Mutluluğu Bulmak için Kusurlarınızı Kucaklayın

Salon Yayınları
Orijinal Adı:
Kintsukuroi: El Arte de Curar Heridas Emocionales

2021 15. kitabı
Asla gerçekleşmeyecek felaketleri ve sorunları hayal ediyor onlar yüzünden acı çekiyoruz, çocuklarımıza ne olacak acısını çekiyoruz, hastalık kaza ve sorunlar olacağını öngörüyoruz korku ile dolu olan gelecek canımızı sıkıyor başımıza gelenlerden gelebilecek olanlardan henüz gerçekleşmemiş olanlardan gerçek olmayan bir şeyden yaralanıyoruz..
Kintsugi
2023 16. kitabı
Kintsugi (altın doğrama) kırılmış olanı tamir eden antik Japon sanatıdır. Hep derim okura bir şeyler katan kitaplarla buluşmak büyük şans diye. Kitabı okumaya başlayınca bu şansın alasını yakaladığımı fark ettim. Altını çize çize, notlar ala ala yaptığım bir okuma oldu.Bir defa okuyup kitaplığınıza bırakacağınız bir eser değil baştan söyleyeyim bu kitap. Kitaplığınızın en kıymetli yerinde yer açıp ara ara satır arasında kaybolmak isteyeceğiniz bir eser. Sıkıntıların yaşamımızdaki rolünü, sıkıntıya nasıl tepki gösterdiğimizi, yaşamamız ve sağlığımız için sonuçlarını ne olduğunu anlıyor ,insanın yaşamını onarma sanatının nelerden oluştuğunu öğreniyoruz,tekrar bazı şeylerin farkına varıp kendimizi sorguluyoruz .Son bölümde ise farklı farklı hikayeler ile buluşuyor bu hikayede yaşanan olaylarla nasıl başa çıkacağımızı ,ana sorunların ne olduğunu, sorunların kaynaklarını görüp çözüm metodlarını öğreniyoruz.Basit, sıradan, klişe bir kişisel gelişim kitabı okuyacağınızı düşünmeyin.Dolu dolu bir eser var burada benden söylemesi.
Kişisel Gelişim
KintsugiTomas Navarro · Salon Yayınları · 202058 okunma
Şu an okumakta olduğum bu eser için içeriğinden bağımsız bir eleştiri yapmam gerekirse, bu yayınevi adına olumsuz bir eleştiri olacaktır. Sebebi ise çevirilerin felaket halde kusurlu olması. Anlam bütünlüğü bozan ve şahısa uymayan iyelik ekleriyle okurken insanı çileden çıkartıyor. İçerik içinse şunu diyebilirim, kintsugi felsefesinden yola çıkarak klasik kişisel gelişim anlatımına sahip bir eser. Yani, bu kitabı türevlerinden farklı kılan yalnızca kintsugi'yi rehber alması. Yine de okurkan bir şey kaybettiediğini düşünmüyorum. Günlük hayat telaşında unuttuğumuz ve dikkat etmemiz gereken şeyleri bize hatırlatan bir içeriği var.
Psikoloji
Hayatı Yaldızlamak
2024 167. kitabı
Öncelikle kintsugi seramik sanatından bahsetmek istiyorum. Japon seramik ustaları bir zahmetle hamur haline getirip pişirdikleri seramikler kırılınca atmak yerine onları altınla tekrar bir araya
Felaket Çeviri
Felaket çeviriye 30. sayfaya kadar zor dayandım. Sonunda, haksız bir eleştiri yapmadığımdan emin olmak için, kitabın İngilizce örneğini (Kindle) indirip, neredeyse tamamını okudum. Kitap sanki Google Translate' in ilk zamanlarında, bu araçla çevrilmiş gibi büyük hatalarla dolu. Doğrusu, güzelim kitaba yazık olmuş. Konusu, kapağı, baskısı harika bu kitabı, daha iyi bir Türkçe baskısı olmadığından, istemeyerek de olsa bırakıp, İngilizce Kindle sürümünü alıp, okuyacağım. Japon kültürüne ait bir kavram üzerine İspanyolca bir kitap yazıp, sonra İngilizce'ye çevirip, onu da olabildiğince özensizce Türkçe'ye çevirince sanırım böyle bir sonuç ortaya çıkmış. Şaka bir yana, sorunun yine de bu zincirin son halkasında olduğunu düşünüyorum. Keşke düzgün bir çeviri ile yeni bir baskısı yapılsa..
