlardır. Gençlik romanlarından sonra, gençlere yaşama kültürü ve kişisel gelişim gibi konularda yardımcı olmasını amaçladığı bir üçlü yazdı. Adları, Bir Pırıltıdır Yaşamak, Bu Hayat Sizin ve Lütfen Beni Anla olan bu kitapların ilki 1991 yılında TÜYAP'ta "Altın Kitaplar Ödülü"nü aldı. Ayrıca gençler için yaptığı bu çalışmalar nedeniyle kendisine Rotary Kulübü tarafından "1995-96 Meslek Hizmetleri Ödülü" verildi. 1998 yılında da Oriflame Firmasının 250.000 kişilik bir halk jürisine yaptırdığı anket sonucu "Yılın En Başarılı Kadın Yazarı" seçildi. Bu çalışmalardan sonra tekrar romana dönen Ongun, Bir Genç Kızın Gizli Defteri'nin devamı olan Arkadaşlar Arasında, Kendi Ayakları Üstünde, Adım Adım Hayata, İşte Hayat, Şimdi Düğün Zamanı ve Hayat Devam Ediyor'u yazdı. Sabah Gazetesindeki yazılarını "Yarım Elma Gönül Alma" ve "Sabah Pırıltıları" adlı iki kitapta topladı. 2005 yılında "Şu Çılgın Dünyada Duyarlı Davranışlar" adlı kitabı yayınladı. Evli ve iki kız annesi olan İpek Ongun, yazı yaşamını çok sevdiği Mersin'de sürdürmektedir.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.