Anılar

Kervan Yürüyor - Kuva Diçi?

Yılmaz Çamlıbel

55-64 Yaş
65+ Yaş

Yılmaz Çamlıbel
Yılmaz ÇamlıbelYazar · 3 kitap
Yılmaz Çamlıbel 1938 yılında Doğubayazıt´a doğdu. İki anneli 13 kardeşli bir ailenin 7. çocuğudur. İlkokulu Doğubayazıt´a, Ortaokulu Kars´ta okudu. İstanbul Haydarpaşa Lisesini bitirdi.1961 yılında Yüksek Denizcilik Okulu Makine bölümünden mezun oldu. Beş yıl süren denizcilik hayatında elliyi aşkın ülke gördü. Daha sonra karaya geçti. Çeşitli Kamu kuruluşlarında bürokrat olarak çalıştı. 1980 yılında Mersin Karayolları Bölge Müdürü iken gözaltına alındı. Diyarbakır Özel Askeri Cezaevinde altı yıl yattı. Tahliyeden sonra, Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı´nın kuruluş çalışmalarına katıldı. Vakfın Genel Sekreterliğini ve Yönetim Kurulu Başkanlığı´nı yaptı. 4 Temmuz 1999 tarihinden 3 Mart 2002 tarihine kadar, demokrasi ve Barış Partisi(DBP)´nin Genel Başkanlığını yürüttü. Daha sonra Almanya´da yaşamını sürdüren Yılmaz Çamlıbel´in - Kervan Yürüyor - Ağrı Dağı Sahipsiz değildir. - Aryan (Tatlı belam) ve - Ağrı albümü gibi eserleri vardır.

Sözler ve Alıntılar

Yıllar önce okuduğum kitaba kitaplıkta rastladım
ONÜÇÜNCÜ KOĞUŞ DESTANI Koğuşta bir şey oluyor, Yiyecekler eksiliyor, Elbiseler deliniyor, Şaşıp kaldı bizim koğuş. Peynir eksiliyor niye? Meyve dişleniyor diye,
30 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.