2023 41. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2023 20:22
Sevgili dostlar @salonyayinlari ndan çıkan @tomasnavarropsi kaleminden #kintsugi adlı #kişiselgelişimkitabı ile hepinize merhaba #kitapkonusu #kitapyorumum Öncelikle nedir #kintsugi ona bakalım. Kintsugi (Altın Dograma) kırılmış olanı tamir eden antik Japon sanatıdır. Bir seramik parça kırıldığında, Kintsugi ustaları onu altın ile tamir eder. Yeniden yapılandırmayı oldukça görünür bırakır çünkü onlar için yeniden oluşturulan bir parça kırılganlığı, güzelliğin ve gücün bir sembolüdür. Chojiro 16. yüzyılda bilinen ilk Kintsugi ustasıdır ve Sokei ilk öğrencisidir. Seramikler kırılgan, güçlü ve güzeldir aynı zamanda insanlar gibi. Sadece hayatımız parçalanabilir ama nasıl yapılacağını bilirseniz, hayatınızı iyilestirebilirsiniz. Sıradan bir #kişiselgelişim kitabından çok daha fazlasını bulacaksınız ve kitaplığınızda olduğu için memnun kalacaksınız. Çünkü tek seferde okunacakbir kitap değil. Üç bölümden oluşan kitapta; 1. Bölüm, Sıkıntıların yaşamımızdaki rolü, bizim tepkimiz, yaşamımız ve sağlığımız için sonuçlarının ne olduğu... 2. Bölüm , psikolojik yöntemleri 3. Bölüm, gerçek hayat hikâyeleri var. Altı çizilecek çok cümle var emin olun ve kesinlikle #tavsiyeediyorum #okuyun #okutun #kitapalıntıları #kitapcümleleri *** #kitaplakal #bookstagram
KintsugiTomas Navarro · Salon Yayınları · 202058 okunma
Elime aldığım ilk anda konusu çok ilgimi çektiği için heyecanla hemen başlamak istemiştim. Ancak kitabın çevirisi o kadar kötü ki okuduğum cümlelerden neredeyse hiçbir şey anlamadım. Bundan dolayı üzülerek özünün çok anlamlı olduğunu düşündüğüm bu kitabı yarım bırakıyorum.
2023 2. kitabı
Kintsugi ( Altın doğrama) Kırılmış olanı tamir eden antik Japon sanatıdır. Bir seramik parça kırıldığında Kingsugi ustaları onu altın ile tamir eder. Yeniden yapılandırmayı oldukça görünür bırakır
2023 75. kitabı
"Utanc ve sucluluktan bu duyguları yaşamanıza neden olan insanlardan uzak durun. İhtiyacınız olan son şey yanınızda sizi anlamayan sizi yargılayan ve size daha olumsuz duygular getiren
Kırıldığın yerden çiçeklenirsin
2023 31. kitabı
Kırıldığın yerden çiçeklenirsin . Mutluluğu bulmak için kusurlarınızı kurcalayan. Son zamanlarda okuduğum en güzel kişisel gelişim kitabı diyebilirim. Genelde mutsuz olduğumuzda, yada bir hata
Edebiyat & Roman

Tomas NavarroYazar · 1 kitap
Tomás Navarro, psikolojik danışman, yazar ve araştırmacıdır. Tomàs Navarro Barselona'da doğdu. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşadıktan sonra üç yıldan fazla bir süre önce ailesiyle birlikte Andorra'ya yerleşmeye karar verdi. Mesleği itibariyle psikolog ama geleneksel bir psikolog değil; çünkü seansları ofiste değil, açık havada gerçekleşiyor. Ayrıca psikoloji dünyasını kapsayan 40 dile çevrilmiş altı kitabın yazarıdır.