Sırlı Şeyhten Seyr u Sülûku Adım Adım Anlatan Mektuplar

M. Fatih Çıtlak

Tümünü Gör
410 syf.
Usulsüz vusul olmaz
Fatih Çıtlak hocamızin dervişliğe niyet etmiş kimseler için yol gösterici olması amacıyla kaleme almis olduğu bu eserinden gerek hocama karşı tutumlarimda olsun gerek diğer veli zâtlara karşı duyduğum hürmet ve muhabbet açısından (hatalarimiz olmakla birlikte) bendeniz çok fazla istifade ettim. Her kurumun bir usulü olduğu gibi dervişlik yolunun da bir usulü, erkânı olduğunu kiymetli hocam yeri geldiğinde ayrıntılara girerek çok güzel bir şekilde açıklamış kendisinden Allah razı olsun.
Kırk MektupM. Fatih Çıtlak · Sufi Kitap Yayınları · 2017154 okunma
416 syf.
10/10 puan verdi
Bendeniz daha öncesinde iki defa daha okumaya başlamış ama dilinin ağır olduğunu düşünerek yarıda bırakmıştım kitabı. Nerden bilebilirdim ki vaktinin gelmediğini. Ben payıma düştüğü kadarını aldım eserden ve yine vakti geldiğinde sayfalarıyla hemhal olmak için yerine uğurladım. Kitapta; Bir dervişin bir mürşid ile tasavvufun seyru süluku üzerinden mürşidin dervişe yazdığı mektuplar yer almakta. Yazarın TV programlarına ve diğer kitaplarına aşina olanlar bilir "nerede gezersen oranın kokusunu taşırsın" hasebiyle, derviş ihsan efendi karakterinin hayatta olduğu dönemi aşarak günümüze kadar geldiği ve halen bizimle yaşayıyormuş gibi bir hisse kapıldım. Tasavvufa ilgi duyan arkadaşlara tavsiye edeceğim mükemmel bir eser. (Halvetiyye tarikatı üzerinden usul ve adap anlatılmakta olup genel anlamda da bilgiler mevcuttur)
Kırk MektupM. Fatih Çıtlak · Sufi Kitap Yayınları · 2017154 okunma
410 syf.
10/10 puan verdi
"El-mürâsele nısfü'l-muvâsale” Mektup.. Kalpten kalbe incecik bir yol… Ankâzade Halil Efendi’nin dervişi Tûti İhsan Efendi’ye yazmış olduğu mektuplar bunlar. Şeyh dönemin sıkıntılı hallerinden ötürü yaşamını uzlet üzere geçirmeye karar verir. Kimseyle ilgilenmez. Ta ki bir mektup alana kadar… Genç derviş yaşadığı şehre gelen Halvetî
40 Mektup
40 MektupM. Fatih Çıtlak · Sufi Kitap · 2012154 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.