Ayşenur İnce
Okunma
Beğeni
1.126
Görüntülenme
Eylül Aksoy, hatırlayamadığı geçmişinin gölgesinde aidiyet duygusuna hasret genç bir kadındı. Hiçbir yere, hiç kimseye ait hissedemediği dünyasında çaresizce çırpınıyor, yalnız kendisine ait olacak bir yuvanın hasretiyle yaşıyordu. Yüzbaşı Yusuf Ali Karan, unutamadığı geçmişinin esaretinde yalnız bir adamdı. Yaşadığı tüm güzel anılar çocukluğunda esir kalmışken, tutunduğu mutlu anılar uğruna geleceğini geçmişine feda ediyordu. Sahip olduğu tek aileyi yıllar evvel kaybettiğinden beri yeniden umut etmeye cesaret edemiyordu. Kader, bir yuvanın hasretiyle çarpan kimsesiz iki kalbi karlarla kaplı dağların tutsak ettiği kasabada bir araya getirdiğinde geçmiş ve gelecek birbirine karıştı. Her kar tanesi geçmişe dair bir anıyı daha beraberinde getirirken gökyüzü mavisi etraflarını sardı. İki genç, kalplerini saran masum aşkın büyüsüyle günbegün birbirlerine çekilirken geçmiş, bugüne artık çok daha yakındı... “Yusuf Komutan yanılıyordu. Bu kasabanın en güzel, en aydınlık, en huzur dolu tarafı onun bakışlarıydı. Bana hep hayalini kurduğum o yuvayı hatırlatan bakışları…”
368 sayfa

Puan vermedi
Selammm Canımlar Yazarın kalemine ben Kızıl Sarmaşık kitabından beri aşığım diyebilirim. Kış Rüyasını okumak benim sadece bir günümü aldı. O kadar güzel ve nahif bir hikayeydi ki sular seller gibi sayfalar aktı gitti. Yusuf Ali yetimhanede kendi yalnızlığına üzülen diğer gelen çocuklara kol kanat gerip bir abi görevi üstlenen beş yaşında bir
10/10 puan verdi
Ay ay ne hoş bir hikaye okudum bilseniz. Hem de bir seri #kışrüyası Ancak kapaktaki üniformaya aldanmayın, öyle düşündüğünüz gibi bir askeri içerikli kurgu yok. Ama Yusuf Ali Yüzbaşı var Hikaye bir çocukluk anısı ile başlıyor. Sonra günümüz ve çocukluk anılarıyla devam ediyor. Iki Kahraman karşılaşmadan evvel esas kızımız epey acı çekiyor.
10/10 puan verdi
KIŞ RÜYASI Herkese Merhabalar. Bugün sizlere kalemini çok severek okuduğum yazarımızın son kitabı ile geldim. Her kitabını ayrı bir keyif ve zevkle okuyorum. Her kitabında o duyguları alıp, karakterler ile adeta o kurguyu yaşıyorum. Ve her kitabında istisnasız gözyaşlarımı tutamıyorum. Duyguları öyle güzel, öyle yoğun veriyor ki kendimi hiç
Puan vermedi
Elinizde kahveniz üstünüzde battaniyeniz ve ayağınızda pofidik çoraplarınızla bayılarak okuyabileceğiniz #kışrüyası ndan bahsedeceğim.Şimdi yaşanan trajik olaylarda bolca ağlayacaksınız.Her bölümün arasında geçmişten bir bölüm mevcut ve buralarda gözleriniz dolu dolu gülümseyeceksiniz.Ayrıca kitabın bir seri olduğunu belirtmem gerek çünkü sonuna geldiğinizde “Nasıl yaaa!” nidaları sizi biraz yorabilirAma kesinlikle ve kesinlikle çok ponçik, yazım dili çok rahat ve bolcada “ulan bunu da yapmazsınız artık” diyeceğiniz bir bebek.Bizim erkoların prensesliğine alıştığımız şu dönemlerde asıl erkek nezaketinin ne olduğunu bizzat göreceksiniz.
