Oğuz Yılmaz
Kılavuzun Pusulası, okurunu ucuna beş bin Cumhuriyet altını ödül konmuş kayıp bir kitabın gizemine davet ediyor. Üniversite eğitimi için şehir dışına giden ve tek başına bir evde yaşama tutunmaya çalışan Orkun, gizemli rüyalar görmeye başlar ve tuhaf arkadaşlıklar edinir. Peki bu gördükleri gerçekten rüya mı yoksa gerçek mi? Karakterin geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurmaya çalıştığı romanda sevdiği kadın tarafından ihanet duygusunu tadan Orkun’un belki de hiç tanımadığı Tomris’e ihtiyacı vardı… Onları birbirine bağlayan ortak gizem neydi? Peki ya Faysal Ergişi? O, bu gizemin neresindeydi? Tüm bu soruların cevabını satırlarda bulacaksınız. Macera dolu bu romanda bazen hayal aleminin dehlizlerinde kaybolacak bazen de gerçeklerin tüm çıplaklığıyla yüzünüze çarptığını hissedeceksiniz.
218 sayfa

Kılavuzun Pusulası - İnceleme Listesi
Merhaba Sevgili Okurlar,
Kılavuzun Pusulası
için yazılan tüm incelemeleri bu iletide topladım. Her biri birbirinden kıymetli bu incelemeler için teşekkürlerimi iletiyorum. Not: İnceleme
BAYILDIM!!!
10/10 puan verdi
Oğuz Yılmaz
’ın tüm kitaplarını okudum. Bir şiir, bir deneme. Ve sıradaki kitap
Kılavuzun Pusulası
’ydı. Tek kelimeyle bayıldım. Harika bir hikâye harika karakterler. Kitabı iki günde bitirdim ama etkisinden iki hafta çıkamadım desem abartı kaçmaz. Bibliyoterapi üzerine geçen diyaloglar ayrı bir etkiledi beni. Birkaç tane ilk kez duyduğum kelime vardı. Önce bu kelimelerin anlamını verseymiş diye eleştiride bulundum. Sonra bir baktım ki kelimelerin kendim araştırıp buldum ve bu benim için daha iyi oldu. Özellikle yaptığını düşünüyorum. Bir de romanda 4 bölüm var her biri farklı bir bakış açısı ile yazılmış. Bu da sizi kurguya daha bir çekiyor. Her bölüm farkı bir zamanda geçiyor. Bu zamanları yazar şifrelemiş. Örneğin 61. Türkiye Hükûmeti kurulalı birkaç ay olmuştu diyor. Biraz araştırınca bunun 2011 yılı olduğunu anlıyoruz. Bence bu da çok hoş bir detay olmuş. Kitabı okurken araştırmaya sürüklüyor sizi. Şunu da söylemeden edemeyeceğim “Gaitada Yumuşama Tanrısı” diye bir ifade gördüm ve biraz internete bakınca kahkaha attım gaitada yumuşama “ishal” demekmiş :)) Bunun gibi daha nice ayrıntı gizli kitapta. Sayın
Oğuz Yılmaz
kaleminize sağlık mükemmeldi. Okuru bol olsun .
9/10 puan verdi
Kitabın başlarını okursanız her birinizin başından geçen anılar olduğunu göreceksiniz. Bu tür anılar yaşanırken sıkıcıdır fakat geçmişte kaldıkça bizim için, tatlı birer anı olarak tarihteki yerini
Kılavuzun PusulasıOğuz Yılmaz · KDY · 2022284 okunma
Mutlaka okunması gereken bir kitap
10/10 puan verdi
Merhaba, Bugün beni heyecanlandıran okurken bir sonra ki sayfada ne olacak diye merak ettiğim
Kılavuzun Pusulası
kitabının incelemesi ile sizlerleyim.
