Işık Kızıltuğ’un “Kenz-ul Alem: Alemin Sırrı” adlı eseri, okuyucuyu evrenin ve insan varoluşunun derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, doğum, ölüm, evrenin doğası ve insanın varoluşu gibi temel sorulara cesurca yanıt arıyor. Kızıltuğ, okuyucularını sıradan düşüncelerin ötesine taşıyarak, evrenin gerçek doğasını sorgulatmayı amaçlıyor.
Kitap, holografik evren teorisi ve insan bilincinin doğası gibi konuları ele alarak, okuyuculara farklı bir perspektif sunuyor. Beynimizin evrenin derinliklerinden yansıyan frekansları alıp matematiksel bir gerçeklik oluşturabileceği fikri, kitabın en dikkat çekici noktalarından biri. Ayrıca, hayatın sadece elektriksel sinyallerden ibaret olup olmadığı veya ruhumuzun galaktik bir rüyanın içinde olup olmadığı gibi sorular da kitabın ana temalarını oluşturuyor.
Kızıltuğ, okuyucularını düşündürmekle kalmıyor, aynı zamanda onları evrenin zamansal, mekânsal ve maddesel gerçekliklerinin sadece birer illüzyon olabileceği fikriyle yüzleştiriyor. Bu bağlamda, kitap, okuyucularını sonsuzluğun içinde yeni bir yolculuğa çıkararak, onların algılarını genişletmeyi hedefliyor.