10/10 puan verdi
Kış Rüyası •||• Ayşenur İnce Elif de Yusuf’u izliyordu. Eylül den gözlerini alamayan Yusuf’u. İki öksüz çocuk, ortak bir hayal. Yuva ve aile özlemi.. Görsellerden anladığınız üzere beni paramparça eden kitabımızın ismi Kış Rüyası. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştığım kitap, geçmiş ve günümüz arasında mekik dokuyan, soğuk kış günlerini
10/10 puan verdi
. Kış Rüyası - Dilhun Kitabımız seridir ve 2 kitap olacaktır. Yaş kısıtlaması yoktur 2. Kitapta herhangi bir yetişkinlik olur mu bilemem. Kitabımız geçmiş ve günümüz zamanları ile ilerliyor. Aynı şekilde hem yazardan hem de Eylül ve Yusuf Ali'den okuyoruz. #kışrüyasıdilhun #konusu Yusuf Ali yetimhanede büyüyen, yeni gelen çocuklara abi
Kış rüyası dilhun
Selam, ben bu kitabı şimdi size nasıl anlatayım bilemiyorum ki ya. O kadar ağladım ki okurken. Ne yazarsam yazayım eksik kalacak bunu bilin. İçim yandı okurken. Yusuf ve İsmet yetimhanede büyüyen iki küçük çocuk. Yusuf ona her zaman abilik yapar. Yusuf Ali karlı bir gece de bahçede bir karaltı görür ve hemen bakmaya gider. Gittiğinde ağacın
Puan vermedi
🅺🅸🆂 🆁🆄🆈🆂🅸 Yusuf ve İsmet yurtta birbirlerine can olan iki çocukken karlı bir gecede yurt bahçesine bırakılan bebeğe de can olurlar.Yusuf bebeğin adını Melek koyar ve hep mutlu olsun diye çabalar.Yine Melek mutlu olsun diye bir kaç sene sonra gelen ailenin Melek'i almasına izin verir.Verir diyorum çünkü Yusuf razı olmasaydı gitmezdi Melek. Yeni ailesiyle Eylül adını alır.On altı yaşındayken ailesini kaybeder.Yıllar geçer ,nişanlısının ihanetiyle ve hiç beklemediği birinin bu ihanete ortak olmasıyla doğuya görev ister Eylül Öğretmen. Otobüs karlı yolda kaza yapar ,yardıma gelen asker onu bir kez daha karlı gecenin soğuğunda donmaktan kurtarır. Birbirlerinin geçmişinden habersizce... Onlar sadece yuva hasreti çekiyorlar.Birbirlerine yuva olurlar mı ?İnşallah olurlar çok amin. Sevgili yazarımızdan okuduğum ikinci kitap ve ben bu kitaba hayran kaldım.İlk sayfada sarıp sarmaladı .Hikayeyi okumadım izledim sanki.Öyle güzel aktı ki sayfalar. Serinin ilk kitabı ve ikinci kitapla ilgili bir sürü soru var kafamda.Son olarak yazarın kalemiyle mutlaka tanışın.Hele bu kitabıyla kesinlikle tanışın. sevgiyle ve kitapla kalın.
