Tarih Boyunca Unutulmayan Nükteler

Keskin Zeka Küpeleri

Mustafa Şahin

Keskin Zeka Küpeleri Sözleri ve Alıntıları

Keskin Zeka Küpeleri sözleri ve alıntılarını, Keskin Zeka Küpeleri kitap alıntılarını, Keskin Zeka Küpeleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sanat için soyunana alkış tutanlar, Allah için giyinene neden zulmeder? (Aliya İzzetbegoviç)
Sayfa 109 - Çınaraltı Yayın
At Nalı Uğur Getirir mi?
Zannetmiyorum, o nallardan her atta dört tane var ama bütün gün kamçı yiyip duruyorlar. (Osman Demirci Hoca)
Sayfa 102 - Çınaraltı Yayın
Reklam
Paranız Yoksa..
Masraflarınızı kısarak, kendinizden borç alın. (Sokrates)
Sayfa 58 - Çınaraltı Yayın
Ben de dünyayı görecek göz mü kaldı?
Hiç üzülme dostum, zaten dünyada da bakılacak yüz kalmadı.
Sayfa 216 - Çınaraltı Yayın
İbn-i Sina
Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır.
Sayfa 19 - Çınaraltı Yayın
Reklam
Cüneyd-i Ba-dâdî
Sabır: Yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır.
Sayfa 35 - Çınaraltı Yayın
Nasılsın?
Her gün Rabbimin nimetini yiyor, şeytanın sözünü tutuyorum. Nasıl iyiyim diyebilirim? (Malik Bin Dinar)
Sayfa 43 - Çınaraltı Yayın
Bahaeddin Nakşibend Haz.
İnsan, soyu ile hiç bir yere ulaşamaz.
Sayfa 31 - Çınaraltı Yayın
Hiç'im
Sadrazam Talat Paşa, Neyzen Tevfik'e devlet dairesinde kâtiplik önerdiğinde Neyzen sorar: Kâtip olacağım da ne olacak?" "Önce kâtip, sonra umumi müdür, vekil, nazır, kim bilir belki de sadrazam..." diye sayar Talat Paşa: "Ya sonra?" Paşa: “Sonrası hiiic..." diye omuz silkince Neyzen güler: “Ben bugün de 'hiç’im. Sonu 'hiç' olduktan sonra onca zahmete ne hacet?.."
Reklam
Ah Paşa Hazretleri Ah!
Enver Paşa'nın babası, Malta sürgünündeyken kendisini över: “Ben hayatımda harama uçkur çözmedim!” Osmanlı İmparatorluğu'nun çökmesinden Enver Paşa'yı sorumlu tutanlardan Süleyman Nazif, içini çeker: “Ah paşa hazretleri ah! Keşke helale de uçkur çözmeseydiniz de, bu Enver başımıza çıkmasaydı!"
bal şerbeti
Bir Ramazan'da Medineli bir Müslüman, Halife Hz. Ömer'i iftara davet eder. Yemek sırasında yalnız Hz. Ömer'e bir kap içerisinde bir içecek sunulur. Hz. Ömer: “Bu nedir?” diye sorar. Ev sahibi: “Bal şerbetidir efendim, sizin için ayırmıştık da..." diye cevap verir. Hz. Ömer kabi eli ile iterek şöyle der: “Benim yönetimini üstlendiğim halkın çoğu içmek için kuyu suyunu bile bulamazken ben burada bal şerbeti içemem."
Zulüm Az da Olsa
Meşhur âdil hükümdar Nuşirevan için dağda bir av hayvanını kebap vaparlar. Yanlarında tuz yoktur; getirmesi için köye bir köle salarlar. Nuşirevan köleye: “Tuzu para ile al ki, bedava alma âdeti çıkmasın ve köy harap olmasın." der. Etrafındakiler: “Bu kadar şeyden ne zarar gelir?” diye sorduklarında,  Nuşirevan: “Dünyada zulmün temeli önceleri azıcık bir şeydi. Her gelen, ona biraz ilâve etti. Nihayet bugünkü duruma ulaştı. Eğer hükümdar halkın bahçesinden bir elma yerse, adamları ağacı kökünden sökerler. Sultan beş yumurta için zulmü reva görürse, askerleri bin tavuğu şişe çekerler.”
Hangisi Daha Faziletlidir?
İnsanlara yaptığı zulümlerle tarihe geçen Haccac-ı Zalim“, gönül ehli bir zata der ki: “İbadetlerden hangisi daha faziletlidir?..” Şu cevabı alır: “Senin için en iyisi öğlene kadar uyumaktır. Çünkü uyuduğun müddetçe halkı incitemezsin!..”
Şehrinizi Adaletle Koruyun
Halife Ömer bin Abdülaziz: "Şehrimizi korumak için etrafını surla çevirmek istiyorum. Gerekli parayı gönderiniz." diye müracaat eden bir valisine: "Şehrinizi surla değil, adaletle koruyunuz ve zulümden arındırınız." der.
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.