Puan vermedi
Oğuz bey ile tanışmamız bu kitapla oldu. Kâh güldüm, kâh hüzünlendim hikayeyi okurken..akıcı bir dille yazılmış ve okuyucuyu sıkmıyor okurken. Faysal karakteri favorim :) eğlenceli ve bir o kadar da her konuda bilgili olması, kendine has üslubuyla kitaba fazlasıyla hakimdi. Severek okudum ve benim için de klasiklerden sonra kısa bir mola oldu bu kitap. Tavsiye ederim Keyifli okumalar diliyorum herkese ❝Mavinin her tonuna razıyım da sen tonu bir başka oluyor...❞ ❝Sen buluta şiir yazarsın gökyüzü alınır.❞
Gizem dolu bir macera
9/10 puan verdi
“Görmeyi bilirsen, evrendeki her şey de bir gizem vardır.” Hani bir kitap okur da, kendinizi gizem ve macera dolu bir film izler gibi hissedersiniz ya ..Bu kitap bana o duyguyu fazlasıyla hissettirdi. Yazarın ilk romanı olmasına rağmen çok başarılı buldum gözlem yeteneği çok güçlü. Özellikle de zengin benzetmelerini ve yer yer süslü anlatımını çok beğendim. Anlatım tarzı o kadar hayatın içinden ki her karakterde kendinize ait bir şeyler bulmanız çok mümkün. Kitaptan sadece bir puan kırdım.Bunun nedeni ise, duygu yoğunluğunun içine girdiğiniz anda bazı karakterlerin ve bölümlerin hızlı bitirilmesiydi.(tomrisin, faysalın hızlı yok olması, kitabın aniden ortaya çıkması vs) Açıkçası sonuç bölümleri biraz daha derinleştirilebilirdi.Belki de kitap çok hızlı bittiği için üzülmüşümdür.200 sayfa daha olsa yine okunurdu.Ayrıca kitapın hacmi daha az olmasına rağmen, en çok alıntı paylaştığım kitap rekorunu kırdı. Benim için her cümle, bir alıntı değeri taşıyordu.Ve de bilgi yüklü açıklayıcı birçok kelime ve konu da mevcuttu.Yazarımızın derin bilgi birikimini es geçmemek lazm. Sizi yer yer çocukluğunuza götürüp sonra da tarihin tozlu raflarında dolaştırmayı başarıyor.Okurken çok keyif aldım. Başarı serüveninizin bundan sonra da devam etmesi temennisiyle… “Aramakla bulamazsın ama, bulanlar ancak arayanlardır.”
Kılavuzun Pusulası
heyecanla okuduğum sürükleyici bir kitaptı. “Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir” sözünü kullanmadan edemeyeceğim. Bibliyoterapi ile ilgili bölüm ayrıca etkiledi beni, tanıdık bir iz bıraktı bende. Bazı bölümlerde çocukluğum gözlerimde canlandı. Oldukça akıcı ve sade diliyle severek okuduğum bir kitap oldu. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim…
Oğuz Yılmaz
kaleminiz daim olsun, emeğiniz kıymet görsün hocam.
Kılavuzun PusulasıOğuz Yılmaz · KDY · 2022284 okunma
“Çaylar değil artık dertler demleniyor.”
Puan vermedi
“Çaylar değil artık dertler demleniyor.” Ne çok dert biriktirdim hepsi içime aktı
Kılavuzun PusulasıOğuz Yılmaz · KDY · 2022284 okunma
Doğru insan, doğru zaman ve doğru kitap...
9/10 puan verdi
Kitabın konusuyla başlamak istiyorum. İstanbul’dan Anadolu'ya uzanan bir hikaye bizi karşılıyor. Baş karakter Orkun’un ve kayıp kitabın hikayesi işleniyor. Başlangıç bölümü; Orkun’un

Oğuz YılmazYazar · 3 kitap
İstanbul doğumlu yazar, ilk ve ortaöğrenimini bu şehirde tamamladı. TOGÜ’de Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisansını bitirip İstanbul Aydın Üniversitesinde tezsiz yüksek lisansını tamamladı. Edebiyata şiirle adım atan yazar, ilk şiirlerini Sessiz Kalemler dergisinde yayımladı. Bu derginin diğer yazar ve şairleriyle bir manifesto yayımladı. İlk şiirlerinde Garipçiler ve İkinci Yeniciler'in şiir özelliklerini sentezleyen bir izlenim vermiştir. İlk eseri Çek Yüreğini Gidiyorum 2015’te yayımlandı. Deneme ve şiirlere yer verilen bu eser, “Her şiirin bir hikâyesi vardır.” cümlesini kendine düstur edinmiştir. Ayrıca yazarın 2015 yılında Anı Yayıncılık üzerinden ÖABT Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği isimli akademik bir kitabı da yayımlanmıştır. 2022 yılında yazarın ilk romanı Kılavuzun Pusulası, KDY etiketiyle yayımlanmıştır. Yine aynı yıl Özümden Sözüme isimli deneme türünde bir kitabı yayımlanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.