Puan vermedi
KIŞ RÜYASI DİLHUN Ayşenur İNCE 𝓑𝓾 𝓱𝓪𝔂𝓪𝓽𝓽𝓪 𝓲𝓴𝓲 𝔂ü𝓻𝓮𝓴 𝓫𝓲𝓻 𝓪𝓻𝓪𝔂𝓪 𝓰𝓮𝓵𝓮𝓬𝓮𝓴𝓼𝓮 ö𝓷ü𝓷𝓭𝓮 𝓭𝓪ğ 𝓸𝓵𝓼𝓪 𝓭𝓾𝓻𝓪𝓶𝓪𝔃. 𝓢𝓮𝓷𝓲𝓷 𝓴𝓪𝓭𝓮𝓻𝓲𝓷 𝓴𝓲𝓶𝓭𝓲𝓻 𝓫𝓾𝓷𝓾 𝓫𝓮𝓷 𝓫𝓲𝓵𝓮𝓶𝓮𝓶 𝓪𝓶𝓪 ş𝓾𝓷𝓾 𝓫𝓲𝓵𝓲𝓻𝓲𝓶 𝓴𝓲 𝓴𝓪𝓵𝓫𝓲𝓷 𝓼𝓮𝓷𝓲 𝓪𝓼𝓵𝓪 𝔂𝓪𝓷𝓵ış𝓪 𝓰ö𝓽ü𝓻𝓶𝓮𝔃. 𝓑𝓾𝓰ü𝓷𝓮 𝓴𝓪𝓭𝓪𝓻 𝓴𝓲𝓶𝓼𝓮𝔂𝓮 𝓫𝓪𝓴𝓶𝓪𝓭ı𝔂𝓼𝓪𝓷 𝓭𝓪 𝓿𝓪𝓻𝓭ı𝓻 𝓼𝓮𝓫𝓮𝓫𝓲, 𝓫𝓾𝓰ü𝓷𝓭𝓮𝓷 𝓼𝓸𝓷𝓻𝓪 𝓫𝓲𝓻𝓲𝓷𝓮 𝓪𝓭ı𝓶 𝓪𝓽𝓪𝓬𝓪𝓴𝓼𝓪𝓷 𝓭𝓪… 𝓑𝓮𝓷𝓲𝓶 𝓼𝓪𝓷𝓪 𝓽𝓮𝓴 𝓭𝓲𝔂𝓮𝓬𝓮ğ𝓲𝓶, 𝓴𝓪𝓵𝓫𝓲𝓷𝓲𝓷 𝓼𝓮𝓼𝓲𝓷𝓲 𝓭𝓲𝓷𝓵𝓮.𝓞, 𝓼𝓮𝓷𝓲 𝔂𝓾𝓿𝓪𝓷𝓪
Puan vermedi
KIŞ RÜYASI #kitapyorumu "Ben hep sana bakar gülümserim ama... Sen de hep baktığım yerde olacak mısın?" Yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak en sevdiğim Kış Rüyası oldu çünkü askeri kurgu. Çiftimiz çocukluk zamanından tanışıyorlar aslında ama yolları bir şekilde ayrılıyor. Yüzbaşı Yusuf Ali Karan, çocukluk aşkına takılı kalmış biri öyle böyle sevmemiş ki her saniye onun özlemiyle yaşıyor. Eylül Aksoy ise geçmişini hatırlamıyor aidiyet duygusuna hasret biri. İkisi de yuva sıcaklığı istiyor kader onları bir araya getiriyor ama birbirlerini geçmişten tanıdıklarının farkında olmadan birbirlerine hisler besliyorlar. Sevgiye dair duygular sıcacık ve tertemiz hissettiriyordu ama bir de ihanet ve kimsesizlik hissetme yönü vardı ki işte orda üzüntüyü yaşıyoruz. Eylül bir öğretmen ve mesleğini öyle güzel yapıyor ki öğrencilerine verdiği eğitim takdir edilesiydi. Baş tacı edilmeliydi ki bazıları kiymet bilmedi ne yazıkki. Yusuf Ali bir başka seviyordu, sevdiğiniz kişi yıllardır yanınızda değil varlığından bir habersiniz ama ona duyduğunuz aşk hiç azalmıyor. Her bir cümlesiyle hareketiyle bunu okura hissettiriyordu. İçime işledi duyguları diyebilirim. Bir sonra sonra çiftimiz bir araya geliyor ki aşırı tatlıydılar her ne kadar doyasıya okuyamamış olsak da o enerjiyi aldım. İkinci kitapta daha çok çift sahnesi okuyacağımızı düşünüyorum ki Eylül son kısımda yaptığı o hatayı telafi etmeli. Kış teması, güzel anıların yer aldığı çocukluk, hatırlanmayan geçmiş, unutulmayan çocukluk aşkı, asker adam-öğretmen kadın ilişkisi severlerin kaçırmayacağı bir hikaye. Tavsiyemdir.
Kış Rüyası 1-DilhunAyşenur İnce · Parola Yayınları · 202498 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.